6 Şubat Cumartesi gecesi gerçekleştirilen NFL Honors, ödül töreninde 2020 NFL Sezonu ödülleri sahiplerini buldu. Normal sezonunun en iyilerinin ödüllendirildiği gece son iki yıldır olduğu gibi Steve Harvey’nin sunumunda gerçekleşti ancak pandemi sebebiyle katılımcılar törene online olarak katıldı.

Los Angeles Rams’in yeni stadyumu SoFi Stadium’da düzenlenen gecede, normal sezon MVP ödülü Green Bay Packers’ın yıldız quarterback’i Aaron Rodgers’a gitti. Kariyerinin üçüncü MVP ödülünü kazanan Aaron Rodgers, sezonu 4,299 yard, 48 touchdown pası ve sadece beş interception ile tamamlayıp Packers’ın başarısında büyük pay sahibi olmuştu.

Rodgers, MVP oylamasında 50 oyun 44’ünü alırken, dört oy Buffalo Bills quarterback’i Josh Allen’a, iki oy ise Kansas City Chiefs quarterback’i Patrick Mahomes’a gitti. Yılın Hücum Oyuncusu Ödülü ise beklendiği üzere Tennessee Titans running back’i Derrick Henry’e gitti. Henry, sezon içinde 2,000 koşu yardı barajını aşarak adını tarihe altın harflerle yazdırmıştı.

Yılın Savunma Oyuncusu Ödülü’nde ise 50 oyun 27’sini alan Los Angeles Rams’in yıldız defensive tackle’ı Aaron Donald, üçüncü defa bu prestijli ödülün sahibi oldu. Bu ödülün bir diğer en büyük adayı Pittsburgh Steelers outside lineback’ı ise 20 oyda kaldı.

Yılın Geri Dönüş Yapan Oyuncusu ödülünde ise sürpriz yaşanmadı ve Washington Football Team’in oyun kurucusu Alex Smith, inanılmaz geri dönüş hikayesini bu ödül ile taçlandırdı.

Çaylak oyuncularda ise Washington Football Team’in ikinci sıradan seçtiği defensive end Chase Young, 50 oyun 42,5’ini alarak Yılın Çaylak Savunma Oyuncusu seçilirken, Los Angeles Chargers’ta ilk sezonunda 31 TD pası atarak NFL’e fırtına gibi bir giriş yapan Justin Herbert, 50 oyun 41’ini alarak Yılın Çaylak Hücum Oyuncusu ilan edildi.

Yılın Koçu ödülü ise Cleveland Browns’ı 2002 yılından sonra ilk defa -üstelik head koçluk kariyerinin ilk yılında- playoff’a taşıyan Kevin Stefanski’nin oldu. Yılın Asistan Koçu ödülü Buffalo Bills hücum koçu Brian Daboll’a giderken, sosyal sorumluluk alanındaki Walter Payton Yılın Adamı Ödülü, Seattle Seahawks quarterback’i Russell Wilson’a verildi…