Üniversite Liginin ilk Şampiyonu 36 – 18 lik sonuçla Gazi Üniversitesi oldu. Gazi Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi arasında Beytepe Kampüsünde oynanan Üniversiteler liginin ilk final karşılaşması sahadaki organizasyondan, federasyon yetkililerine; hakemlerden, oyunculara ve tribünlerden kameralara  Türk Korumalı Futbol tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak geçti.

Hakemlere plaket verilmesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından maç Hacettepe’nin vuruşu ile başladı. İki takım hücumda maça fırtına gibi başladılar. Gazi ilk serisinde topu 90 yarda taşıyarak TD ve ekstra ile açılışı yaptı. 8 – 0… Hemen ardından gelen on-side kick başarılı olmayınca kendi 40 yardından başlayan Hacettepe serisi TD ile sonuçlansa da, ekstra sayı denemesi başarısız olunca maça dengeyi getiremedi. 8 – 6…  İkinci hücum serisinde de TD alan Gazi bu sefer ekstrada başarılı olamadı. 14 – 6 Hacettepe ikinci seriye yine başarısız bir onside denemesi sonucu kendi 40 yardından başladı… İlk çeyreğin sonlarına doğru topu red-zone a kadar getiren Hacettepe hücumu 2. çeyreğin hemen başında sayıyı buldu. Hacettepe ekstrada yine başarısız oldu ve maçı bir defa daha dengeye getiremedi. 14 – 12… Gazi Hücumu 2. çeyrekte de kaldığı yerden devam etti ve 3. Hücum serisinde de TD ve ekstra ile maçı 22 – 12 ye getirdi.

Hacettepe’nin 3. serisine bu sefer uzun bir başlangıç vuruşu ve touchback kararından sonra kendi 20 yardından başladı. İlk hakkında uzun bir pas deneyen Hacettepenin topu Gazi defansı tarafında kapıldıysa da sahadaki offside bayrağı topu tekrar Hacettepeye geçirdi. Bu noktadan sonra iki takımında defansı ön plana çıktı… Maçın sonlarına doğru Gazi Hücumu Hacettepe sahasında topu iki kere ele geçirdi. Bu hücumlarda  Endzon da yakalanan bir pas holding cezası nedeniyle geri geldi. Ve son hücumda da gazi  TD u düşünüp yarının bitimine 5 saniye kala Field Goal yerine pas denemesinde başarılı olamayınca  ilk yarı 22 – 12 Gazi üstünlüğü ile bitti…

Dengeli geçen bir ilk yarının ardından ikinci yarıda hızlı başladı. Bu sefer Gazi başlangıç vuruşu ile topu rakibine yolladı. Hacettepe İkinci yarının ilk hücum serisinde TD bularak aradaki farkı 4 sayıya indirdi. Hacettepe ekstra denemesinde bir defa daha başarısız oldu… 22 – 18… Bu sayıdan sonra iki takımın defansı tekrar sahadaki ağırlıklarını göstermeye başladılar… Ve 3. Çeyrekte tribünlere daha sert bir futbol izlettirdiler.

4. çeyrekte iki takımda bıraktığı yerden devam ederken defansta ve ofansta daha istekli görünen Gazi Savaşçıları oyuna ağırlıklarını koymaya başladı… Bu çeyrekte uçan taclelar açık alanda kendisini takımı için fırlatan oyuncular seyir zevkini bir kat daha arttırdı… 4. Çeyreğin hemen başında TD ve ekstrayı bulan Gazi farkı açmaya devam etti… 30 – 18 … Son çeyrek karşılıksız Gazi sayıları ile devam etti… Farkı kapatmak için pas oyunlarına dönen Hacettepe karşısında kısa paslara izin veren Gazi bu taktiği ile başarılı oldu. Hacettepe 4 hakkında şansını denemesine rağmen First down’ı alamayınca Gazi Hücumu kısa bir mesafede tekrar sayıya ulaştı ve maç bu skorla 36 – 18 bitince Şampiyonluk kupasını kaldıran taraf Gazi Savaşçıları oldu.

Maçın akılda kalan anları; Gazi’nin bir defa bile punt yapmaması… Üçüncü çeyreğin sonunda dizinden sakatlanan Toro’nun sahadan ambülansla ayrılması… Maçın başında arka arkaya gelen sayılar… Hacettepenin attığı kısa screen ve 3 stop paslarından sonra receiverlarının yaptığı kıvrak hareketler ve Gazi Corner ve Line-backlerinin açık alanda yaptığı Tacklelar vardı. Tabi meraklıları için belirtelim Gazi Koçu Kerem Ateş bizleri şaşırtmadı ve bu maçta da 2 uyarı cezası aldı… Maç sonrası maçın hakemlerinden Hakan ile yaptığımız ufak söyleşiden öğrendiğim kadarı ile Kerem neredeyse bir ilke imza atıp daha maç başlamadan uyarı cezası alacakmış…

Güzel hava şartlarında ve güzel bir atmosferde oynanan maç centilmence sonuçlandı. Maç sonundaki seremoni oyuncularını alkışlayan seyirciler özlenen bir ortamdı. Geçen senede final oynayan iki rakip arasındaki mücadele bir derbi havasında geçerken, iki takım seyircilerinin aynı tribünde yan yana oturmaları Üniversiteli adına yakışan görüntülerdi. Maçın heyecanı ile zaman zaman eski oyuncular tribünlerde bir birleri ile bağırışsalar da gerek tribündeki arkadaşlarının gerekse diğer takımlardan gelen oyuncuların telkinleriyle ortalık sakinleşti… Takımlar Korumalı Football un gelişmekte olan bir spor olduğunun bilincine her geçen gün daha çok varıyor… Yenmeyi ve yenilmeyi öğrendikçe sporumuzu hep birlikte daha iyiye götürüyoruz…

Maçta başarılı bir yönetim gösteren hakemleri, organizasyona ciddi bir emek sarf eden federasyon üyelerini, Şampiyon Gazi Savaşçılarını, Finalist Hacettepe Reddeers’ı ve tribünlerde bu zevkli mücadeleyi coşku ile izleyen seyircileri tebrik ediyorum… Bu sporun her geçen gün daha iyiye gitmesi dilekleriyle…. Üniversiteler Arası Korumalı Futbol Liginin İlk Şampiyonu Gazi Savaşçılarını bir defa daha canı gönülden kutluyorum….