LaDainian Tomlinson ve San Diego Chargers oyuncunun kontratının son üç yılını takıma daha fazla cap alanı ve Tomlinson’a da iş güvenliği sağlayacak şekilde yeniden yapılandırdılar.

Salı gecesi itibariyle anlaşmanın bütün detayları açıklanmamıştı ama bir kaynağa göre Tomlinson’un 2009 sezonunda 6.725 milyon dolarlık maaşı kesintiye uğramasada anlaşma 2009’da takıma cap rahatlığı sağlayacak şekilde yeniden yapılandırıldı. Tomlinson’un 2009’daki cap rakamının 8,791,666 dolar olması gerekiyordu.

Genel menejer A.J. Smith’in LT’nin geleceğine dair belirsizliğin ortadan kalkması dolayısıyla rahatlamış olduğu gözlemlendi.

Smith Associated Press’e verdiği demeçte “Benim bakış açıma göre LT bize sahada yardımcı olmuştur ve şimdi bir adım daha öteye giderek bize saha dışında da yardımcı olmuştur,” dedi.

“Çözüm bulduğumuza sevindim sadece,” diyen Smith “Bir şansı olduğu konusunda rahattım. Biz onun dönmesini istiyorduk, o da dönmek istiyordu. Herşey pazarlıklarda olabildiğince pürüzsüzdü.” diyerek devam etti.

Kaynağa göre 2009 sezonunda maaşı etkilenmeyen Tomlinson 2010’da henüz açıklanmayan bir miktar garanti para alacak. Miktar Tomlinson’un seneye kesilmesini engelleyecek kadar olmayabilir ama 2010 sezonu için ona bir güvenlik sağlayacak.

 

Yazan: Efe Cem Elçi