Beklenildiği gibi TAFL İstanbul Grubu 5. Hafta maçları oldukça çekişmeli ve zevkli geçti. Cumartesi günü oynanan karşılaşmaların ilkinde ligde henüz galibiyeti bulunmayan Eagles ile grupta 3. sırada bulunan İstanbul Cavs karşı karşıya geldi. Maçı 52-6 kazanan Cavs playoff için çok önemli bir engeli daha geride bıraktı.

Kurtköy’de oynanan günün ikinci karşılaşmasında ise henüz galibiyeti bulunmayan iki takım karşılaştı. Oldukça çekişmeli geçen maçın son dakikalarına önde girmesine rağmen Sakarya Titans maçtan mağlup ayrılan taraf oldu. Yıldız Stallions maçı 18-16 kazanarak ligdeki ilk galibiyetini aldı.

Haftanın en önemli karşılaşması Pazar günü Koç Üniversitesi Sarıyer Kampüsünde oynandı. Playoff’a cıkma yolunda Rams için gerçekten çok önem taşıyan bu karşılaşmayı Koç Rams 20-12 kazandı ve Galatasaray Tigers’ın galibiyet serisine de son verdi. Haftaya girilirken grupta 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile 4. sırada bulunan Koç Rams bu galibiyetle playoff yolunda rakipleri Tigers ile birlikte 5. haftayı 3’er  galibiyet ve 1’er mağlubiyetle kapattı. İstanbul Cavs’in ise playoff yarışında 5. haftayı 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile kapattı.

Grupta yenilgisiz lider durumda bulunan Boğaziçi Sultans haftayı maç yapmadan geçti.

Yazan: Kaan Ekemen