New York Jets’te aylardır eli kulağında olarak nitelendirilen kovulma haberlerinden ilki bugün geldi. Las Vegas Raiders’a karşı son topta yenilerek 0-12’ye gerileyen takım, mağlubiyetin faturasını savunma koordinatörü Gregg Williams’a kesti ve iki senedir takımda görev yapan Williams’ı kovduğunu açıkladı.

Pazar gecesi, bitime 20 saniyeden az kala 28-24 önde olan ve kendi yarı sahasının 46. yardında molasız Raiders hücumunu savunan Jets, Williams’ın oldukça eleştirilen oyun seçimiyle sekiz oyuncuyla quarterback baskısı yapmış, üç secondary oyuncusunu da Raiders wide receiver’ları ile adam adama eşleştirerek arka alanda hiçbir oyuncusunu bırakmamıştı.

Sonuç olarak draft edilmemiş serbest oyuncu olarak takıma katılan cornerback Lamar Jackson’ı alt ederek Raiders quarterback’i Derek Carr’ın pasını touchdown ile sonuçlandıran Henry Ruggs, 31-28’lik skorla takımına galibiyeti getirmişti. Williams’ın, 40-yard koşusu 4.27 saniye olan ve NFL’in en hızlı oyuncularından biri olarak kabul edilen Ruggs’ın önüne draft edilmemiş çaylak Jackson’ı yerleştirmesi ve arkasına bir safety yardımı eklememesi son savunma oyunu seçiminin eleştirilen bir diğer noktası olmuştu.

Henüz bir hücum serisi önce Williams’ın savunması Raiders hücumunu red zone’da durdurmayı başarmıştı. Hücumda alınacak tek bir ilk hakkın maçı getireceği Jets, üst üste üç pozisyonda da topu Ty Johnson’a verip benzer koşu oyunları oynayarak bitime 35 saniye kala topu Derek Carr ve arkadaşlarına teslim etmek zorunda kalmıştı.

Williams’ın görevine son verilmesiyle boşalan savunma koordinatörlüğü koltuğuna linebacker koçu Frank Bush getirilirken Williams’ın takımda savunma asistanı olarak görev yapan oğlu Blake’in de babasını takiben takımdan ayrılması bekleniyor.

2016 sezonunu galibiyetsiz olarak 0-16 ile tamamlayan Cleveland Browns’da da savunma koordinatörlüğü görevini yürütmüş Williams’ın, Jets’te sergilediği başarısız performansların ardından kendisine yeni bir takım bulması oldukça zor gibi duruyor.

Her şeye rağmen 2009’da New Orleans Saints’te patlak veren rakip oyuncuları sakatlayan isimlere prim ödemeleri yapılması (Bountygate) skandalı baş sorumlularından biri olmasına rağmen kendisini tekrardan NFL’de kabul ettirmeyi başaran Gregg Williams, bu badireyi de atlatıp kendisine yeni bir takım bulursa şaşırmamak gerek…