NEW YORK (AP) — Associated Press’e konuşan konu ile bilgili bir kaynak New York Jets takımının Pazartesi günü Baltimore Ravens savunma koordinatörü Rex Ryan’in yeni head coach’u olması konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Dört yıllık anlaşmanın resmi olarak kesinleşmemesi dolayısıyla isminin açıklanmamasını isteyen kişi önümüzdeki günlerde bu anlaşmanın tamamlanacağını söyledi.

46 yaşındaki Ryan takımda görevden alınan Eric Mangini’nin yerini alacak. Ryan geçen sezonu 8-3 başlamasına rağmen oyun kurucu Brett Favre ile son beş maçının dördünü kaybederek playoff’ların dışında kalan bir takımı devralacak.

Ryan’in çarşamba günü Jets’in Florham Park, N.J.’de yapılacak olan bir basın konferansıyla resmi olarak tanıtılması bekleniyor.

Son dört sezondur Ravens takımının savunma koordinatörü olan Ryan eski NFL koçu Buddy Ryan’in oğlu ve Cleveland savunma koordinatörü Rob Ryan’in ikiz kardeşi.

Bu görev oyuncuları tarafından acık ve ciddiyetsizlik kabul etmeyen yönetimi dolayısıyla sevildiği söylenen Ryan’in ilk head coach’luk görevi olacak.

 

Yazan: Efe Cem Elçi