Son çeyreğine girdiğimiz normal sezonun maratonundan merhaba değerli okurlar. Bilindiği üzere “Kazananların kaybeden; kaybedenlerin de kazananlara” geçtiği bu periyotta her iki konferans için de playoff takvimi aşağı yukarı belli olurken wild card heyecanı son haftaya kadar sürecek gibi gözüküyor. Öte yandan bu sene sadece bir takımın playoff’lara bay gireceğini düşündüğümüzde de birincilik yarışı da benzer şekilde hız kesmeden son haftaya taşınacağı söylenebilir. Yine de belirtmek gerekir ki son düzlükte alınacak mağlubiyetlerin telafisi ne yazık ki olmayacak.

Güç sıralamamızın bu bölünde ise namağlup Pittsburgh Steelers’ın kaybetmesiyle üst sıra yeniden şekillenirken dokuz galibiyete ulaşan Buffalo Bills ve Cleveland Browns’un zirve takibi kesilmeksizin devam ediyor. NFC Doğu’da ilk iki sırayı kapan Washington Football Team ve New York Giants ise bu sezon en yüksek konumlarından birine ulaşarak sürpriz yaptılar.

1- Kansas City Chiefs (AFC Batı, 11-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1  

Denver Broncos karşısında hücumda alışılagelmişin uzağında bir performans gösterse de bir şekilde sahadan galip ayrılmayı başaran Kansas City Chiefs, en yakın rakibi Pittsburgh Steelers’ın kaybettiği haftada önemli bir avantaj yakaladı. Yine de playoff takvimin yaklaştığı şu haftalarda bu tarz bir oyun düşündürmedi değil. Diğer taraftan çaylak koşucu Clyde-Edwards Helaire’in de yokluğu hücumda verimliliği etkilemiş gibi. Nitekim AFC liderliğinde takvimlerinde sadece dört maç kaldı ve bu dört maçtan en sıkıntılısı ise New Orleans Saints maçı gözüküyor ki bu tarz bir hücum performansı ile Saints savunmasını aşmaları bir hayli zor.

2- New Orleans Saints (NFC Güney, 10-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3  

Taysom Hill ile üçüncü maçından da galibiyet ile ayrılan New Orleans Saints, üst üste dokuz maçını da kazandı ve NFC liderliğini sürdürdü. Taysom Hill’in ilk TD paslarını atması ve pas oyunlarında geçmiş iki maça göre daha iyi işler yapması Saints adına olumlu olsa da iyileşme süreci beklenenden daha hızlı gerçekleşen Drew Brees’in sahaya dönmesi daha hayırlı olur gibi. Ancak Brees dönse de Hill’in pabucu dama atılmayacaktır.

3- Green Bay Packers (NFC Kuzey, 9-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4  

Son beş maçtan dört galibiyetle ayrılan Aaron Rodgers ve arkadaşları, hücumda ritim tutturmaya başladı. Geçtiğimiz yıla göre playoff’lara daha efektif bir hücum performansıyla girmesi Packers’ı önemli bir konuma getiriyor. Attığı üç TD pasıyla birlikte bu sezonki 36. TD pasını atan elit oyun kurucu Aaron Rodgers ise bu oyununu kalan dört maçta devam ettirse sezon sonunda üçüncü MVP ödülünü kazanması hiçte hayal değil.

4- Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 11-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2  

İlk yarısına 11; son çeyreğine yedi sayı önde girdiğin maçta, rakip takımın en iyi oyuncusu sakatlanıp hücumda ciddi yara almışken fişi çekemezsen, gelir o rakip takım senin  fişini çeker. Son haftalarda kazanmasına rağmen sahada özellikle hücumda pek güven vermeyen Pittsburgh Steelers, yenilmezlik unvanını on üçüncü haftanın erteleme maçında ligin isimsiz takıma mağlup olarak kaybetti. James Conner’ın olmayışı koşu oyunlarının etkinliğini epey bir azaltırken receiverların pas oyunlarında çok fazla top düşürmesi de dikkatlerden kaçmadı. Bu sezon sadece bir takımın playoff’a bay olarak başlayacağı düşünüldüğünde Steelers önemli bir avantajı tepti.

5- Buffalo Bills(AFC Doğu, 9-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5  

Sezonun en dikkat çeken takımlarından olan Buffalo Bills, Arizona’daki zorlu San Francisco 49ers deplasmanından güzel bir oyunla galip gelmeyi bildi. Savunmada Matt Milano’nun dönüşü playoff döneminin yaklaştığı bu ayda ilaç gibi bir durum oldu. Hücumda ise Josh Allen dört TD pasıyla yıldızlaşırken hücum koordinatörü Brian Daboll’un sistemi ise tıkır tıkır işlemeye bu maçta da devam etti. Ancak önlerindeki Pittsburgh Steelers maçı hem Josh Allen hem de Brian Daboll için bu sezonki en ciddi ve en önemli sınavları olacak. Eğer o virajı da dönebilirler ise çok mühim bir başarı elde etmiş olurlar.

6- Cleveland Browns (AFC Kuzey, 9-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10  

Geçen haftaki eleştirilere kulak asan ve hırs yapan Baker Mayfield, bu sezon ikinci kez oynaması gerektiği gibi oynadı ve Tennessee Titans gibi dişli bir takıma karşı attığı dört TD ile galibiyetin mimarlarından oldu. Hücumun işlemediği ikinci yarıda savunmanın da maç boyunca sahada kalması bir başka olumlu iş olarak öne çıkmaktı. Öte yandan Kevin Stefanski’nin hücumunu bu denli verimli işletmesiyle birlikte sezon sonundaki yılın head koçu ödülüne de göz kırpmıyor değil. Yine önlerinde oynayacakları Baltimore Ravens maçı ehemmiyeti yüksek bir karşılaşma.

7- Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 7-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8  

Üç maçlık mağlubiyet serisini Dallas Cowboys karşısında sonlandıran Baltimore Ravens’ta Lamar Jackson ve J.K. Dobbins ikilisi bir haftalık aranın ardından tekrardan sahalara döndü. Normalde pas oyunlarında sıkıntıları bulunan Ravens’ın koşuda yeterli verimi alması Lamar’ı da fazla zorlamadı ve sadece 17 pas denemesinde iki TD bulmayı başardı. Bahsi geçen koşu da ise Gus Edwards ve J.K. Dobbins ikilisi toplamda 170 koşu yardı elde ederken bu iki isimde Ingram’ın yerini doldurabileceklerinin sinyallerini verdiler. Zone blok anlamında ligin en iyi sistemlerinden birisi olan Ravens’ın koşuları bu denli işlediği sürece playoff yarışının içinde kalmaya devam edeceklerdir.

8- Seattle Seahawks (NFC Batı, 8-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6  

New York Giants karşısında maçın başında açılış hücumunda alan golü bulduktan sonraki dokuz hücumda beş punt, bir fumble ve bir INT yapan ve maçtaki ilk TD’sini dördüncü çeyreğin dokuzuncu dakikasında bulabilen Seahawks, hücumda olmaması gerektiği kadar tutuk olunca mağlubiyette kaçınılmaz oldu. Özellikle oyunu fazlaca Russell Wilson üzerinden yürütmesi hele ki karşısındaki ligin en az pas yardına izin veren takımlarından biri olduğu düşününce pek işe yarayan bir plan olmadı.  Son iki maçını kazanıp çıkış yakalamışken kaybederek, liderliği Los Angeles Rams’e kaptırmalarıyla işlerini de zora soktular.

9- Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 7-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9  

Sallantıya girdikleri dönemde yardımlarına hızır gibi yetişen bay haftasından çıkacak olan Tampa Bay Buccaneers için artık telafisi olmayacak maçlar olacak. Önlerindeki takvim her ne kadar kolay gözükse de sadece skor anlamında değil oyun anlamında da sezonun ilk bölümüne göre daha elle tutulur performanslar sergilemesi gereken Florida ekibi için, bu bölümde oynayacağı maçlar dolaylı da olsa Ocak ayını etkileyecektir.

10- Indianapolis Colts (AFC Güney, 8-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12  

DeForest Buckner ve Denico Autry’nin gelişiyle birlikte tekrardan toparlanan Indianapolis Colts savunması, son haftaların çıkış yapan takımlarından olan Houston Texans’ı son saniyedeki fumble ile yenerek AFC Güney liderliği konusunda kritik bir galibiyet aldı. Ayağındaki sakatlığa rağmen oynayan Philip Rivers’ın ise takımı taşıyacak oyununu sürdürmesi önemliydi. Ancak şimdi sırada geçmeleri gereken bir Las Vegas Raiders deplasmanı var.

11- Miami Dolphins (AFC Doğu, 8-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması:  11  

Bir maçlık aranın ardından hem Tua Tagovaliova’ya hem de Myles Gaskin’e kavuşan Miami Dolphins, ilk yarısını kötü bir oyunla geride kapattığı karşılaşmada Cincinnati Bengals’ı ikinci yarıdaki oyunuyla mağlup ederek hem zirve hem de playoff takibini sürdürdü. Hücumdaki pas oyunlarını sadece Devante Parker üzerinden yönetirken tight end Mike Gesicki’nin çıkıp 88 yard top tutup üstüne bir de TD yapması tek düze giden hücumu canlandırdı. Savunmada ise bu sezon tüm maçlarda INT yapmayı başaran Dolphins’in yıldız cornerback’i Xavien Howard, bu sezonki INT sayısını sekize yükselterek bu alanda liderliğini sürdürdü. Jets ve Bengals galibiyetleriyle toparlanan Dolphins’i ise şimdi belki de sezonun en zor maçı olan Kansas City Chiefs karşılaşması bekliyor ki bu maçta Dolphins’in bir bakıma boy ölçüsü alınacak.

12- Los Angeles Rams (NFC Batı, 8-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16  

Sean McVay’in öğrencileri Arizona Cardinals’ı deplasmanda yenerek bu sezon ligin en zor gruplarından olan NFC Batı’da liderliği kapmayı başardı. Cam Akers’ın line arkasındaki sorumluluğu iyice arttı ve genç oyuncu da bu duruma karşı olumlu neticeler üreterek bu takımın koşucusu olabileceğini kanıtladı. Takımın savunması yine üst düzey bir performans ortaya koyarken, tek sorun olan Jared Goff ise bir önceki maça göre daha iyi olmasına rağmen hala TD olabilecek pasları atamaması ve sayı üretilen oyunlarda handoff dışında pek bir ağırlığı olmaması bu sezonun artık böyle biteceğinin de bir sinyali. Öte yandan Rams’in son dört maçtan üçünü evinde oynaması ciddi bir avantaj olacak.

13- Tennessee Titans (AFC Güney, 8-4), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7  

Hücumdaki efektif oyunuyla peş peşe iki kritik galibiyet alan Tennessee Titans, Colts’u yenip liderliğe yükseldiği haftada Cleveland Browns’a kötü şekilde kaybetti. Ancak mağlubiyetten öte savunmanın defolarının ortaya çıkması daha da kötü oldu. Jadeveon Clowney’in de çare olmadığı savunmanın acil olarak toparlanması şart. Ancak hücumda AJ Brown’un yanında Corey Davis’in de öne çıkması takımın hücumunu ilerleyen maçlarda da taşıyacak gibi gözüküyor.

14- New England Patriots (AFC Doğu, 6-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14  

Sezonun dikkat çeken oyuncularından olan Justin Herbert’i mükemmel bir savunmayla doğduğuna pişman eden New England Patriots’ta kurt koç Bill Belichick’in hakkını teslim etmek gerekir. Her ne kadar takımı kötü olsa da istediği zaman sahayı rakibine dar edebilecek bir bilgi birikimi bulunduğunu bir kez daha hatırlattı. Savunmanın aksine hücumda ise eski usul koşu şemalarıyla işleri yürüten bir düzende daha ne kadar istediğini alabilir orası soru işareti. Öte yandan Cam Newton’un bu sezon 11 koşu TD’ı olmasına rağmen sadece beş TD pası atması ve kol gücünün eskisinden bir hayli uzak olması gelecek yıllarda iş bulabilmesini bir hayli zorlaştırması muhtemel.

15- Arizona Cardinals (NFC Batı, 6-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13  

Sekizinci haftadaki bay haftasına 5-2 ile NFC’nin playoff takımlarından biri olarak giren Arizona Cardinals’ın gözler önünde erimesi Los Angeles Rams karşısında da devam etti. Özellikle hücumda Kliff Kingsbury’nin acil durumlarda bile aynı planı sahaya yansıtmaya çalışması açıkça işe yaramıyor. Benzer şekilde elinde ligin en iyi üç receiverından biri olmasına rağmen Deandre Hopkins’in sıradan bir oyuncuymuş gibi kullanması da hücumdaki sorunların başına eklenebilir. Nitekim Rams ve Seahawks’ın farkı iki galibiyete çıkarmasıyla da işlerinin bir hayli zora girdiğini de söylemek gerek.

16- Las Vegas Raiders (AFC Batı, 7-5), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15  

Atlanta Falcons faciasından sonra bir başka hatta daha beter facianın kıyısından dönen Las Vegas Raiders, New York Jets’i Darren Waller’ın üst düzey oyunu ve Greg Williams’ın büyük çabaları sayesinde son saniyede yenebildi. Ancak Raiders’ın galibiyete sevinmek yerine iki haftadır serbest düşüşe geçen ve Jets’e hücumda en fazla hücum yardına izin veren savunmanın neden bu hale geldiğini bulması ve acilen müdahale etmesi gerekiyor…

17- Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 6-6), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18  

Eric Kendricks’in yokluğunda Jacksonville Jaguars karşısında epey bir zorlanan Minnesota Vikings, uzatmalardaki bulduğu alan golüyle de olsa maçı kazanmayı bilip bu sezon ilk defa yüzde elli galibiyet oranına ulaştı. Ancak bu takım her ne kadar playoff kovalıyor gibi gözükse de Kirk Cousins’in Jags karşısında attığı gibi INT’leri olduğu sürece yüzde elliden öteye gitmesi çok zor. Yine de grup sonunculuğundan ikinci sıraya çıkmakta böyle bir sezon için Vikings adına ziyadesiyle yerinde bir durum.

18- San Francisco 49ers (NFC Batı, 5-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17  

Geçen haftaki Los Angeles Rams galibiyetinden sonra acaba playoff yapar mı diye düşünülen San Francisco 49ers, Buffalo Bills karşısında geçen haftadan epey bir uzakta performans sergileyerek sahadan yenilgiyle ayrıldı. Özellikle savunmada beklenenden uzak bir maç geçiren 49ers’ta maç sonunda ise adı sık sık Detroit Lions’un head koç adayı olarak anılan savunma koordinatörü Robert Saleh’e tepkiler de gelmedi değil. Yine de Saleh için Michigan yolu yakındır.

19-New York Giants (NFC Doğu, 5-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22  

İlk sekiz maçından yedi mağlubiyet alan New York Giants, dokuzuncu haftadaki Washington galibiyeti ile birlikte seriye bağlayarak peş peşe dört galibiyet aldı ve sadece NFC Doğu’da liderliği almadı aynı zamanda playoff’lara “underdog” olarak girmenin hesaplarını da yapmaya başladı. Savunmada James Bradberry, Logan Ryan, Leonard Williams ve Blake Martinez, sezon başında bir araya gelen bir ekip olmasına karşın bu kadar birbirleriyle uyum içinde oynamaları ise New York’un mavileri adına büyük bir başarı. Nitekim Seahawks maçı özelinde hücumda koşuda verim almalarıyla pas oyunlarına fazla yönelmeseler de Daniel Jones’un dönüşüyle birlikte pasta da daha verimli bir sisteme evrilmeleri kalan maçlar için önemli bir husus.

20- Washington Football Team (NFC Doğu, 5-7), GeçtiğimizHaftanın Sıralaması: 20  

Son üç maçından da galibiyetle ayrılan Ron Rivera’nın öğrencileri NFC Doğu’da lider konuma geldi ve kötü giden sezonda bir anda dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Özellikle savunmadaki oyunuyla güzel işler yapan Washington ekibinde çaylak koşucu Antonio Gibson’un sakatlığı ise biraz can sıktı. Yine de hücumda biraz daha verimli olmaları şart ki her zaman bu kadar şanslı olmayabilirler.

21- Atlanta Falcons (NFC Güney, 4-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19  

New Orleans Saints’e karşı oynadıkları ilk maça göre daha rekabetçi bir performans ortaya koyan Atlanta Falcons’un nefesi kazanmaya yetmedi. Geçiçi head koç Raheem Morris ile güzel bir hava yakalayan Falcons yönetimi ise 44 yaşındaki çalıştırıcı ile yola devam etmeyi düşünmesi pek de kötü bir fikir olmaz gibi?

22- Houston Texans (AFC Güney, 4-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21  

Gezegenlerin sıralanmasına bağlı olan playoff şansını Deshaun Watson’un fumble’ı ile temelli yitiren Houston Texans, Indianapolis Colts’a mağlup oldu. Kenny Stills’in takımdan ayrılışının ve Will Fuller’ın cezasından sonra Keke Coutee ve Chad Hansen’e da 100 yard üstü pas atan Deshaun Watson yine güzel oyununa devam etti. Her ne kadar Texans’ın sezonu bitmiş olsa da Watson’ın çabası için Houston ekibinin maçları izlenmeye devam edilir.

23- Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 3-8-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23  

Green Bay Packers’a kaybeden Philadelphia Eagles’ta sonunda beklenen hamle gerçekleşti ve Carson Wentz yerini Jalen Hurts’a bıraktı. Bu değişikliğin daha erken olması gerektiği açıkça gözükürken Doug Pederson’un son dört haftayı beklemesi de eleştirilere hedef olacak derecede bir zamanlama. Artık bu saatten sonra Jalen Hurts ile son dört maçlarını kazanıp rakiplerinin kaybetmesini bekleyecekler. Genç oyun kurucu ise daha çaylak yılında bu kadar sıkıntılı bir dönemde takımını nasıl sırtlayacak göreceğiz.

24- Chicago Bears (NFC Kuzey, 5-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24  

Matt Nagy’nin takımı için işler yolunda gitmiyor. Sezona 5-2 başladıktan sonra peşi sıra beş maçını kaybeden Chicago Bears, son olarak Detroit Lions’a son çeyreğe 30-20 önde girmelerine rağmen rakibine 14 sayı izni vererek kaybetti. Geçen haftalarda takımın hücumu sıkıntılı olmasına rağmen savunmanın bir şekilde ayakta kaldığından bahsedebilirken şimdilerde ise o bildiğimiz savunmadan da eser olmadığı son iki maçtır gözüküyor. Arkadan gelen Minnesota Vikings’in kendilerini geçmesi ve Lions ile aynı derece ulaşmalarıyla bir anda grup sonunculuğuna oynayan Bears’ta Matt Nagy’nin de ismi şu an “Kara Pazartesi” için geçmeye başladı.

25- Carolina Panthers (NFC Güney, 4-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25  

Bay haftasından Christian McCaffrey ile dönen Carolina Panthers, 2021’in temellerini atacağı sezonun son bölümünü dört maçla tamamlayacak. Bu dört maçlık periyod aynı zamanda Matt Rhule için de ciddi bir sınav olacak ancak çaylak koçun böyle bir düşüncesi varmış gibi gözükmüyor.

26- Detroit Lions (NFC Kuzey, 5-7), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30  

Matt Patricia’nın gidişinden sonra omuzlarından bir yük kalkmış gibi rahatlayan Detroit Lions, maç boyunca geriden gelmesine rağmen ligin sağlam savunmalarından olan Chicago Bears’ı deplasmanda mağlup etmeyi başardı. Galibiyetin mimarlarından olan Matthew Stafford takımını taşıyan isim olurken RB Swift’in yokluğunda tekrar starter olan veteran Adrian Peterson ise iki TD ile öne çıktı. Ancak zaferi kesinleştiren hücum öncesi Trubisky’e fumble yaptıran Lions savunmasının payını da vermek gerek. Bu takımın maç boyunca saha içinde kalıp mücadeleden kopmadığını görünce insanın aklında Patricia’yı neden daha önce yollamadınız sorusu da gelmiyor değil.

27- Denver Broncos (AFC Batı, 4-8), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26  

Ligin en iyi hücumlarından birine karşı savunmadaki performansıyla maç içinde kalabilen Denver Broncos, bir maç daha hücumdaki verimsizliğinin cezasını çekerek iyi başladığı maçın sonunu getiremedi. Drew Lock’un oyunu ise bir haftada daha hayal kırıklığıydı.

28- Dallas Cowboys (NFC Doğu, 3-9), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29  

Mike McCharty yönetiminde dokuzuncu mağlubiyetini alan Dallas Cowboys bir darbeyi de yayıncıdan yedi ve normal şartlarda primetime’da oynanacak olan Cowboys-49ers maçı erken saate alındı. Maça geri dönecek olursak hücumda daha derli toplu bir görüntü vermesine rağmen “Bitirici Vuruşu” bir türlü yapamayıp tekdüze bir şekilde ilerlemeleri istedikleri skorları üretememelerine neden oldu. Savunma da ise rakip koşuculara müdahalelerde geç kalınması ve secondary’den birinin line arkasındaki boşlukları dolduramaması karşı takımın 294 yard koşmasına neden oldu. Artık gözler sezon sonunda koç değişiklikleri olup olmayacağında.

29- Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 1-11), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31  

Cleveland Browns karşısındaki rekabetçi görüntüsünü Minnesota Vikings deplasmanına da taşıyan Florida ekibinin nefesi uzatmaların sonuna doğru iyice tükendi ve en sonunda da bitti. Yine de Mike Glennon’un gerek Minshew gerekse Jake Luton’dan daha iyi bir oyun ortaya koyduğunu söylemek gerek. Öte yandan savunmada sadece bu maç değil sezon genelinde de fena işler yapmayan Joe Schobert, ve Myles Jack ikilisi rebuilding süreci ve sonrasında da takıma liderlik edebilecek kapasitede isimler olarak nitelendirilebilir.

30- Los Angeles Chargers (AFC Batı, 3-9), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28  

Justin Herbert ile yenilmesine rağmen genelde dikkat çeken performanslar ortaya koyan Los Angeles Chargers, geçen haftaki mağlubiyetten sonra bu sefer Patriots duvarına fena tosladı. Austin Ekeler’ın dönmesiyle hücumda verimlerinin daha da artması beklenen Los Angeles ekibinin geriye gitmesi de direkt olarak koç ekibine yazar. Ayrıca koç ekibi demişken de head koç Anthony Lynn’in adı artık “Kara Pazartesi” için güçlü şekilde telaffuz edilmeye başlandı.

31- Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 2-9-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27  

Miami Dolphins karşısında öne geçmesine rağmen hücumda hiç etkili olamayan Cincinnati Bengals, ikinci yarıda sahadan silinerek maçı kaybetti. Son derece kötü bir hücum hattına sahip olan Bengals’ta üstüne bir de genç lineman Jonah Williams’ın maçı tamamlayamaması Bengals oyun kurucularının kalan maçlarda daha da fazla temas alacağının bir göstergesi oldu.

32- New York Jets (AFC Doğu, 0-12), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32  

Las Vegas Raiders karşısında az kalsın maçı kazanacak olan New York Jets, hatasından çabuk döndü ve son saniyelerde yediği TD ile 0-16 sezonu için büyük bir eşiği daha atlatmış oldu. Karşılaşma sonrası savunma koçu Gregg Williams’ın verdiği oyunlar çok tartışıldı. Jets “tanking mi yapıyor?” soruları yükselmeye başlamışken takım tecrübeli çalıştırıcı ile yollarını ayırdığını açıkladı…