Seattle (10-6) at Green Bay (13-3)

Geçen hafta Seattle karşısında, biraz da Redskins sempatizanı olmam kaynaklı, bir Washington sürprizi bekliyordum. 4. çeyreğin ilk 5 dk.sında gelen 2 Redskins TD ile baya umutlandım zira Seattle hiçbirşey oynamıyordu.  Skor 14-13 Washington lehineyken N.Burleson’un Kick-off return de yaptığı hatayı skora yansıtamayan Washington maçı o noktada vermiş oldu. Seattle defansı o serinin ardından momentumu da alarak maçı koparıp götürdü.

Bu sefer karşılarında ilk playoff karşılaşmasını oynayan Todd Collins yerine ligin en çok playoff maçı oynamış QB’si Brett Favre olacak. Favre bu sene ligin NE Patriots’dan sonra en iyi hücum takımına sahip. Ayrıca ligin 7. haftasında keşfettikleri R.Grant ile de ligin ikinci yarısında en iyi koşan takımlarından biri GB. T.Brady öyle bir kadroya sahip olmasaydı kuşkusuz Favre bu sezonun offensive MVP’si sıfatının sahibi olurdu.

Seattle sezon boyunca Qwest Field dışında fazla etkili değildi. Bu sezon deplasmanda sadece SF 49ers, STL Rams ve McNabb’siz PHI Eagles’ı yenebildiler. GB ise içerde sadece ezeli rakibi CHI Bears’a yenildi.

Açıkçası maçı GB Packers’ın kazanacağını düşünüyorum. Fakat SEA Seahawks maçı son çeyreğe kadar yakın skorda tutabilirse bir şansı olabilir.

Ayrıca iki takımın da pas ağırlıklı oyanayn takımlar olduğunu düşünürsek yüksek skorlu bir sonuç beni şaşırtmaz. Lambeau Field’ın efsanevi atmosferinde 0’ın altında sıcaklıklarda güzel bir mücadele izleyeceğimiz kanısındayım.

NFL’de bahis oynamayı bilenler için maça iki tahminim olacak

Tercih: Over 43 (İki takımın yaptığı toplam sayı 43 üzerinde olur)
Oran: 1.90

Tercih: GB Kazanır
Oran: 1.27