Henüz bir gün önce Tennessee Titans’ın genç tight end’i Jonnu Smith’i kadrosuna katan New England Patriots, serbest oyuncu piyasasının en gözde tight end’i Hunter Henry ile de anlaştı! Transfer döneminin en hızlı takımı Patriots, Los Angeles Chargers’ın 26 yaşındaki tight end’ine 25 milyon doları garanti olmak üzere üç yıl 37.5 milyon dolarlık bir kontrat verdi.

Geride bıraktığımız sezon Chargers forması altında yılın çaylak hücum oyuncusu ödülünü alan Justin Herbert ile iyi bir uyum yakalayan Henry, 60 top yakalama ile bu istatistikte beş sezonluk NFL kariyerinin en iyi yılını geçirirken toplamda yakaladığı 613 yard pasın yanına dört de touchdown eklemeyi başarmıştı.

NFL’in genç yeteneklerinden Henry, böylelikle, transfer döneminde yaptığı Jonnu Smith, Nelson Agholor ve Kendrick Bourne hamleleriyle adından söz ettiren Patriots’ın bir diğer önemli pas silahı oldu. 2020 sezonunu 7-9 ile bitirerek 12 sezon sonra ilk kez playoff’u kaçıran Patriots’ın sezon boyunca yaşadığı en büyük sıkıntı, Cam Newton’un formsuz oyununun da etkisiyle neredeyse hiç çalışmayan pas oyunu olmuştu.

Patriots’ın efsane head koçu Bill Belichick ise bu hamleyle tekrardan ünlü iki tight end’li oyun düzenine geçme imkanı yakaladı. 2002’de Daniel Graham ve 2004’te Benjamin Watson’ı ilk turda seçerek tight end’lere verdiği önemi gösteren Belichick, 2010 yılında da Rob Gronkowski ve Aaron Hernandez’in takıma katılmasıyla tarihin belki de en korkutucu tight end ikilisine sahip olmuştu. Ancak Patriots, Gronkowski’nin 2018’de verdiği emeklilik kararını takiben son iki sezonda NFL’in tight end’lerden en az yararlanabilen takımı konumuna düşmüştü.

NFL’in en potansiyelli isimlerinden Henry’nin beş sezonluk kariyerindeki en büyük soru işareti ise henüz herhangi bir tam sezon oynayamamış olması. Geride bıraktığımız sezon COVID-19 listesine düşerek son iki maçı kaçıran genç tight end, 2018 sezonunu bağlarındaki sakatlık sebebiyle tamamen kaçırmış, 2019’da da dört maç oynayabilmişti.

Buna rağmen, Chargers’ın 2016 NFL Draftı ikinci tur seçimi Henry, beş sezonda toplam 2,322 yard pas yakalamış ve 21 touchdown’a da imzasını atmıştı. Bakalım Henry, yaptığı transferle öne çıkan Patriots’ın playoff’lara dönüş yolculuğuna yardımcı olabilecek mi…