Bildiğiniz gibi NFL’de Sunday Night Game’de en büyük eve dönüş hikayelerinden birine şahit olacağız. Tom Brady Tampa Bay Buccaneers ile ilk senesinde Super Bowl zaferine ulaştıktan sonra kariyerinin ilk 20 senesini geçirdiği, Bill Belichick ile birlikte tabir-i caizse bir dynasty oluşturduğu eski takımı New England Patriots’a karşı, yıllarca oynadığı Gillette Stadium’da sahaya çıkacak. Aynı zamanda bu maç Rob Gronkowski ve sadece bir karşılaşmada formasını giymesine rağmen Antonio Brown’un da Foxborough’ya geri dönüş maçı olacak.

NFL tarihinde buna benzer 1994 yılında Joe Montana’nin Kansas City Chiefs formasıyla San Francisco 49ers’a karşı oynaması, 2009 yılında Brett Favre’ın Minnesota Vikings formasıyla Lambeau Field’da Green Bay Packers’a karşı oynaması ve Peyton Manning’in 2013 yılında Indianapolis Colts’a karşı sahaya çıkması gibi hikayeler de olmuştu.

Ancak Tom Brady için bu karşılaşma ayrı bir önem daha taşıyor. Brady, maç içerisinde 68 pas yardını geçtiği anda NFL tarihinin en fazla yard pas atan quarterback’i rekorunu Drew Brees’in elinden alacak ve bu rekoru yıllarca formasını giydiği New England Patriots’ın stadında eski taraftarıyla beraber kutlaması özel bir an olacak. Ayrıca karşılaşmadan galibiyet ile ayrılması halinde NFL’deki 32 takımın hepsine karşı galibiyeti olmuş olacak.

Basında çıkan son haberlerde genellikle Tom Brady ile Bill Belichick ikilisinin arasında Brady’nin son senelerinde aralarında bariz bir gerginlik olduğu ve Tom Brady’nin Patriots’tan ayrılma kararı sonrası Bill Belichik ile vedasını yüz yüze değil telefon konuşması üzerinden yapıldığı yazıldı. Tom Brady’nin ayrılığı sonrası gittiği Tampa Bay ile New England’ın geçtiğimiz sene birbirinin zıttı bir sezon geçirdiğini söyleyebiliriz.

Tom Brady, Tampa Bay’de Rob Gronkowski, Leonard Fournette ve Antonio Brown eklemeleriyle beraber müthiş bir hücum hattıyla ve playoff’larda Drew Brees, Aaron Rodgers ve Super Bowl’da Patrick Mahomes’a yaptığı baskıyla kabus dolu anlar yaşatan savunmasıyla beraber rüya gibi bir sezon geçirip yedinci Super Bowl yüzüğünü taktı ve Patriots döneminde aldığı altı yüzüğün yanında yeni bir sistemde ve yeni bir koç ile ilk senesinde şampiyonluğa ulaştı.

Bill Belichik ve New England Patriots’ın ise geçtiğimiz sene pek de parlak olmayan, sıkıntılı bir sezon geçirdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Tom Brady’nin ayrılığı sorası draft’tan quarterback seçilmemesi sonrası gözler Jarret Stidham’a çevrilmişti fakat sezonun başlamasına kısa bir süre kala Carolina Panthers’ta yıldızlaşan ligin eski MVP’lerinden Cam Newton ile bir yıllığına anlaşmıştı. Bir de salary cap sıkıntısı çektiği senede bir milyon gibi kelepir bir ücrete Newton anlaşması sezon öncesi büyük heyecan yaratmıştı. Ancak büyük umutlarla başlayan sene Julian Edelman’ın sakatlığı, Cam Newton’ın sezonda üçü son hafta formalite maçı olan New York Jets’e olmak üzere toplamda attığı sekiz touchdown pası gerçekten pas hücumunda Brady sonrası ne hale gelindiğini gözler önüne serdi.

New England Patriots geçen kötü sene sonrası 2021 NFL Draftı’ndan 15. Sıradan Alabama quarterback’i Mac Jones’u seçti. Free agency’de rahatlayan salary cap’in etkisiyle serbest oyuncu döneminde Jonnu Smith, Matthew Judon, Hunter Henry, Kyle Van Noy, Kendrick Bourne, Jalen Mills ve Nelson Agholor gibi isimleri takıma katarak büyük yatırımlar yapıldı. Off-season’da Cam Newton ile tekrar anlaşılmasına rağmen Cam’in hazırlık maçlarında gösterdiği kötü performanslar sonrası eski yıldız oyuncu takımdan kesilerek sezon başlangıcında forma Mac Jones’a emanet edildi. İlk üç haftaya bir galibiyet ve iki mağlubiyet ile başlamasına rağmen Mac Jones pas hücumunda fena bir başlangıç yapmadı.

Tampa Bay Buccaneers cephesinde ise Super Bowl LV’da kazanan takımdaki starter olan 22 oyuncunun da kadroda tutulması gibi büyük bir işe imza atıldı. Tom Brady sezonun ilk üç karşılaşmasında 10 touchdown pası ve 1,087 yard ile çok iyi bir başlangıç yaptı. İlk iki karşılaşmada Cowboys ve Falcons’a karşı alınan galibiyet sonrası üçüncü hafta Los Angeles Rams’e karşı gelen yenilgisi sonrası bol sakatlıklar yaşadığı secondary bölgesine Pro Bowl cornerback Richard Sherman takviyesi yapıldı. Sezona iyi başlamayan genç Tampa Bay secondary’si için tecrübeli bir oyuncu takviyesinin katkısının iyi olacağı kanaatindeyim…

Geçtiğimiz hafta Covid reserve listesinde bulunan Antonio Brown’un takımla antrenmanlara katılıma başladığı ve Rams maçında kaburgasına sert bir darbe alan tight end Rob Gronkowski ve yeni transfer Richard Sherman’ın Pazar gecesi Patriots karşısında bekleniyor. Brown ve Gronk’un oynaması durumunda Tom Brady’nin bolca bu iki ismi hedefleyecektir…

Tabi pas hücumu çok iyi ilerlese de Buccaneers’ın koşu hücumuna bir çare bulması gerektiği elzem fumble problemi devam eden Ronald Jones ile “Playoff Lenny” lakabını alan Leonard Fournette’in koşu hücumunun play-off’ta bırakması takımı endişelendiriyor. Üstüne pas yakalama opsiyonu çok iyi olan Giovani Bernard son Rams maçında yaptığı touchdown sonrası sakatlanmış durumda ve Patriots’a karşı sahada olmayacak.

Patriots’ta free agency’den büyük kontratlarla anlaşılan Hunter Henry ve Jonnu Smith’in pas hücumunda henüz fazla bir etki göstermemesi düşündürücü. Screen paslarda etkinliği yüksek olan James White’ın ciddi sakatlık geçirip sezonu kapatması Patriots da hücumunu düşündürüyor.

Sonuç olarak Pazar akşamı Pazartesi sabahına ağlayan gece TSİ 03:20’de başlayacak mücadelede NFL tarihinde kabul edilen gelmiş geçmiş en iyi quarterback ile gelmiş geçmiş en iyi koçun karşılaşması çok güzel hikayelere tanık olmamıza sebep olacak. NFL tarihinde özel bir yeri olacak bu karşılaşmayı kaçırmamanızı öneriyorum…