Playoff’ların ilk turunda Alex Smith’in sakatlığı sonrası bir anda kendisini ilk 11’de bulan ve Tampa Bay Buccaneers karşısındaki oyunuyla herkesin takdirini kazanan Washington Football Team oyun kurucusu Taylor Heinicke ödülünü aldı. Washington, 28 yaşına girmeye hazırlanan oyuncunun kontratını iki yıllığına uzattığını açıkladı.

İki yıllık kontratının 8.75 milyon dolar değerinde olduğu belirtilen Heinicke, 8 Aralık 2020 tarihinde Washington’ın kadrosuna katılmış 9 Ocak 2021 tarihinde ise Tampa Bay Buccaneers karşısında as oyun kurucu olarak sahaya çıkmıştı.

Tampa Bay karşısında 306 yard pas, bir TD pası, bir interception, 46 yard koşu ve bir TD koşusuna imza atan Heinicke, beklenmedik bir şekilde takımını maçın içinde tutmuştu ancak çabaları güçlü Buccaneers’ı geçmeyi yetmemişti. Bu maçın ardından Buccaneers defansı Drew Brees, Aaron Rodgers ve son olarak Super Bowl’da Patrick Mahomes’u durdurunca Heinicke’nin başarılı performansının kıymeti adeta tekrar hatırlanmıştı.

2015 yılında draft edilmemiş bir çaylak olarak NFL’e adım atan Heinicke, wild card’daki Tampa Bay maçına kadar sadece bir defa o da 2018 yılında Carolina Panthers formasıyla NFL’de bir maça ilk 11’de başlamıştı.

Önümüzdeki sezon Washington’ın as oyun kurucusu olmak için mücadele etmesi beklenen Heinicke, yeni kontratı sonrası yaptığı açıklamada, “Bu güze bir duygu. Herkes evde oturup matematik dersleri aldığımı biliyordu … yani bu kontrat benim için büyük rahatlama anlamına geliyor. Gerçekten heyecanlıyım. Burası benim olmak istediğim yer, her şey oldukça iyi gitti ve takıma geri döneceğim için mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Sezonun 16. haftası sonrası Alex Smith’in dizindeki sorunlarına rağmen 2019 NFL Draftı’nın 15. sırasından seçtiği Dwayne Haskins ile yollarını ayıran Washington’da tecrübeli head koç Ron Rivera, Taylor Heinicke seçimi ile şu an için doğru bir karar vermiş gözüküyor.

2021 sezonu için Washington’ın kadrosunda quarterback olarak Yılın En İyi Geri Dönüş yapan oyuncusu ödülünü alan Alex Smith da bulunuyor. Sakatlanan kadar sezonun altıncı haftasından dokuzuncu haftasına kadar takımın as oyun kurucusu olan Kyle Allen’ın ise 2021 sezonu için Washington’a geri dönüp dönmeyeceği ise şu an için bilinmiyor…