İlk kurulduğunda heyecanla etrafa duyurmak için çok çalıştığımız NFLTR şimdi iki yaşına girdi. Koskoca iki seneyi geride bıraktık. Bu iki yıl içinde ana sayfanın tasarımını değiştirdik bir kere. Şimdi bakıyorum başladığımızda baya amatör bir haldeymiş. Gerçi o daha kullanışlıydı deyip hala onu beğenen arkadaşlar var ama olsun. En son bir yıl oldu diye yazmışım buradan, benzer şeyler bu yazı içinde geçerli aslında.

Bu sene ana sayfayı TAFL ve NFL konularında olabildiğince güncel ve doyurucu tutmaya çalışacağız. Yazılara yorum yapma modülünü tekrar aktive etmeye karar verdik. Orası tekrar forum ortamına dönerse ömrü uzun olmayacaktır ama yazarların feedback istemesi nedeniyle bu sefer duruma göre sadece NFL yazıları için kullanmayı düşünüyoruz yorum modülünü. Geçen senenin ortasında Sıkça Sorulan Sorular bölümü hazırladık. Mail yoluyla çoğunlukla sorulan sorulara orada yer verdik sizlerden de güzel tepkiler geldi. Bu sene yavaş yavaş o bölümü biraz daha genişleteceğiz.

Ayrıca ana sayfaya Amerikan futboluna yeni başlamak isteyen arkadaşlar için takımların iletişim bilgilerini direkman koyabiliriz. Son zamanlarda özellikle liseli arkadaşlardan çok fazla mail gelmeye başladı, ne yapmam lazım, nasıl başlarım tarzı. Böyle bir şeyin olması çok güzel tabii ama bu konularda maalesef kendilerine takımların iletişim bilgilerini vermek veya forumdan iletişim kurmalarını önermek dışında başka bir şey yapamayız. Arada rugby ve beysbol takımlarına girmek isteyen arkadaşlarda mail atıyor, onlara direk federasyonun sitesini öneriyoruz.

Maillerde istenilen bir diğer konu maç özetleriydi. TAFL maçlarında şuan her maç çekilmediği için özetleri maalesef sitemize koyamıyoruz. İnternet ortamında federasyonun sitesindeki, Uni ve Pro Lig final maçlarının görüntüleri ve Youtube’da ki birkaç video dışında doküman bulunmamakta. Onun yerine elimizden geldiğince TAFL maçlarının fotoğraflarını Foto Galeriye ekliyoruz. O bölümümüz en kısa zamanda geçen sezondan elimizde kalan birkaç maçın fotoğrafları ve yeni sezonun maçlarıyla, genişlemeye devam edecek.

TAFL Adamını Tanı bölümü de sona ermedi yeni sezonla birlikte güncellenmeye devam edecek. O konuya da sanırım bir açıklama getirmemiz gerek, bazı oyuncu arkadaşlar Adamını Tanı bölümünde yer almanın şartları ne diye soruyor. Maalesef öyle bir şart yok. Orayı 2-3 haftada bir güncellediğimiz için ve site olarak çok geniş bir kadromuz olmadığı için şuan sadece uzun yıllardır oynayan, takımlarında belli bir noktaya gelmiş oyuncuları tanıtıyoruz.

Forum konusuna gelince geçen sezon NFL tartışmaları gerçekten çok keyifliydi ancak TAFL ile birlikte oyuncular arası atışmalar, foruma isimsiz üyelerin katılımı yüzünden bu tartışmalara biz yöneticilerinde girmesiyle beraber can sıkıcı bir hal aldı. Bunların sonucunda bazı eski üyeler aramızdan ayrılırken bazı takımlarda foruma yazmayı bıraktı. Bizde bunların önüne geçmek için bir takım kararlar aldık. Üye alımını yönetici onaylı hale getirdik. Bir süre sonra üyelik formuna isim, soyadı ve takım hanelerini de ekledikten sonra üye alımı tekrar normal hale gelecek ve bu sayede isimsiz kişilerin kullanıcıları rahatsız etmesini ve forumdaki ortamı kötü etkilemelerinin önüne geçmiş olacağız. Elbet yine sahte isimli kullanıcılar çıkacaktır ama bu fark edildiğinde hesapları direk silinecektir. Forumdaki seviyeyi belli bir sınırın üstünde tutmaya devam edeceğiz.

İkinci yaşımızı kutlamamızda büyük emeği geçen eski, yeni tüm yazarlarımıza, mail yoluyla bizle önerilerini, eleştirilerini paylaşan kullanıcılara, forumda emeği geçen tüm kullanıcılara, yine forumdaki 1600+ üyeye, bütün ziyaretçilere ve bizi destekleyen herkese çok teşekkür ederim. Nice üçüncü, dördüncü yıllara…

Kaan Özaydın