Geçen sene 17 yıllık playoff hasretine son veren, üstelik playoff’larda da ezeli rakiplerinden Pittsburgh Steelers’ı geçmeyi başaran Cleveland Browns, bir sonraki adım için kadrosunu güçlendirmeyi devam ediyor. Ohio ekibi, bu doğrultuda serbest oyuncu piyasasının öne çıkan isimlerinden Jadeveon Clowney ile anlaştı.

Browns, yıldız defensive end’e bir yıllığın 10 milyon dolar verirken, Clowney’i ligin en iyi defensive end’leri arasında olan All-Pro Myles Garrett ile buluşturarak ligin en korkutucu pass rusher ikililerinden birini yaratmış oldu.

Jadeveon Clowney, 2014 yılı draft’ının ilk sırasından Houston Texans tarafından seçilmişti ve 15 yılda bir gelen “generational” yeteneklerden biri olarak adlandırılmıştı. Myles Garrett ise 2017 yılı NFL Dratı’nın ilk sırasından Cleveland Browns tarafından seçilirken o dönemde Clowney’e oldukça benzetilmiş ve aynı şekilde “generational” bir yetenek sıfatıyla lige giriş yapmıştı.

Geçtiğimiz yıl Seattle Seahawks’tan ayrıldıktan sonra Cleveland Browns’ın uzun süreli bir kontrat teklifini reddeden Clowney, o dönemde Browns tesislerini ziyaret etmek bile istemişti. Clowney, Browns yerine Tennessee Titans ile bir yıllığına anlaşırken, işler Nashville’de hiç istediği gibi gitmemişti. Sezonun ilk sekiz maçında gösterdiği performansı ile oldukça eleştirilen Clowney daha sonradan da dizini sakatlamıştı.

Şimdi sağlığına kavuştuğunu belirten Clowney, neden Cleveland’ı seçtiği sorusuna ise “Kazanıyorlar” cevabını verirken, takıma yardımcı olmak istediği dile getirdi. 28 yaşındaki oyuncu, “Hala bu ligi domine edebilirim. Bunu biliyorum. Kariyerim boyunca bu ligde çoğu zaman iki kişi tarafından savunuldum. Ters tarafta Myles Garrett gibi dominant gibi ikili sıkıştırmalar çeken biriyle oynamayı iple çekiyorum” ifadelerini paylaştı.

Halen 2014 yılında bahsedilen potansiyeline tam olarak ulaşamayan Clowney, kendisinden olan yüksek beklentiler sebebiyle çoğu zaman eleştirilse de 2016, 2017 ve 2018 yıllarında Pro Bowl seçilmeyi başarmıştı.

“Eğer tam potansiyelime ulaşırsam veya şu an hissettiğim şekilde sahaya çıkabilirsem, limitin gökyüzü hatta belki ondan bile fazla olduğunu söylüyorlar.” diyen Clowney’nden sahada arzulananlar yine büyük. Her şeye rağmen South Carolina çıkışlı bu yeni macerasında bu sefer beklentileri biraz daha normalleştirmek adına “Sadece sağlıklı kalmak istiyorum. 16 maç oynayabilirsem neler olacağını göreceğiz. Bunun üzerinde çalışacağım” diyerek de başlıyor.

Houston Texans’ta hem kendi sakatlıkları hem de diğer pass rusher J.J. Watt’ın sakatlıkları sebebiyle uzun süre Watt gibi yıldız bir defensive end ile birlikte oynamaktan mahrum kalan Clowney’nin şimdi Garrett ile birlikte neler yapabileceğini izlemek, biz NFL severler için oldukça heyecanlı olacak.