Sezonun bitimi ile birlikte isminin özdeşleştiği Houston Texans’tan ayrılan J.J. Watt’ın yeni adresi belli oldu. Tecrübeli oyuncu yeni sezonda NFC’nin iddialı ekipleri arasında yer alması beklenen Arizona Cardinals ile anlaştı!

Transfer haberini Twitter hesabından Arizona Cardinals t-shirt’ü ile yaptığı bir ağırlık idmanın fotoğrafı ile paylaşan Watt’ın yeni takımından iki yıl için 31 milyon dolar alacağı açıklandı. Kariyeri boyunca üç defa Yılın Savunma Oyuncusu seçilen Watt, bu transfer ile Houston’dan eski takım arkadaşı DeAndre Hopkins ile de buluşmuş oldu.

Geçtiğimiz off-season’da ikinci tur draft hakkı ve veteran running back David Johnson karşılığında Houston’dan Arizona’ya gönderilen DeAndre Hopkins, Cardinals ile ilk sezonunda muhteşem bir performans ortaya koymuştu. Ligin en iyi wide receveir’larının başında gösterilen Hopkins, Watt’ın Texans’tan ayrılışı sonrası sosyal medya hesabından eski takım arkadaşına Cardinals’a gelmesini söylemiş ve “Başladığımız işi bitirelim” mesajı yayınlamıştı.

Kariyerinin üçüncü yılına girmeye hazırlanan genç quarterback Kyler Murray önderliğinde ligin en heyecan verici hücumlarından birine sahip olan Arizona Cardinals, işin savunma kısmına J.J. Watt’ın eklenmesi ile birlikte de ayrı bir seviyeye çıkacak gibi gözüküyor. Halihazırda ligin en iyi edge rusher’larından Chandler Jones’a sahip olan Cardinals savunmasına Watt’ın da eklenmesi kağıt üzerinde bu ikiliyi rakip hücumlar için korkulu bir rüyaya çeviriyor. Jones ile Watt kariyerlerinde toplam 198 sack bulunuyor…

Öte yandan şampiyonluk isteği bilinen bu sebepten ötürü adı Tampa Bay Buccaneers ve Green Bay Packers gibi takımlarla anılan Watt’ın Cardinals’ı seçmesindeki en önemli etkenlerden birinin Arizona ekibinin playoff iddiasının bulunması ile birlikte Watt’a 23 milyon doları garanti iki yıllık 31 milyon dolar vermesi olduğu düşünülüyor.

Son yıllarda yaşadığı sakatlıklarla gündemde olan 32 yaşındaki Watt’ın aldığı garanti ücret Cardinals açısından bir risk gibi gözükse de yıldız defensive end’in liderliği ile takıma çok şeyler katacağına kesin gözüyle bakılıyor…