Oyun kurucu pozisyonunda değişiklik yapmak istesin ya da istemesin, San Francisco 49ers koçu Kyle Shanahan’ın Arizona Cardinals ile Cumartesi günkü yapacakları maçta sezona üçüncü oyun kurucu olarak başlayan C.J. Beathard’a başvurmaktan başka bir seçeneği kalmadı.

Bunun nedeni, Beathard’ın aktif kadrodaki tek sağlıklı oyun kurucu olması. ESPN’den Adam Schefter ve Field Yates’in bildirdiği habere göre, en azından yedek bir oyun kurucu için çaresiz kalan 49ers, Tampa Bay Buccaneers’ın antrenman kadrosunda yer alan Josh Rosen’i kadrosuna kattı.

Geçen yıl kardeşinin Nashville, Tennessee’de bir bar çıkışında bıçaklanarak öldürülmesinin ardından ilk defa as oyun kurucu olarak sahaya çıkacak olan C.J. Beathard ile ilgili konuşan koç Shanahan, “Geçen yıl yaşadığı şeyler, ardından karantinaya girmesi ve sezonla birlikte bize gelmesinin, onun için büyük bir zorluk olduğunu biliyorum” dedi ve ekledi, “Bu hafta bir fırsat yakalayacağı için çok heyecanlıyım. CJ’ye hem bir kişi olarak hem de bir oyuncu olarak birlikte olduğum herkes kadar saygı duyuyorum ve bu hafta onunla çalışmak eğlenceli olacak.”

Diğer taraftan Shanahan, Salı günü yaptığı açıklamada, oyun kurucu Nick Mullens’ın ameliyat gerektirebilecek ve sezonun son iki maçına mal olacak bir sağ dirsek yaralanmasıyla uğraştığını, takım doktorlarının yaralanmanın ciddiyetini ve hangi ameliyatın gerekli olduğunu belirlemeden önce, şişliğin inmesini beklediklerini iletti.

Olayları daha karmaşık hale getiren ise Salı günü verilen haberlerde, antrenman takımının oyun kurucusu Josh Johnson’un COVID-19 listesine alınması ​​ve takım içi bir kaynağın Johhson’un virüs testinin pozitif çıktığını söylemesiydi. Bu, Cumartesi günkü maç için Johnson’un zamanında etkinleştirilemeyeceği anlamına geliyor.

İlk olarak as oyun kurucu Jimmy Garoppolo’yu ayak bileği burkulmasından kaybeden 49ers’ın koçu Shanahan, “Jimmy şu anda antrenmana çıkabilecek seviyede ancak bugünlük sadece bir yürüyüş yapıyoruz ve topu biraz etrafa fırlatmak onun için eğlenceli olacak” dedi ve “Ama bu hafta onunla çok güvenli ilerleyeceğiz. Önümüzdeki hafta duruma tekrar bakacağız, ancak bu durum değişirse çok şaşırırım.” şeklinde konuştu.

NFL’nin, oyuncuların etkinleştirilmeden önce altı günlük bir test sürecinden geçmelerini gerektiren COVID-19 protokolleri nedeniyle, Niners sadece başka bir takımın antrenman kadrosundan bir oyun kurucu ile sözleşme yapma seçeneğini kalıyor.

Rosen, 2018 NFL Draftı’nın 10. Sıra seçim hakkıyla Arizona Cardinals tarafından seçilmiş ve ertesi sezon, Arizona’nın 2019 draft’ında Kyler Murray’i birinci sırada seçmesiyle Miami Dolphins’e takas edilmişti.  Rosen, Miami Dolphins de ertesi sezon 2020 draft’ının beşinci sırasından Tua Tagovailoa’yı seçmesiyle serbest bırakıldı ve daha sonra Tampa Bay Buccaneers tarafından antrenman kadrosuna alındı.

NCAA’de büyük bir yıldız olan, UCLA Bruins çıkışlı Rosen kısa NFL kariyerinde 16 maça as oyun kurucu olarak başladı ve toplamda 20 normal sezon maçında yer aldı. Rosen pas denemelerinin yüzde 54,8’ini tamamlarken 2,845 yarda ulaştı ve toplamda 12 touchdown pasına karşılık 19 interception ile oynadı…