NFL gerçekten başka bir dünya dönüş hızı bile buradan ayrı gibi geliyor bazen bana. Bir değerlendirme yazmaya kalkıyorsun daha klavye başından kalmadan olayın seyri değişiyor. Sezon için herkesin değerlendirmeleri olacak elbette ama son pre-season maçı bitmeden bu değerlendirmeler her an geçerliliğini yitirebilir sevgili dostlar…

Bakalım bu hafta için ben neler öngörüyorum;

Takımlarımız Bears, Lions, Packers ve Vikings…
Bears hücumu oyun kurucusuz bir hücum keşfedilmediği sürece profesyonel footballda bir başarı yakalayamayacak gibi duruyor. Rex Grossman starting olmasa da Kyle Orton’da lüzumsuz yere forma işgali. Bu hücumu ne extra defansları ne de Matt Forte kurtaramaz. Bears playofflara bile pamuk ipliği ile şanslı. Bence önemli bir defans oyuncusu sakatlanırsa Bears post season göremez.

Packers için bazılarınızın Aaron Rodgers’a bel bağladığını biliyorum. Ama uyanın Rodgers’ta bunu kaldırabilecek yürek yok. Zaten hücum çizgisi elek gibi. İlk maç darmadağın oldular. İkinci maç evet sack vermediler çünkü pass rush yoktu. Packers defansta çok ümit verse de ben umutsuzum.

Vikings kuzeyde bu sene sürpriz yapmaya çok yakın bir takım. Hücumu işler hale gelirse özellikle pas konusunda bu takım bu sene çok iş yapar. Defans Jarred Allen’ı ekleyerek çizgiyi iyice düzeltti. Kevin ve Pat Williams zaten iyiydi. Vikings Ahmet İzer’i bu sene üzmeyebilir.

Benim kuzeyde en büyük sürprizi yapmasını beklediğim takım ise Lions. Lions playoff denilen olaydan pek haberi olmayan bir takımdır. Ama bu sene çok etkili bir hücumu var. Jon Kitna kaldırabilirse baskıyı, Lions’ı en azından wild cardda görebiliriz.

Yarın size NFC South yazacağım. İyi günler…