Yeni sezonun ilk güç sıralamasından merhaba sevgili okurlar. Mart ayındaki serbest oyuncu piyasasının hararetinin dinmesinden sonra son sürat 2021 NFL Draftı’na günleri hatta saatleri sayarak ilerlediğimiz şu günlerde yine ciddi değişikliklerin ve sürprizlerin vuku bulduğu bir süreci geride bıraktık. Şüphesiz yaşanan tüm gelişmeler sadece güç sıralamamızı değil yeni sezona dair tahminlerimizi de derinden etkiledi.

Kesenin ağzını açan Belichick’in Patriots’u ve sakatları iyileşen ve yeni sezonun iddialı takımlarından olan San Francisco 49ers zirve takibinde üst sıralara yükselen ekipler olarak öne çıktılar. Öte yandan hem head koç hem de oyun kurucu değişikliğine giden Philadelphia Eagles ve çok tartışılan Mitch Trubisky sonrası veteran bir oyun kurucuyla yola devam etme kararı alarak şaşırtan Chicago Bears ise düşüş trendine ayak uyduran takımlar oldular.

1- Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney)

Off-season’a aynı ekiple devam etme parolasıyla giren son şampiyon Tampa Bay, 22 oyuncusunu da koruyarak büyük iş başardığını söylemek gerek. Özellikle geçtiğimiz yıl elde ettikleri zaferde takım olma olgusunu ön plana çıkaran Tom Brady ve arkadaşlarının yine birlikte devam etmesi ve benzer şekilde koç ekibinden de hiç fire verilmemesi bu takımı favoriler arasında ilk sıraya yazmamıza yeter ve artar bile. Hele ki draft’tan gelecek oyuncuları da hesaba katarsak Bucs için iddialı bir sezon olacak.

2- Kansas City Chiefs (AFC Batı)

Off-season’a Eric Fisher ve Mitchell Schwartz gibi iki önemli hücum hattı oyuncusuyla yollarını ayırarak giren son finalist Chiefs, Joe Thuney’i yüksek bir kontratla takıma katarken bir diğer tecrübeli ofansif lineman Kyle Long’u da cüzi bir miktarda renklerine bağladı. Sol tackle eksiğini ise konferansındaki en yakın rakibi olan Baltimore Ravens’tan birinci tur hakkı karşılığında kadrosuna kattığı Orlando Brown ile kapattı. Savunmada da Taco Charlton ve Daniel Sorensen takımda kalırken Jarran Reed’de savunma hattına derinlik katan isim oldu. Yapılan hamleler dışında da kırmızı beyazlı ekibin draftta her ne kadar birinci tur hakkı olmasa da alt turlardan hücuma ve savunmaya yapacağı takviyeler bir hayli önem azlediyor.

3- Green Bay Packers (NFC Kuzey)

Dominant bir sezon geçirmesine rağmen Super Bowl’un kapısından ikinci kez dönen Green Bay Packers, eksikleri olmasına karşın sessiz bir off-season’ geçirdi. Maaş bütçesindeki sıkıntılar yüzünden center Corey Linsley ile yollarını ayırmak zorunda kalan Packers, ancak running back Aaron Jones’u dört yıl 48 milyon dolara takımda tutabildi. Kuzey temsilcisi her ne kadar “Sunucu/MVP/Superstar” oyun kurucusu Aaron Rodgers ile her zaman bir Super Bowl takımı olsa da artık bu adamın elini güçlendirmesi şart. Şu an için bu off-season’da olmasa da umarız draft’tan olur.

4- Buffalo Bills (AFC Doğu)

Super Bowl’un kapısından dönen Buffalo Bills, ilk olarak yeni sezonda hücum hattının iki önemli parçası olan olan Jon Feliciano ve Daryl Williams ikilisini takımda tutarak başladı. Buna ek olarak ise Emmanuel Sanders ve Jacob Hollister gibi hücuma yan parçaları da takıma ekledi. İşin savunma kısmında ise joker isim olan Matt Milano’da kendince güzel bir kontrat ile takımda kaldı ki bu da McDermott’un savunması adına çok iyi bir durum. Lakin New York ekibinin en dikkat çekici hamlesi ise Matt Barkley’den boşalan ikinci oyun kurucu rolüne Chicago Bears’ın yıllarca tartışılan ismi olan Mitch Trusbisky’nin getirilmesi oldu. Bakalım Trubisky, Josh Allen’dan bir şeyler kapıp bu ligde kalıcı olabilecek mi?

5- Baltimore Ravens (AFC Kuzey)

Lamar Jackson ile ilk playoff galibiyetini almasına rağmen bundan bir adım öteye gidemeyen Baltimore Ravens, her ne kadar Super Bowl oynamaya aday takımlar arasında ismi geçse de takımın eksikleri devam ediyor. Hele ki 2020 sezonunu ligin en az pas atan takımı olarak bitirdikten sonra özellikle receiver anlamında ne hamle yapacağı merakla beklenen mor siyahlı ekip, Chiefs ile Super Bowl kazanmış Sammy Watkins’i kadrosuna kattı. Ancak Watkins’in şu receiver ekibi içerisinde “aranan adam” olduğunu söylemek zor. Nitekim Orlando Brown’u Chiefs’e göndermeleriyle elde ettikleri ekstra birinci tur seçim hakkı kendilerine ilaç gibi gelecektir. Öte yandan savunmada Matt Judon’u kaybetmesine rağmen Tyus Browser, Derek Wolfe ve Pernell McPhee gibi isimleri kadrosunda tutmayı başarırken hücum hattına yapılan Kevin Zietler hamlesiyle bu bölgeyi güçlendirdiği söylenebilir.

6- Los Angeles Rams (NFC Batı)

Sezonun en önemli hamlesini daha ta Ocak ayında yapan Los Angeles Rams, iki senedir sallanan Jared Goff’u Detroit Lions’a göndererek Matthew Stafford’u takıma kattı. Bu takasta her ne kadar iki tane birinci tur vermiş olsa da Goff’un kontrat yükünden kurtulan Rams, yine de savunmanın önemli isimleri olan Troy Hill ve John Johnson’u takımda tutmayı başaramamasının yanı sıra savunma koordinatörünü de kaybetti. Savunmadaki tek hamleleri ise Leonard Floyd’un takımda kalması oldu. Takımdaki bu kadar ciddi değişikliğe rağmen takımından her zaman en yüksek verimi almaya bilen head koç Sean McVay, Rams’i Stafford ile birlikte üst seviyede tutacaktır.

7- Cleveland Browns (AFC Kuzey)

İnanması biraz güç olabilir ancak evet Cleveland Browns ilk 10 içerisinde kendisine yer bulmayı başardı. Geçen sezonki kadronun üstüne sakatlıktan dönen Odell Beckham Jr ve Grant Delpit şüphesiz Browns adına fark yaratacakken Troy Hill ve John Johnson gibi iki önemli parçanın savunmaya katılmasıyla Ohio ekibi ciddi anlamda savunmasına seviye arttırmış oldu. Bunlar dışında geçen sene bekleneni veremeyen Jadeveon Clowney’nin bu kadroya eklenmesi ve kendisini bulma ihtimalinde ise bu takım için farklı işler konuşulabilir. İlk senesinde başarılı olup yılın koçu olan Kevin Stefanski’nin de bu takımı yine playoff yarışının içinde tutması hiç sürpriz olmayacaktır.

8- Seattle Seahawks (NFC Batı)

Kısa süreli bir Russell Wilson şoku yaşasa da bu şoku kazasız belasız atlatmayı başaran Seattle Seahawks, hücuma ofansif lineman Gabe Jackson ve tight end Gerald Everett’i takıma katarken Chris Carson’u da takımda tuttu. Savunmada ise geçen sezonun ortasında takıma katılan Carlos Dunlap ile yola devam edilirken eski 49erslı Kerry Hyder ve Akhello Whiterspoon’da Seattle ekibine katılan yeni isimler oldular. Lakin tüm bu hamleler Russell Wilson ve arkadaşlarını istediği zafere ulaştırmaya yeteceğini söylemek zor. Yine de draft’ta izleyecekleri yolla birlikte üst sıraların takipçisi olan ekiplerin başında geleceklerdir.

9- San Francisco 49ers (NFC Batı)

Sakatlıklardan çok çeken ve bu yüzden koca bir yılı hüsranla kapatan San Francisco 49ers, yeni sezona sağlıklı girmek dışında 2020 yılında yarım kalan işini tamamlamanın da hesaplarını yapıyor. Bunun için önce hücum hattını güçlendiren 49ers’ta geçen sezonun ortasında takıma katılan sol tackle Trent Williams rekor bir kontrata imza ile takımda tutan head koç Shanahan, eski öğrencisi Alex Mack’i de takıma dâhil etti. Savunmada ise secondary’nin büyük bir bölümü ile yeniden kontrat imzalanırken linebacker Samuel Ebukam takıma katılan yeni isim oldu. Nitekim Kaliforniya ekibinin en büyük değişikliği Dolphins’ten takas ile elde ettikleri üçüncü sıra hakkından gelen oyun kurucuyla olacak ki bu da Jimmy G’ye ilerleyen süreçte bir veda demek anlamına geliyor.

10- Tennessee Titans (AFC Güney)

Geçen sezon playoff treninden ilk durakta inen Tennessee Titans, off-season’da da en sıkıntılı yeri olan savunmaya yaptığı hamlelerle ön plana çıktı.  Özellikle koca bir sezon boyunca yalnızca 19 sack yapabilen savunma hattına Bud Dupree ve Denico Autry hamleleriyle güçlendirme yapıldı. Arka tarafta ise ilk tur seçimi Adoree Jackson ve Malcolm Butler ile yollar ayrılmasına müteakiben Kevin Johnson ve Janoris Jenkins ikilisi takıma dâhil oldu. Öte yandan linebacker Jayon Brown’da bir yıl daha takımda kaldı. Hücumda ise Jonnu Smith ve Corey Davis gibi iki starter oyuncusunun yanında hücum koordinatörü Artur Smith’i de kaybetmeleri ise yaşadıkları olumsuz durumların başında sayılabilir ki bu da Titans hücumunun önümüzdeki ciddi şekilde etkileyeceğine benziyor.

11- Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey)

Pittsburgh Steelers’ta her ne kadar Big Ben takımda kalsa da 2010 yılından bu yana takımın center pozisyonunda oynayan Maurkice Pouncey’nin emekliliği sarı siyahlı takım için büyük bir kayıp oldu. Benzer şekilde TJ Watt ile iyi bir uyum yakalayan Bud Dupree’de savunmanın ayrılan önemli oyuncularından biriydi. Yine de iyi bir secondary’si olan Steelers’ın savunma anlamında TJ Watt’ın liderliğinde iyi işler yapması muhtemel. Tomlin’in takımının asıl düşünmesi gereken konu işe kuşkusuz running back pozisyonu ve bunun için tek seçenek 2021 draft’ı olarak gözüküyor.

12- Indianapolis Colts (AFC Güney)

Off-season’ı sakin geçiren takımlardan olan Indianapolis Colts’ta hücum hattının değerleri parçalarından olan Anthony Castonzo emekliye ayrılırken Marlon Mack, T.Y. Hilton ve Xavier Rhodes birer yıl daha takımla devam eden isimler oldular. Nitekim Colts’un en önemli hamlesi ise Eagles’tan head koç Frank Reich’in eski öğrencisi Carson Wentz’i takas ile almaları idi. Reich ile 2017 yılından sonra tekrardan çalışma fırsatı bulunan Wentz için mavi beyazlı takım bir nevi son şans olacak gibi gözüküyor.

13- New Orleans Saints (NFC Güney)

Emekliliğini açıklayan Drew Brees sonrası elinde Jameis Winston ve Taysom Hill kalan Saints için önümüzdeki sezon bir bakıma değişim yılı olacak. Nitekim bu değişimin temel sebebi sadece Brees’in ayrılığı değil aynı zamanda da Saints’in maaş bütçesinin bu yıl azaltılmasından dolayı yaşadığı sıkıntılara da dayandırılabilir ki off-season’un çoğunu kontrat düzenlemeleri ile geçirip Janoris Jenkins, Kwon Alexander ve Trey Hendrickson gibi savunmada starter olmuş isimlerle yola devam edemediler. Yine de Sean Payton gibi bir head koçun bu takımı her halükarda üst sıralarda tutması beklenebilecek bir durum.

14- Miami Dolphins (AFC Doğu)

Yeni sezona Tua’nın elini güçlendirme parolasıyla giren Miami Dolphins, off-season’da uzun süre Houston Texans forması giyen Will Fuller ile anlaşmaya vararak sıkıntılı olan receiver havuzuna bir yetenek kattı. Öte yandan geçen sezon başında uzun ve pahalı bir kontrat verdiği Kyle Van Noy ile yollarını ayırması da turkuaz beyazlı takımın en dikkat çeken kararlarından biri oldu. Nitekim hücuma yeni silahların katılma işlemi sadece Will Fuller ile kalacak gözükmüyor. Artık Dolphins için drafttan ilk tercihinin bir hücum oyuncusu olması kesin gibi.

15- Arizona Cardinals (NFC Batı)

Geçen sezonun hayal kırıklıklarından olan Arizona Cardinals, yeni sezona güzel hamlelerle başladı. Öncelikle savunmaya JJ Watt gibi bir lideri getiren Cardinals, ardından Patrick Peterson’dan boşalan corneback pozisyonu için Malcolm Butler’ı kadrosuna kattı. Hücumda ise tecrübeli oyuncular center Rodney Hudson ve receiver AJ Green eklenirken Kenyan Drake’in gidişini James Conner ile doldurdu. Bu hamlelerle birlikte “Ya kazanmak, ya kazanmak” moduna giren Cardinals için bu sezon bir nevi son şans gibi gözüküyor. Yine de güzel bir draft geçirerek kadrolarını güçlendirme ve daha da yükselmeleri mümkün.

16- New England Patriots (AFC Doğu)

New England Patriots için 2020 yılı birçok serinin bitişi olmuş ve takım yıllar sonra yüzde elli galibiyetin altında kalırken yine yıllar sonra playoff’u da evden izlemek zorunda kalmıştı. Bu duruma çok içerlemiş olan Bill Belichick ise masaya yumruğunu vurdu ve off-season’da bir bir bombaları patlattı. Öncelikle son derece sıkıntılı olan hücumda Cam Newton ile devam etme kararı alan Belichick, ardından Nelson Agholor, Kendrick Bourne, Jonnu Smith ve Hunter Henry gibi isimleri kesenin ağzını açarak takıma kattı. Hücum hattına ise Raiders’tan Trent Brown’u ve eski öğrencisi Ted Karas’ı ekledi. Öte yandan savunmaya ise Matthew Judon, Kyle Van Noy, Jalen Mills, Davon Godchaux ve Henry Anderson gibi oyuna direkt katkı verebilecek isimlerin katılmasıyla kâğıt üzerinde Belichick’in oyununu sahaya yansıtabilecek bir takım ortaya çıktığı söylenebilir.

17- Los Angeles Chargers (AFC Batı)

Justin Herbert’in kendisini ispatlaması sonrasında bu sefer de yeni bir head koç arayışına Los Angeles Chargers, geçtiğimiz kardeş takım Rams’te iyi işler yapan savunma koordinatörü Brandon Staley’i takımın başına getirerek savunmada da iyi işler yapmanın peşinde düştü. Bunun yanı sıra hücum hattına da Corey Linsley ve Matt Fleir’ı da ekleyerek hücum hattına da seviye arttırmaları tam da takımın ihtiyacı olduğu durumlardan birisiydi. Eğer Chargers, son iki sezondur saçma sapan maç kaybetme hastalığından kurtulursa sezonun iddialı takımlarından birisi olması hiç şaşırtıcı olmaz.

18- Dallas Cowboys (NFC Doğu)

Dak Prescott bilmecesini sonunda çözmeye başaran Jerry Jones’un takımı için artık sıradaki adım geçen sezon tam bir fiyasko olan savunmayı toparlamak. Bunun için off-season’da Keanu Neal ve Jayron Kearse gibi isimler katılmış olsa da asıl rota draft’tan gelecek isimler olabilir. Bunun içinde Cowboys için ilk turdan bir cornerback seçmesi gayet gerçekçi bir durum.

19- Minnesota Vikings (NFC Kuzey)

Geçtiğimiz yıl en çok sıkıntı çektiği yer olan savunmaya Dalvin Tomlinson, Xavier Woods ve Patrick Peterson’u katan Mike Zimmer’in takımı, aynı zamanda iki sene önce takımdan gönderdiği oyuncuları Mackensie Alexander ve Stephen Weatherly ile yeniden buluşarak işin savunma kısmına ciddi takviyeler yaptı. Savunmaya yapılan bu hamlelerden sonra yeniden playoff takımı olan Vikings’te son birkaç yıldır olduğu gibi en büyük sorun yine Kirk Cousins. Sanki artık Minnesota ekibi için bir oyun kurucu seçmenin zamanı geldi gibi.

20- Washington Football Team (NFC Doğu)

Head koç Ron Rivera ile birlikte ilk senesinde playoff yapmayı başaran başkent ekibinde, playoff’un mimarı olan savunmadan tecrübeli isim Ryan Kerrigan ve Ronald Darby ayrılan isimler olurken Bengals’tan William Jackson savunmaya katıldı. Öte yandan sıkıntının büyük olduğu yer olan hücumda ise Terry McLaurin’in yanına renklerine bağladıkları Panthers’tan ayrılan Curtis Samuel hücuma çeşitlilik katabilecek bir isim olarak öne çıkıyor. Alex Smith’in emekliliği sonrasında ise oyun kurucu olarak Dolphins’te iyi işler yapan yılların eskitemediği Ryan Fitzpatrick’i kadroya katarak en dikkat çeken hamlesini yaptılar. Nitekim Fitzmagic her ne kadar Dolphins’te güzel işlere imza atmış olsa da 37 yaşındaki oyun kurucuyla Washington’un çıtası yüzde elli üstünü biraz zor görür gibi.

21- Atlanta Falcons (NFC Güney)

Dan Quinn sonrası Arthur Smith ile anlaşan Falcons’ta, Matt Ryan son şansını Titans’ta güzel işlere imza atmış Smith ile deneyecek gibi gözüküyor. Nitekim bu son şansı hücum hattının belki de en değerli ismi olan Alex Mack’i kaybettiği senede yapması tecrübeli oyun kurucu için pek kolay olmayacak. Öte yandan dördüncü sıra bulunan kırmızı siyahlı ekibin elinde de hem oyun kurucu seçmek hem de draft’ın değerli hücum oyuncularından birini kadroya katmak gibi esnekliği de mevcut. Bu açıdan bakıldığında Falcons için soru işaretleri hala devam ediyor.

22- Las Vegas Raiders (AFC Batı)

Takımın ayarlarıyla her sene oynayan John Gruden, bu sefer farklı bir şey deneyerek hücum hattından üç önemli ismi ile yollarını ayırdı. Öte yandan Running back pozisyonu için Josh Jacobs’un yanına hücumu çeşitlendirebilecek Kenyan Drake gelmiş olsa da Agholor’un gidişi sonrası takımın receiverda da eksiği olduğu açık. Nitekim bardağın dolu tarafından bakacak olursak Yannick Ngakoue’nin takıma gelmesi savunmada verimliliğini arttıracak bir hareket. Nihayetinde Raiders için şu soru sorulmalı: Bu sene yüzde elli üstü galibiyeti görebilecekler mi?

23- New York Giants (NFC Doğu)

Hücuma Kenny Golladay, John Ross ve Kyle Rudolph’u takıma katan Giants Saquon Barkley’in de sağlıklı dönüşüyle birlikte belki de ligin en yetenekli hücumunu kâğıt üzerinde oluşturmayı başardı. Ama gel gelelim ki bu takımın oyun kurucusu Daniel Jones olması ise kafalarda büyük bir soru işareti bıraktığı aşikâr. Üçüncü yılına giren genç oyun kurucu, artık ciddi bir çıkış yakalayamaz ve şu kadroyla takımı playoff’a taşıyamaz ise yazık olacak güzelim New York’un mavilerine.

24- Chicago Bears (NFC Kuzey)

Chicago Bears’ta bir dönem Russell Wilson konuşulurken bir anda Andy Dalton’a kalmak lacivert turuncu ekibi ciddi şekilde üzdü. Önce dünyaları verdikleri Trubisky’den ardından da kurtarıcı olarak getirdikleri Nick Foles’tan umduğunu bulamayan Bears’ın, oyun kurucusunu bir tülü belirleyememiş olmaları artık çözmeleri gereken büyük bir sorun olarak öne çıkıyor. Nitekim belki de drafttan bir oyun kurucu seçilerek bu makûs talih bozulabilir mi? Neden olmasın. Öte yandan bu durum aynı zamanda çok değil üç sene önce yılın head koçu ödülünü alan Matt Nagy’nin de sonunu getirmesi muhtemel.

25- Denver Broncos (AFC Batı)

Parasını savunmaya harcayan takımların başında gelen Denver Broncos, öncelikle omurgasını oluşturan isimlerden olan safety Justin Simmonsve defansif tackle Shelby Harris ile kontratlara imza atarak takımda tuttu. Ardından Ronald Darby ve Kyle Fuller’ı takıma katarak savunmadaki derinliği epey arttırdılar. Bu savunmaya bir de Von Miller’da döneceği düşünülürse Vic Fangio yönetimindeki Broncos savunması ligin en iyilerinden biri olmaya aday bir ekip olabilirler. Ancak asıl soru üçüncü senesindeki Drew Lock’un franchise oyun kurucu olup olmamasıyla ilgili ki buna da önümüzdeki sezon kesin bir yanıt bulacağız gibi gözüküyor.

26- Philadelphia Eagles (NFC Doğu)

Head koç Doug Pederson ve uzun yıllar takımda kalacağı düşünülen Carson Wentz’i göndererek spekteküler kararlara imza atan Philadelphia Eagles, takımın başına Nick Sirianni’yi getirmesi dışında mart ayının en sessiz takımlarından biriydi. İki eski Vikings oyuncusu Anthony Harris ve Eric Wilson’u kadroya katmak dışında pek fazla dikkat çeken hamle yapmadılar.  Yeni head koç Sirianni ise geçtiğimiz günlerdeki röportajında Jalen Hurts ismini starter olarak açıklamaması “Off-season’da takıma katılan Joe Flacco mu starter olacak acaba?” sorularını akıllara getirdi(!). Nitekim şansın kapısını çaldığı Eagles, altıncı sıra karşılığında aldığı ekstra birinci tur hakkı ise bir hayli değerli olduğu söylenebilir.

27- Carolina Panthers (NFC Güney)

Off-season’ı savunmaya çalışan takımlarından olan Carolina Panthers, bu süreçte Haason Reddick, A.J. Bouye ve Denzel Perryman gibi isimleri kadrosuna kattı. Ancak bombayı ise Sam Darnold’u Jets’ten hiç birinci tur hakkı vermeden renklerine bağlayarak patlattılar. Darnold’un yaşının henüz genç olması bir yana Joe Brady gibi ilk senesinde iyi işler yapmış bir hücum koordinatörüyle çalışacak olması, hem USC çıkışlı oyuncunun kariyerini canlandırabilir hem de kendisi Panthers’ın yeni yüzü olabilir. Tabii bunlar şu an için ihtimallerden öte olmadığından mavi siyahlı takımın öncelikli olarak drafttan hücuma takviyeler yapması gerektiği daha realisttik bir yaklaşım olacaktır.

28- Cincinnati Bengals (AFC Kuzey)

Parasının çoğunu savunmaya harcayaran Cincinnati Bengals bu hususta dikkat çekici hamleler yaptı. Bunlardan ilki kuşkusuz Saints’ten ayrılan Trey Hendrickson’u dört yıl 60 milyon dolara kadroya katmaktı. Sonrasında Chidobe Awuzie, Mike Hilton, Ricardo Allen ve Eli Apple ile secondary’de; Larry Ogunjobi ve Mike Daniels ile savunma hattındaki derinliği arttırdı. Ligin en kötüsü olan hücum hattına ise Riley Reiff katılırken Quinton Spain ile de bir yıl daha yola devam edildi. Joe Burrow’un dönüşü ve drafttan bir hücum hattı oyuncusu daha seçmesi yüksek ihtimal olan Bengals için asıl soru işareti üçüncü yılındaki head koç Zac Taylor olacağa benziyor.

29- Detroit Lions (NFC Kuzey)

İşte Detroit Lions için o sene bu sene! Hayır, tabii ki Super Bowl’dan söz etmiyorum. Bahsettiğim şey yapılanmanın başlayacağı yıl bu yıl olacak. Jared Goff takasından 2022 ve 2023 birinci tur hakkı elde eden Lions için genel olarak bakıldığında doğru bir kadro yapılanması için önemli bir avantajı bulunuyor. Bunları verimli kullanmaları halinde Dan Campbell ile geçmiş dönemini unutturacak bir takım kurmaları için ellerinde her şey mevcut. Bu sezona dönecek olursak Goff tabiri caizse geçiş QB’si olacakken, Marvin Jones ve Kenny Golladay ikilisinin yerine gelen Breshad Perriman ve Tyrell Williams ikilisi ise vasatı aşamayacak hamleler. Lions bu sezon yine ligin dibinde kendisine koltuk bulması pek gerçekçi bir durum.

30- New York Jets (AFC Doğu)

Bitmek bilmeyen “rebuilding” sürecine bir kez daha başlayan New York Jets, ilk değişikliğini head koç ile yaparak takımın başına Robert Saleh’i getirdi. Öte yandan büyük umutlarla draft edilen Sam Darnold, birinci tur hakkı bile alınamadan takasla gönderilerek BYU çıkışlı oyun kurucu Zach Wilson’un gelişinin de startı verilmiş oldu. Bunlar dışında hücumda Corey Davis, Keelan Cole, Tevin Coleman ve Tyler Kroft; savunmada da Carl Lawson, Sheldon Rankins, Jarrad Davis, Lamarcus Joyner ve Vinny Curry hamleleriyle de yeni head koç Robert Saleh bu sezonki kadrosunu şekillendirmeye başladı. Fakat takımın hücum hattı sıkıntısı devam ediyor. Nitekim güzel bir draft geçirmeleri halinde biraz daha yükselme şansları mevcut.

31- Jacksonville Jaguars (AFC Güney)

Takımın başına Urban Meyer’ı getirerek temiz bir sayfa açan Jacksonville Jaguars, geçtiğimiz off-season’da geçen seneki kötü savunmasına Rayshawn Jenkins, Shaquill Griffin, Roy-Robertson Harris ve Malcolm Brown gibi fena olmayan takviyeler yaptı. Şimdilerse ise yılların en gözde kolej oyuncularından olan Trevor Lawrance için de geri sayıma başlamış durumundalar. Her ne kadar Trevor Lawrence gibi bir isim Urban Meyer’ın elini rahatlatsa da Jaguars’ın son yıllardaki dağınık görüntüsünün toparlanması kısa süre içerisinde olması biraz zor.

32- Houston Texans (AFC Güney)

İki sene önce Super Bowl takımlarından birisi olan Houston Texans, görünürdeki hali pek iç açıcı değil. Laremy Tunsil takasından dolayı birinci tur hakkı da olmayan Texas ekibinde Deshaun Watson’un da geleceği tam bir soru işareti. Kâğıt üzerinde takımda tek iş yapacak isim olarak gözüken yıldız oyun kurucu, yaşadığı ciddi olaylar ışığında takımda kalsa bile lig yönetiminden uzun süreli bir ceza alması gündemde. Öte yandan yeni genel menajer Nick Caserio ve head koç David Culley yaptığı hamlelerde yoldan geçeni alıp takım kurmaya çalışmalarından öte bir çabaya geçemiyor ne yazık ki. Sözün özü, Texans’ın geleceği parlak olmaktan öte tam bir muamma…