Efsane quarterback Drew Brees, başarılarla dolu 20 yıllık NFL kariyerini sonlandırdığını açıkladı. 42 yaşındaki oyun kurucu emeklilik kararını Instagram’da çocuklarının “Babamız artık bize daha fazla zaman ayırabilecek” dediği video ile duyurdu. 15 yıldır New Orleans Saints forması giyen, adı hem takım hem de şehir ile özdeşleşen Brees, Instagram paylaşımında şu açıklamaları yaptı:

“NFL’de oyuncu olarak geçen 20 yıl ve bir Saint olarak geçen 15 yılın ardından Amerikan futbolu oyunundan emekli olma zamanım geldi. Her gün quarterback’iniz olmaya kalbimi ve ruhumu koydum. En sonuna kadar, Saints organizasyonuna, takımına ve muhteşem New Orleans şehrine her şeyimi vermek için kendimi yordum. Birçoğu kalplerimize ve akıllarımıza kazınan ve sonsuza dek bizlerin parçası olacak bir sürü anı paylaştık. Beni yarattınız, beni güçlendirdiniz, bana ilham verdiniz ve bana bir hayat dolusu anı verdiniz. Son 15 yıl boyunca amacım bana verdiğiniz her şeyi ve daha fazlasını size vermeye çalışmaktı. Sadece Amerikan futbolundan emekli oluyorum, New Orleans’tan emekli olmuyorum. Bu bir veda değil, dahası yeni bir başlangıç. Hayatımın gerçek işi şimdi başlıyor!”

Aktif oyunculuk kariyeri devam ederken efsaneleşen Drew Brees’in emeklilik kararının gelme ihtimali 2020 sezonunun sonlarına doğru konuşulmaya başlanmıştı. Takımının Ocak ayında playoff’ta Tampa Bay Buccaneers’a 20-10 yenildiği karşılaşmada attığı üç interception ile hayal kırıklığı yaşayan Brees, sahayı terkederken Saints taraftarların tezahüratları eşliğinde birçok başarı yaşadığı Mercedes-Benz Dome’a son bir kez baktığında hayranları Brees’in yakında emekli olabileceğini hissetmişti.

2001 NFL Draftı’nın ikinci turundan San Diego Chargers tarafından seçilen Drew Brees, beş sezon bu takımın formasını giydikten sonra 2006 sezonu öncesi New Orleans Saints ile anlaşmıştı. O dönemde yaşadığı omuz sakatlığına rağmen Brees’e güvenip oyuncuyu kadrosuna as QB olarak Saints’in bu kararının ne kadar doğru olduğu ilerleyen yıllarda ortaya çıkmıştı.

2005 yılında yaşanan Katrina Kasırgası sonrası New Orleans şehrinin toparlanmasında önemli bir simge haline gelen Drew Brees, 2009-2010 sezonunda Saints’i şampiyonluğa taşıyarak organizasyona tarihindeki ilk ve tek şampiyonluğunu yaşatmıştı.

Son yıllarda ikinci bir yüzük için mücadele eden Drew Brees, dev performanslarıyla takımını neredeyse her sezon şampiyonluğun en büyük adayları arasına soksa da arka arkaya playoff’larda yaşanan hayal kırıklıklarına engel olamamış ancak mücadelesiyle her zaman taraflı tarafsız herkesin saygısını kazanmıştı.

Geride bıraktığımız sezon 10. haftada oynanan San Francisco 49ers maçında sakatlanan yıldız oyuncu, 11 kaburgası kırılmasına rağmen dört hafta sonra sahalara dönerek ne kadar dayanaklı bir oyuncu olduğunu da herkese göstermişti.

20 yıllık kariyerinde 571 touchdown pası atan Drew Brees, kariyerini NFL tarihinin en fazla touchdown pası atan ikinci oyuncusu olarak noktalamış oldu. 13 defa Pro Bowl seçilen Brees, kariyerinin yedi sezonunda yılın en fazla yard pas atan oyuncusu olurken, NFL tarihinde ne fazla yard pas atan oyuncu unvanını da elinde bulunduruyor.

Birden fazla defa bir sezonda 5,000 yard barajını geçen tek oyuncu olan ve bunu tam tamına beş defa yapan Brees, normal sezonda hiç MVP ödülü alamamasına rağmen, kazandığı bir şampiyonluk, bir Super Bowl MVP’si, iki yılın hücum oyuncusu ödülü ve sayısız rekor ile NFL tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyun kurucularından biri olarak Hall of Fame’e girecek…