Merhaba değerli NFLTR okurları. Arizona Cardinals için hüzünlü biten bir sezonun son haftasının  değerlendirmesiyle karşınızdayız. Bu yazımızda son haftadaki Arizona Cardinals-Los Angeles Rams maçının hikayesinden bahsedip, karşılaşmaya ilişkin bir yorumunu yapacağız.

Normal sezonun son haftasında oynanan Cardinals – Rams maçı, Arizona açısından gerçekten ölüm kalım meselesi gibiydi ve “tamam mı devam mı” anlamına geliyordu. Geçtiğimiz hafta belirtttiğimiz gibi Los Angeles Rams maça Jared Goff ve Cooper Kupp gibi iki önemli oyuncusundan yoksun çıktığı için Cardinals sahaya galibiyet için oldukça ümitli bir şekilde çıkmıştı. Her ne kadar maç umut dolu başlamış olsa da  daha henüz ilk drive’da Kyler Murray’nin ayak bileğinden sakatlanmasıyla her şey bir anda alt üst oldu. Zaten geçtiğimiz haftadan da başka bir sakatlığı bulunan Kyler Murray bu maça başlar başlamaz ayak bileğine aldığı sert darbe ile kenara geldi ve yerini yedek oyun kurucu Chris Streveler’e bırakmak zorunda kaldı. Kyler Murray’nin sahadan ayrılmasıyla beraber topu alan Rams QB’si John Wolford (çevremizde daha çok bilinen adıyla “Finansçı”) erkenden topu Cardinals defansından linebacker Jordan Hicks’e kaptırarak bozulan morallerin bir anlık da olsa düzelmesini sağladı. Bu sayede momentumu alan Cardinals hücumu 11 yarddan topu running back Jonathan Ward’a vererek TD buldu ve Ward ilk snapinde sayı yapmayı başardı.

Elbette o sırada bu TD’un Arizona için maçtaki tek sayı olacağını bilmiyorduk. Cardinals ne kadar öne geçmiş ve umut verici başlamış olsa da maçın ilerleyen bölümlerde hücum için hiç de iyi şeyler olmadı. Bunun en büyük sebebi elbetteki Kyler Murray’nin olmaması ve ne yazıkki Kliff Kingsbury’nin her zamanki gibi baskı altındayken çok pasif kalmasıydı. Sezon başında CFL’den alınan Chris Streveler önceki maçlarda sadece “4th down”larda oynamıştı ve onlarda da sadece iki kez sahaya çıkmıştı. Geçen haftaki Kyler Murray’nin sakatlığı sonrasında Chris Streveler ile hafta başında az da olsa antrenman yapılmış olsa da Streveler henüz starter olarak sahaya çıkmaya hazır olmadığını maç boyunca gösterdi. Devre sonuna kadar tüm drivelarda first down bile alamayan Cardinals hücumunun tek hedefi field goal mesafesine girip maça bu sayede tutunabilmekti. Fakat Chris Streveler ikinci çeyrekte Rams CB’i Troy Hill’e çok basit bir interception atarak pick six’e sebep oldu. Troy Hill tam 84 yardlık interception koşusuyla sayıyı bulmayı başardı. Streveler adeta ava giden avlanır misali, aradaki skor farkını açma görevini yapamamış oldu. Rams bir sonraki hücumunda field goal atarak skoru çok fazla açamadı ve her şeye rağmen 15-7’lik skorla hala umutlar kesilmemişti. Chris Streveler bir sonraki hücumunda DeAndre Hopkins’e derin ve güzel bir pas atmasıyla ve Hopkins’in de topu tutmasıyla tam maça geri dönüldü derken Hopkins aleyhine verilen offensive pass interference kararıyla beraber hiç yol alamayan Cardinals hücumu bir de üstüne Hopkins karara kızıp hakeme orta parmak gösterince iyice geriye itildi ve bu hücumdan da bir sonuç gelmedi. Cardinals defansı maçta elinden geleni yaparken Rams hücumunu bir defa daha field goal ile durdurarak skoru 18-7’de tutarak aradaki farkın çok fazla açılmamasına yardım ettiler.

Artık bu noktada son çare olarak sakatlığına rağmen Kyler Murray maça tekrar döndü…

Kyler Murray’nin dönüşüyle beraber Cardinals hücumu adeta rahatlamıştı. Kenyan Drake’e, Dan Arnold’a, Tren Sherfield’a atılan paslarda art arda first down’lar alınarak endzone’a kadar gelindi. Maçın bu anları Cardinals taraftarları için Play-off umudunun yeniden ortaya çıktığı bölümdü. Ancak endzone’da  hakemlerin gerçekten beğenmediğimiz bir bayrak atmama tercihi oldu.  DeAndre Hopkins’in üzerinde üç kişi vardı ve top henüz yaklaşmadan Hopkins’in üzerine çullanan defans oyuncusu olmasına rağmen pass interference kararı verilmedi. Zaten çok zor ilerleyen Cardinals hücumu bu drive’dan sayı çıkartmak zorundaydı ve dördüncü hakta risk alınmayarak field goal denendi. Fakat futbol tanrıları bu maçta Cardinals’in yanında değildi ve  bu denemede de top bloklanınca Cardinals hücumu bu drive’ı da sayı bulamadan  tamamlamış oldu. İşte bu an maçın kırılma noktasıydı ve artık geri dönüş yoktu. Kimsenin umudu kalmamıştı. Maçın kalan kısmında Kyler Murray’i de daha fazla zorlamak istemeyen Kliff Kingsbury yeniden Streveler’a dönerek maçı tamamladı.

Maçın tümüne baktığımızda iki takım arasındaki en büyük fark coaching’deydi. Maç boyunca Sean McVay’in ne kadar iyi bir coach olduğunu bir kez daha gördük. John Wolford’u maça o kadar iyi hazırlamıştı ki ilk hücumda atılan interception’a rağmen hiç paniğe girmeden maçın tamamında oyunu kontrolü altında götürdü. Arizona’da ise tam tersine kriz başlar başlamaz gereksiz bir panik ve moral bozukluğu maç boyunca sahaya yansıdı ve ne yazıkki Kliff Kingsbury bu duruma hiç müdahale edemedi.

Böylelikle 2020 sezonunu 8-8 bitiren Cardinals bütün uğraşlara rağmen küçük hatalara ve şanssızlıklara kurban giderek çok fazla sürpriz yenilgi aldı. Bu yenilgilere rağmen playoff umudu son haftaya kadar devam etse de başarılı olamadı.

Bir sonraki yazımızda Arizona Cardinals’in sezonunun genel değerlendirmesi ile tekrar birlikte olmak dileğiyle…