Merhabalar, değerli NFLTR.com okurları… Green Bay Packers taraftarları için gitgeli bol olan bir haftayı geride bıraktık. Eğer fanatik bir taraftarsanız ve kalp sorunlarınız varsa yanınızda dilaltı haplarınızı yanınızda tutmuş olduğunuzu ümit ediyorum. Uzatmalara giden maçın hikayesini ise kaçan alan golleri yazdı. İki hafta önce bizleri soğukkanlılığı ve tecrübesiyle bizleri etkileyen Mason Crosby bu hafta kaçırdıkları ile gündem oldu. Genel olarak kicker’lar için akıl almayacak bir haftayı geride bıraktık ama bu konuda haftanın en büyük sürprizini kendi gerçekleştirdi. 2019 yılından beri alan golü kaçırmayan Crosby, bir adet ekstra sayı ve üç adet maç kazandıracak alan golü kaçırarak tüm taraftarların psikolojisine işkence yaptı. Yalnız maç öyle bir maçtı ki yine maçı bitirecek şans ona geldi ve dördüncü seferde ıska geçmeyerek yine galibiyeti getirmeyi başardı. Bengals ise maç içerisinde sahip olduğu derecenin yalan olmadığını gösterir bir oyun oynayarak hücumda ve defansta iyi oyunlar ile Packers’ı oldukça zorladı ama kaçırdıkları iki maç kazandıracak alan golü denemeleriyle galibiyeti elleriyle itti..

Maçın Yıldızları: Davante Adams & De’Vondre Campbell

Maça kesinlikle damgasını vuran işim yakaladığı 202 yard pas ile geçen sezon Texans karışındaki 196 yard rekorunu geliştiren Davante Adams oldu. Rodgers ne zaman eli sıkışsa Adams’ı buldu ve hücumun akmasını sağlayan oyuncuların başında kendisi vardı. Yakaladığı 11 pasta 18.7 yard ortalama ile oynayan Adams ligin pas yakalama lideri konumuna da gelmeyi başardı. Dengeli bir şekilde hem mesafe kazandıracak hem süreyi iyi kullandıracak bir hücumda oldukça üçüncü hak da oynandı ve Adams’ın verdiği güven oyunun ilerlemesini sağladı.

Defansta ise darbe alsa da yıkılmayan Packers savunması maçın kazanılması için Crosby’e birçok şans vermeyi başardı ve bu savunmamın yıldızı takımın ve sezonun yükselen yıldızı De’Vondre Campbell oldu. Takımın tackle ve interception açısından lideri olan Campbell off-season’ın tüm lig genelinde en iyi hamlelerinden biri olduğunu net bir şekilde sahada yansıttı. Her yere yetişti ve takıma önemli bir enerjiyle güç katmaya devam etti. Clutch performansı da Packers adına büyük değere sahip. Yanında Krys Barnes ile iyi bir ikili oluştururken bir de Jaylon Smith’in katılmasıyla Packers adına linebacker tandeminin bir sezon içinde 360 derece dönmesini sağladı. Ağırlığı ve oyunuyla bu savunmada lider olmayı sonuna kadar hak ediyor…

Hücumdan ve Defanstan Notlar

Hücumda, 17 ile 12’nin ana plandaki yok edici performansından bahsettik. Yardımcı oyuncular olarak da genel tabloda iyi bir takım görüntüsü vardı. Maça kötü başlasa da ikinci çeyrekte takım defansında da desteğiyle iyi toparladı. Baktığımızda Bengals’ın beklenenden çok çok daha iyi savunması vardı bana kalırsa. Bu da izlemesi keyifli maça dönüşmesini sağladı açıkçası. Hücum açısından özellikle takımın redzone efektifliği düşse de her yerinden tehlike teşkil eden bir oyuncu topluluğuna sahip olmanın avantajını yaşandı açıkçası. Cobb’un maçı kazandıran alan golünden önceki pozisyonda yakaladığı pas mesela onun varlığına oldukça şükrettirdi. Rodgers’ın ısrarıyla geldiği için çekinenleri rahatlatan bir oyun var ama zaten onu alırken beklenen de buydu zaten, bu yüzden önümüzdeki senelerde salary cap’e böyle yüklenildi. Bir diğer katkı veren yaşlı adam da Mercedes Lewis oldu, blokçu tight end deyince ligde akla gelen ilk oyunculardan biri ama gerçekleştirdiği önemli oyun içi katkılarıyla neden sezon başında sözleşmesinin yenilendiğini gösteriyor.

Koşuculardan da güzel verimler alınmaya devam ediliyor. 14 taşımada 104 yard kazandıran Aaron Jones yine hücumun dengeli akmasını sağlayan değerli isimlerden biri. A.J. Dillon ise bu maçta özellikle yakaladıklarıyla ve koşularıyla değerli bir katkı veriyor. Bir diğer yandan, Josh Myers, Elgton Jenkins ve David Bakhtiari gibi önemli eksiklerin olduğu O-Line’da oldukça genç bir ekip sahadaydı. Onlar da karşılaşmaya çok iyi başlamadılar ama maç ilerledikçe daha iyi duruma geldiler. Center’a çekilen Lucas Patrick ise durumu takdir edilesi şekilde idare ettiği söylenebilir. Korumada iyi bir görüntüsü vardı ve özellikle koşuda oldukça önemli bir performans gösterdi. Böylesine sıkışık durumda bile idare açısından yine çok iyi oynayan saygı duyulası bir ekip vardı.

Defans ise üstüne koyarak gelmesi gelecek adına oldukça ümit verici. Jaire Alexander’ın yokluğu bu maç özellikle Ja’Marr Chase’in savunmasında kendisini hissettirdi. Chase de inanılmaz bir çaylak sezon başlangıcı yaşarken Eric Stokes her ne kadar iyi şeyler gösterse de hatalar yaptı ama bu da çok normaldir. Jaire gitmeseydi onun için çok ideal olacağını düşündüğüm bir süreç onu bekliyordu. Bu onun için biraz hızlı oldu ama ümitlerim yine kendisinden yüksek, zaman içinde çok iyi yerlere gelebilir. Bizim belalı diğer cornerback oyuncumuz Kevin King de beklediğimizden çok daha iyi bir oyun ortaya koydu -üstelik omzundan sakat- ve takımın kazanmasına yardımcı oldu. Tee Higgins ve Tyler Boyd’dan sınırlı verim alabilen Joe Burrow’u yeterince iyi kilitlediği söylenebilir. Higgins demişken kendisine de çok kritik iki drop’u için teşekkür ederiz.

Defensive line’da ise bu maç Dean Lowry sezonun en iyi maçını çıkardı. Kenny Clark’a destek gereken bir noktada bu maç gösterdiği iyi performans maçın kazanılmasını sağlayan etkenlerdendi. Packers üstüne koyarak devam edecekse ondan bunları daha da fazla görmemiz gerekecektir. Baktığımızda defans konusunda en büyük sıkıntı redzone savunması gibi gözüküyor. Buna da çözüm bulmak özellikle playoff’lar adına çok büyük önem taşıyor. Bu yüzden oyuncuların da teknik ekibinde birer birer adımlarla artık ilerlemesi gerekiyor.

Haftanın Hamlesi: Quinton Dunbar

Baktığımızda bir cornerback sıkıntısı aşikâr. Bu doğrultuda Stephon Gilmore takıma katmadılar ama her ne kadar onun seviyesine uzak olsa da daha yeni Seahawks’tan serbest bırakılan Quinton Dunbar practice squad’a eklendi. Açık yer bulunsan diye iki defa practice squad’tan yükseltilerek oynanması beklenen Dunbar Washington yıllarından Joe Barry ile de iki yıl beraber çalıştı. 2019’daki etkileyici performansının ardından beşinci tur draft hakkı karşılığında Seahawks’a takas olmuştu. Ligdeki altınca sezonunda 64 maçta 31 defa ilk 11’de başlayan Dunbar’ın kariyerinde 10 tane interception’ı bulunuyor.

Haftanın Maçı: Kuzeyin Tarihi Derbisi

NFL tarihinin en köklü maçlarından bir tanesi ve çekişmenin her zaman yüksek olduğu bir maç. Bears sezona çok iyi bir başlangıç yapamadı açıkçası. Draft’ta çok doğru bir iş yaparak takasla Justin Fields’ı aldılar ve onu da starter yaptılar ama kullanımı açısından birçok soru işareti mevcut. Bence, Bears potansiyelli bir takım ama Matt Nagy bunu engelliyor gibi geliyor. Şu anki oyun yönetimiyle beni hayretlere düşürüyor. Bears asla geçen sezonlarda aldığı derecelerin veya yerlerin takımı gibi oynamıyor. Baktığımızda Bears adına Montgomery çok değerli bir oyuncu ve başlangıç yapmıştı ama yaşadığı sakatlık yüzünden sakatlar listesine girmesi onlar için büyük bir darbe. Arkasında Damien Williams ve Khalil Herbert’in olması iyi gözüküyor ama RB1’i olmadan Bears’ın Justin Fields’ın ayaklarına da ihtiyaç duyacaklardır.

Packers’ı yorabilecekleri yerin başında Khalil Mack’in liderliğindeki pass rush gücü geliyor. Halihazırda eksikleri fazla olan bir pas korumasına karşı Rodgers’ı avlayabilirlerse bir şansları olabilir. Yetenekli ve iyi bir savunmaya sahipler, genel olarak da potansiyelli bir takım ve bunu göstermek isteyeceklerdir ama görüntü olarak şu an pek orada değil gibiler. Raiders maçının ardından kazanarak iyi bir şekilde de gelseler halen iyi bir takım olmadıklarını düşünüyorum. Eğer kazanmak istiyorlarsa başka şeylere ihtiyaç duyacaklardır. Eğer normal akışta giden bir maç olursa hiç şanslarının olacağını düşünmüyorum ama bunlar hiç belli olmaz, sonuçta derbilerde her şey olabilir.

 Önümüzdeki hafta görüşmek üzere…