Herkese merhaba,

NFL severler olarak, 6 aylık uzun bekleyişimiz nihayet 4 eylül günü sona eriyor. Giants’in muhteşem zaferinden sonra off-season’da baya ilginç gelişmelere şahit olduk. Tabi bunlardan en önemlisi Favre ve Packers arasındaki sürtüşmeydi. Oysa Favre’in 6 Mart günü yaptığı, kendi gibi herkesi ağlatan veda konuşması sonrası hemen herkes bu isin bittiğine inanmıştı. Evet, Favre veda etmişti ama aslında istesem hala oynayabilirim demeyi de ihmal etmiyordu. Bu ileriki günlere ışık tutacak bir cümleydi aslında. Temmuz ayı gelip de Favre’in içinde oluşan kaşıntıya her hangi bir ilaç bulamaması ve hata yaptım dönmek istiyorum demesi Packers’i adeta şoka soktu.

GM Ted Thompson ve koç McCarthy, Favre’dan kurtulma planlarını çok öncelerden yapmışlardı ancak Favre’in sürekli geri dönmesi ve pek tabi Rodgers’in hazır olduğuna inanmamaları bu konuda her hangi bir adım atmalarına engel oldu. Fakat Favre emekli olupta Rodgers’la mini-camp ve OTA’ler geçirdikten sonra artık bu çocuğun hazır olduğuna kanaat getirdiler. Sonrasını hepimiz biliyoruz Vikings, Bucs derken, Jets Favre’i havada kaptı ve bana göre son yılların en akıllıca hareketini yaptı (Jets organizasyonunda akıllıca hareket yapıldığını daha önce gördünüz mü?) Favre elbette çok zorlanacak ama sansı var çünkü kendisi oynadığı her oyuncunun oyununu bir üst seviyeye çıkaran özel bir QB. Jets organizasyonu yıllardır olmadığı kadar heyecanlı ve istekli görünüyor. 4-12 gibi berbat bir sezondan sonra belli bir gelişim göstereceklerine kesin gözüyle bakabilirsiniz. Patriots’ı geride bırakıp division’i kazanmak Kaf dağının arkasında görünse de bir wild card kapma şansları neden olmasın. Bu sene sadece Favre değil OL ve birçok noktada önemli transferler yapıp iyi bir takim haline geldiler. Bakalım koç Mangenious bunları bir araya getirip kazanan bir takim yaratabilecek mi?

Cowboys, bu sezonun en iddali takımlarından biri 12 senelik play-off galibiyet özlemi bu sene diner gibime geliyor. Çaylaklar RB Felix Jones ve  CB Mike Jenkins takıma hemen katkı sağlayacak gibi görünüyorlar. Problem çocuk Pacman Jones’da yeni takımında is yapacağa benziyor. Özellikle kick-off ve punt returnlerde basarîli olma potansiyeli yüksek. NFC East gibi konferansın acık ara en zor division’da Cowboys rakiplerinden bir adim önde. Cowboys, NFC Şampiyonluğuna en yakın gördüğüm takım

Patriots, hazırlık maçlarında 0-4 gitti ama Tom Brady’nin 1 snap bile almadığını ve sakatlıklarla boğuştuğunu hepimiz biliyoruz. Patriots’in Asante Samuel olmak üzere secondary’sinde çok ciddi kayıpları var ve bu konudaki yamalama çabaları nasıl sonuç verecek henüz bilinmiyor. Patriots, buna rağmen zayif division’da olmanın avantajını sonuna dek kullanacaktır.

Colts’da Pats gibi bütün off-season boyunca QB sakatlığı ile uğraştı ama Peyton maçlar başladığında hazır olacaktır. Kadrosunu büyük ölçüde koruyan, Colts’da yeni ustu açılır kapanır Lucas Oil Stadinin heyecanda var. Bu sezon ilk kez oynayacakları bu stad sayesinde hava durumuna göre maçtan 90dk öncesine kadar üstü acık veya kapalı oynama opsiyonları olacak. Colts her zaman olduğu gibi AFC’nin favorilerden ama kendi divisionlarinda Jaguars’in gölgesi artık enselerine iyice dayandı.

Genel olarak bu sezonu çok kotu geçirmeye aday takımlar Chiefs, Ravens, Bengals, Falcons ve Dolphins olarak görünüyor. Chris Henry rezaletinden sonra artik Bengals bütün NFL’e rezil edilmiş ve Paul Brown’in kemikleri sızlatılmıştır. Marvin Lewis’i hoca olarak beğenmesem de, Bengals yönetimine ne dese hakkidir. Böyle iğrenç bir organizasyon, 1957’den beri yapılanan Lions’da bile görülmemiştir herhalde. Resmen utanç verici bir durum.

Sezon öncesi itibariyle division şampiyonluk adaylarım ise söyle:

AFC East: New England Patriots

AFC North: Pittsburgh Steelers

AFC South: Indianapolis Colts

AFC West: San Diego Chargers

NFC East: Dallas Cowboys

NFC North: Minnesota Vikings

NFC South: Tampa Bay Buccaneers

NFC West: Seattle Seahawks

Uzun lafın kısası, inşallah az sakatlanmalı keyif dolu bir sezon yaşarız…