Çok özlemiştik gerçekten. Colts’un domine ettiği bir Super Bowl’dan tam 8 ay geçmiş dile kolay. Öyle bir başladık ki hakikaten özlediğimize değmiş dedik. Şimdi oynanan tüm maçlara kısa kısa değinelim.

Colts – Saints:

Birçok analist Colts savunmasına sezon öncesinde baya şüpheyle bakıyordu. LT Tarik Glenn başta olmak üzere birçok oyuncusunu kaybeden Colts savunması özellikle ikinci yarıda süper oynayarak Saints’in meşhur hücumuna resmen nefes aldırmadı. Peyton ve arkadaşlarının klasik oyunu bu muhteşem savunmaya eslik edince ortaya 41-10 Colts üstünlüğü çıktı.

Broncos – Bills:

Maç hakkında birçok şey yazabiliriz. Evet Jay Cutler 300 yardayi geçtiği maçta çok iyi oynadı, Bills hücumda isteneni veremedi, Broncos’un special teamleri Ferrari lastik değiştirme ekibinden bile hızlı bir şekilde organize olup FG’yi kullanıp basari sağladılar ve sonuç olarak Broncos maçı rakip sahada 15-14 kazandı. Ama maçtan öteye gecen bir şey vardı ki bütün herkesi gözyaşlarına boğdu. Bills’in yedek TE’i Kevin Everett maçın ortalarında aldığı darbe sonucu yerde kaldı ve kalkamadı.. Acilen hastaneye kaldıran Everett maalesef hayati tehlikeyi atlatabilmiş değil. Kendisine acil şifalar diliyorum
(www.buffalobills.com/kevineverett.jsp  bu adresten kendisine olmasa bile ailesine mesaj gonderebilirsiniz. )

Bears – Chargers:

Bir takim LT’yi 25 koşu yardasinda tutup, yaptığı saçma sapan top kaybı yüzünden yenilir mi? Örneğini sağ olsun Chicago takımı bize Pazar günü yaşattı. Aslında Rex Grosmann fena da oynamadığı maçta Bears basit hataların kurbanı oldu. RB Cedric Benson performansıyla Thomas Jones’u arattı. İstekli ve baskılı oyununun sonucunu alan Chargers 14-3 iç saha galibiyetiyle sezona iyi başlamış oldu.

Panthers – Rams:

Panthers sezona St.Louis’i deplasmanda 27-13 yenerek bomba gibi girdi. 2. çeyrek bocalasalar da özellikle pas oyunlarında ki başarı, WR’lerle Jake Delhomme arasında ki uyum dikkat çekiciydi. Savunmanın rakibe ikinci yarıda uyguladığı blitzler Marc Bulger’i çaresiz bırakırken, Rams’de RB Steven Jackson’nin 2 fumble yapması ve oldukça dağınık görünmesi Rams adına iyi sinyaller değildi.

Miami Dolphins – Washington Redskins:

Redskins’in WR’i Randle El’in harikalar yarattığı maçta Washington uzatmada Suisham’in Field Goal’u ile maçı sahasında 16-13 kazanmayı başardı. İki takımda henüz sezona hazır görünmedi.

Chiefs – Texans:

Texans gayet organize oynadığı maçta rahat bir oyun sonucunda rakibini 20-3’luk skorla Reliant stadının cimlerine gömdü.  Texans QB Matt Schaub’un gayet güzel oynadığı maçta, Chiefs’in TE Gonzalez’den başka top tutacak bir ismi olmadığını bir kere daha gördük. Aslında daha da acısı henüz top atacak bir QB’leride mevcut değil. Huard’la bu iş fazla uzağa gitmeyecek gibi. 3-4 hafta sonar Croyle’i oynarken görebiliriz..Chiefs’in sayı yapmak, top taşımak hatta belki de pas atmak isleri yine Larry Johnson’nin omuzlarında olacak

Falcons – Vikings:

Son yıllarda boyle bir savunma ne gördüm ne işittim. Kapalı kutu olarak görünen Vikings savunmasını adeta konuşturdu ve seyircisine 24-3 lük bir galibiyet armağan etti.. 2 sack, 2 tane TD ve rakibe nefes aldırmayan bir oyunla Vikings gerçekten ışık saçtı. Hücum derseniz onunda savunmadan aşağı kalır bir yani sadece WR noktası zayıf görünüyor. Çaylak diyebileceğimiz QB Tarvaris Jackson iki tane şahane RB ile oynamanın avantajını bu sene baya hissedecek gibi. Adrian Peterson 60 yardlık muhteşem koşuşunda adeta bir kısrak gibiydi. Bu sene yılın çaylağı ödülünün bir numaralı adayı. Falcons’da Vick gitmiş, ümitler bitmiş. Darmadağınız görünen takimin kısa zamanda dibe vurması kaçınılmaz. İlk hafta ligin en kotu takımıydılar

Eagles – Packers:

Packers, Favre’in mağlubiyeti kabul etmeyen, istekli oyunuyla maçı koparıp aldı. Packers savunmasını baya geliştirmiş. Hücumda ise RB Ahman Green’in eksikliği şimdilik hissediliyor, WR’lar ise Donald Driver dışında henüz hazır değillerdi. Eagles ise bence maçı Packers kadar istemediği için kaybetti. Eagles takımı asla bu değil ve ilerleyen haftalarda çıkışa geçeceklerine inanıyorum eğer tabi McNabb sağlam kalırsa.

Pittsburg – Cleveland:

Romeo’nun Steelers’a Brownie hazırladığı maçta, Pittsburg Cleveland’i ezdi. Maçtan önce Browns’un LB’larinin ne kadar iyi olduğundan bahsediliyordu ama gördük ki Browns’un hiçbir şeyi iyi değil. Yönetimi, hocası her şeyiyle ne yaptığını bilmez bir Browns organizasyonu var ortada. Bunu kanıtlarcasına bugün Frye’i gönderdiler. Bari oldu olacak Quinn’i başlatın çünkü zaten sezon sizin için şimdiden bitti.

Tutarsızlık örneği Browns ise aksi örnek kesinlikle Steelers’dir. Son 40 yılda ki 3. Steelers koçu olan Mike Tomlin işini iyi yapan, başaralı bir hocaya olmaya aday. QB Roethlisberger gerçekten oynadı ama her takıma karşı bu kadar rahat olabilecek mi göreceğiz. Sonuçta Steelers yürüye yürüye maçı 34-7 kazandı.

Jets – Patriots:

Pats’li Hobbs’un 108 yardlik Kick-off koşusunun damgasını vurduğu maçta Pats zayıflamış rakibi Jets’i kolay geçti. Fantastik QB Brady pas atarken kahve bile içebilirdi çünkü Jets DL’i Pats’in OL’i karşısında sahadan silinmişti. Randy Moss bu sezona istatistik rekoru kırabileceğini bu maçta gösterirken Brady oynamanın nimetini kavramış gibi görünüyordu. Jets cephesinde ise ciddi bir diz sakatlığı geçirmesine, taraftarların yuhlamalarına karşı kahramanca dövüşen QB Pennington yine kimseyi memnun edemezken. RB Jones’un dönüşü dört gözle beklenir oldu.38-14’luk galibiyette Brady 297 yardla bize klasik bir akşam yasatmis oldu.

Buccaneers – Seahawks:

Sıfır hücumlu bir ekip olan Tampa Bay, Seattle deplasmanında defansı sayesinde ilk yarının sonuna kadar oyunda kaldı. 2.yarı da ise RB Shaun Alexander önderliğinde ki Seattle 20-6’lik kolay bir galibiyete uzandı. Seattle yine NFC West şampiyonu olacak gibi hele diğer takımların halini gördükten sonar

Lions – Raiders:

Detroit geçen seneden daha iyi olacağını 36-21’lik deplasman galibiyeti ile gösterdi. Kitna’nin 10 maçlık galibiyet sözü fazla hayalperestlik olsa da Lions’in iyi yolda olduğu bir gerçek. Öyle ki Kitna 286 yardlık iyi bir maç geçirdi. Çaylak WR Calvin Johnson’nın da TD yapması Lions için sevindirici. Raiders ise bildiğimiz gibi ama en azından bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. McCown’nin 313 yarda, 75% pas tamamlama oranları baya etkileyiciydi ama buna sevinemeden sakatlanması şanssızlıktan başka birşey değil. Çaylak JaMarcus’un kaybedildiği sezonda Raiders’in Culpepper’a güvenmekten başka şansı yok.

Titans – Jaguars:

Kim demiş Titans’in RB’i yok diye? 175 yardalik süper performansıyla Titans’a 13-10 kritik bir division galibiyeti getiren Brown böylece eleştirilere gerekli cevabı vermiş oldu. QB Vince Young Jaguars’in güçlü savunması karşısında etkisiz kalırken, pas isabetin oranının düşüklüğü dikkat çekiciydi. Jags cephesinde ise RB’ler Jones-Drew ve Taylor bekleneni veremezken, çiçeği burnunda QB David Garrard başarılı bir maç geçirmesi, senelerdir sıkıntı çeken Jags hücumu için umut oldu.

Giants – Cowboys:

Öncelikle çok güzel oynayan hücumları tebrik etmek lazım. Yine bir division maçında gülen taraf 38-35’lik skorla Cowboys oldu. QB Romo ve arkadaşları güzel bir maç ortaya koyarken Terrell Owens’in tek eliyle yakaladığı TD pozisyonu görmeye değerdi.
Bence Giants cephesinde de beklenmedik iyi bir football vardı. Eli 312 yard ve sadece 1 interceptionla göz doldururken, omuz sakatlığı tatları kaçırdı. İki takımında  ciddi defansif sorunları olduğunu düşünürsek NFC East bu sene baya zorlu geçeceğe benziyor.

Ravens – Bengals:

Bengals’in hücumunu hepimiz biliyorduk. Ama gerek secondary ve özellikle de DL’in muhteşem oyunu maç içinde türlü şanssızlıklar yasayan Ravens’ı yıktı. Carson Palmer’in o kötü diz sakatlığının etkilerinden kurtulup sürekli etkili blitz’ler yapan Ravens savunmasına rağmen çok iyi maç çıkarması dikkate değerdi. WR Chad Johnson Palmer’dan aldığı 39 yard’lik pası TD’a çevirdikten Hall Of Fame ceketinin ince islemeleri neşemize arttırdı. Hakemlerin Ravens TE’i Todd Heap’in yakaladığı TD olması gereken pozisyona passing intereference çalması ise komedi den başka bir şey olamazdı. 27-20’lik mağlubiyete rağmen Ravens bana göre hala bu division’nin favorisi.

Cardinals – 49’ers

Son yıllarda izlediğim en keyifsiz, en kalitesiz maçlardan biriydi. Ravens-Bengals maçından sonar hiç çekilmedi cidden. İki takımda sağlam RB’lere sahip olmanın avantajlarını, çaylak ve ne yaptığını bilmeyen iki QB ile oynamanın da dezavantajlarını bu sene yasayacak. Sonuçta savunmada çok daha iyi oynamasına, RB Edgerrin James’in 92 yarda yapmasına karşın son saniyede yaptığı hatayla Cardinals 9. kez üst uste bir sezona mağlubiyetle başlamış oldu. 20-17’lik galibiyette QB Alex Smith’in son dakikadaki çabası alkışlanmayı hak etti. Fakat bu savunmalarla iki takimin NFC West sonunculuğu için yarışması şahsen beni hiç şaşırtmayacak.