NFL’in 2010’lu yıllarına damgasını vurduktan sonra kariyeri sakatlıkların da etkisiyle düşüşe geçen A.J. Green’ın yeni adresi Arizona Cardinals oldu. 32 yaşındaki tecrübeli yıldızın Cardinals ile imzaladığı sözleşmenin bir yıllığına altı milyon dolar değerinde olduğu açıklandı.

2020 sezonu öncesinde Cinicinnati Bengals’ın kendisini franchise tag ile korumaya aldığı Green, sezon boyunca sessiz kalırken 2020 NFL Draftı’nın bir numarası Joe Burrow ile iyi bir iletişim kuramamıştı. Nitekim yıldız oyuncu, sezon boyunca 47 top yakalama, 523 yardlık pas oyunu ve iki touchdown’da kalmıştı.

Green yakalama başına 11.1 yard, maç başına 2.9 top yakalama ve iki touchdown ile 10 yıllık kariyerinin bu istatistikler bazında en kötü sezonunu yaşarken çaylak Tee Higgins’in, takımın birinci wide receiver’ı pozisyonuna yükselmesini seyretmişti.

2011 NFL Draftı’nın birinci tur dördüncü sırasında Bengals’ın yolunu tutan Green, kariyerinin ilk yedi sezonunda da Pro Bowl’a seçilmeyi başarmış ve üç kez de (2012, 2013, 2015) All-Pro kadrosuna girmişti. Tecrübeli oyuncu, Bengals’ın 2011 ve 2015 arasında üst üste playoff maceraları yaşayan kadrosunun en önemli isimlerinden biri olmayı başarmıştı.

2018 sezonunda ayak parmağındaki sakatlık sebebiyle dokuz maça çıkabilen ve 2019 sezonu öncesinde de ayak bileğinden geçirdiği sakatlık sebebiyle de tüm sezon sahalardan uzak kalan Green’in kariyeri, son üç sezonda tepetaklak olmuştu.

Off-season’da yaptığı J.J. Watt transferiyle adından söz ettiren Cardinals, Green hamlesiyle ligin en iyi birkaç wide receiver’ından birisi olarak gösterilen DeAndre Hopkins’in yanına oldukça kariyerli bir ismi eklemiş oldu. Larry Fizgerald’ın oynamaya devam etmesi durumunda ise Cardinals, geleceğin iki Hall of Famer wide receiver’ı kadrosunda aynı anda bulunduracak olabilir.

Geride bıraktığımız sezon playoff’ları son anda kaçıran Cardinals, Green transferiyle altı senelik playoff hasretine son vermeyi başarabilecek mi, hep birlikte göreceğiz…