Dallas Cowboys, iki yıldır kontrat problemi yılan hikayesine Dak Prescott’ın sözleşmesini sonunda uzattı. NFC Doğu grubunun iddialı ekibinin Prescott’a dört yıllığına 160 milyon dolar vereceği açıklandı.

Kontratın primlerle birlikte 164 milyon dolara yükselebileceği, bu miktarın 126 milyon dolarının garanti ise olduğu belirtildi. Yıllık ortalama 42 milyon dolar kazanacak olan Dak, imza parası olarak ise 164 milyon dolarının 66 milyon dolarını alırken, NFL tarihinin en büyük imza parasını alma onuruna da erişti.

2016 NFL Draftı’nın dördüncü turundan seçilen Dak Prescott, 2019 sezonuna kadar 2016 yılında imzaladığı dört yıllık 2.72 milyon dolarlık kontrat ile oynamış ve ligin en popüler takımın as oyun kurucusu olmasına rağmen sırasıyla yıllık bir milyon doların altında ücret almıştı.

Geçtiğimiz off-season’da da Dak Prescott ile kontrat pazarlıklarına girişen Cowboys, başarılı oyuncunun yıllık 35 milyon doları reddetmesi üzerine Prescott’ı bir yıllığına franchise tag ile oynatmış ve oyuncunun beşinci haftada ayak bileğinden ciddi bir biçimde sakatlanıp sezonu kapatmasını izlemişti.

Dak’ın yokluğunda takımdaki oyun kurucu pozisyonunu dokuz maç Andy Dalton, bir maç Ben DiNucci ve bir maç Garrett Gilbert doldurmaya çalışmış ancak üçlünün hayal kırıklıkları yaratan performansları sonra Cowboys playoff’tan uzak kalmıştı.

Bir önceki sezonda 16 maçta 4,902 yard, 30 TD pası, üç TD koşusu ve 11 interception ile oynayarak quarterback olarak bir sonraki seviyeye geçebileceğinin sinyallerini veren Dak Prescott’tan şimdiki beklenti ise sağlıklı bir şekilde sahalara dönüp, Cowboys’u playoff’larda sırtlaması olacak.

Geçtiğimiz sezon ilk dört maçta toplam 1,690 yard pas atıp, Super Bowl dönemindeki en yüksek rakama ulaşan Prescott’un sakatlıktan döndükten sonra aynı performansına devam edip edemeyeceğini zaman gösterecek…