Geçtiğimiz hafta sonu oynanan karşılaşmalar sonunda İstanbul Grubunda normal sezon maçları tamamlandı. Boğaziçi Sultans, İstanbul Cavs ve Koç Rams playoffa adlarını yazdıran takımlar oldular. Oynanan karşılaşmalarda Sultans Rams’i 44-8 ile geçerken, Cavs de Tigers’ı 16-14 yenerek rakibine playoff  vizesi vermedi. Haftanın bir diğer mücadelesinde ise Eagles ile Stallions karşılaştı. Stallions 8-0 üstün durumda iken Eagles sahadan çekildi. Bu maç hakkındaki karar federasyon tarafından henüz açıklamadı.

Aynı hafta oynanan Ankara Grubunun 5. hafta karşılaşmalarıda birbirinden çekişmeli maçlara sahne oldu. Grupta liderlik için oynayan iki takımdan  Gazi Warriors evinde konuk ettiği Hacettepe Red deers’a 22-12 lik sonuçla yenildi ve skorla Red Deers grubu lider bitirmeyi garantiledi. Playoff için şansını son haftaya taşımak isteyen Falcons grubun iddaalı takımı Başkent Knights ile karşılaştı. 8-0 öne geçmesine karşın maçı 28-8 kaybeden Falcons, bu sonuçla sezona erken veda etmiş oldu. Başkent’te playoff şansını son haftaya taşıdı. Playoffa katılma şansını son haftaya taşıyan bir diğer takım ise Çınarspor’u 21-8 ile geçen Ankara Cats oldu.

Son haftaya girilirken playoffa katılmayı matematiksel olarak garantileyen Red Deers dışında, Gazi Warriors, Başkent Knights ve Ankara Cats haftasonunda playoff vizesi alabilmek için karşılaşmalara çıkacaklar. Bu haftasonunda Ankara Grubunda şu karşılaşmalar oynanacak:

Hacettepe Red Deers – Başkent Knights
Gazi Warriors – Ankara Cats
Bilkent Judges – Çınarspor

Maçları olan bütün takımlara ve karşılaşmalarda görev alacak tüm hakem ve görevlilere başarılar dileriz.

Yazan: Kaan Ekemen