2000’li yılların önemli wide receiver’larından Vincent Jackson, Pazartesi günü Tampa’daki otel odasında ölü bulundu. 12 yıllık kariyerinde San Diego Chargers ve Tampa Bay Buccaneers formaları giyen yıldız oyuncu, 38 yaşındaydı.

11 Ocak tarihinden itibaren Brandon, Florida’da bulunan Homewood Suites’te kaldığı belirtilen Jackson, Hillsborough County Sheriff’s Office’i tarafından yapılan açıklamaya göre dört gündür kayıp olduğu düşünüldüğü belirtildi. Yapılan açıklamada Jackson’ın Homewood Suites’te bulunduğu, yetkililerin kendisiyle konuşup kayıp dosyasını kapattığı ancak başarılı oyuncusunun Pazartesi günü öğlen 11.30’da otel çalışanları tarafından odasında ölü bulunduğu yazıldı.

Jackson’ın ölüm nedeni henüz açıklanmazken, Şerif Chad Chronister yaptığı açıklamada, “Vincent Jackson’ın geride bıraktığı eşi ve çocukları ve ona tapan Buccaneers camiası için kalbim acıyor. Bay Jackson ailesini ve toplumu her şeyin önüne koyan kendisini adamış bir insandı. Amerikan futbolunun dışında Jackson In Action 83 Derneği ile birlikte bir sürü hayata dokunmuştu.” ifadelerini kullandı.

12 sezon boyunca NFL’de oynayan Vincent Jackson, yedi yıl San Diego Chargers forması giydikten sonra kariyerinin son beş sezonunu Tampa Bay Buccaneers forması ile geçirmişti. Yıldız oyuncu NFL’e veda edene kadar oynadığı sezonların büyük çoğunluğunda takımlarının birinci wide receiver’ı olmuştu.

2009, 2011 ve 2012 sezonlarında Pro Bowl olan Vincent Jackson, 2016 sezonundan sonra Buccaneers’tan ayrılmış ve 2018 yılında emekliliğini açıklamıştı. 2005 NFL Draftı’nın ikinci turundan Chargers tarafından seçilen Jackson, kariyerinin altı sezonunda 1,000 yard barajını geçmeyi başarmıştı.

Kariyerinde 125’i ilk 11 olmak üzere 155 maça çıkan V-Jax, toplamda 9,080 yard pas yakalama ve 57 touchdown ile oynamıştı…