NEW YORK (AP) — Ekim ayında UFL sezonu açıldığında, Michael Vick’de bir UFL oyuncusu olabilir.

Dört takımlı yeni kurulan ligin başkanı Michael Huyghue’nun söylediğine göre UFL, Michael Vick’in amerikan futboluna dönmesine imkan sağlayabilir. Michael Vick’in hakları şuanda Orlando’nun elinde bulunuyor.

“Ligimizde yeni sezonda önem verdiğimiz şeylerin başında kaliteli koçlara ve seçkin oyunculara yermek geliyor, NFL’de istediğini alamamış oyunculara ve koçlara.” Diyor, Huyghue. “Michael Vick bu tarz bir oyuncu olabilir çünkü o olağanüstü bir yetenek ancak NFL’e geri dönmek için bu tarz bir geçişe ihtiyacı var. Vick’in lige katılımı ligin geniş kitlelere yayılmasında önemli bir rol üstlenebilir. Eğer Vick boştaysa ve yasal konularda bir sorun yoksa Vick’i lige katma konusunu düşüneceğiz” diyerek Vick’in UFL oyuncusu olması ihtimalini değerlendiriyor.

Atlanta Falcons’ın eski oyuncusu Vick, köpek dövüştürmek suçundan doğan 18 aylık hapis cezasını tamamladı. Vick, 20 Temmuz’dan beri ev hapsinde tutulurken NFL’in oyuncunun ligden uzaklaştırılıp, uzaklaştırılmadığı konusunda açıklama yapması bekleniyor.

2001 draftının bir numarası olan Vick 2006’dan beri futbol oynamadı.

“Vick’in NFL’den uzaklaştırılması hakkında bir bilgim yok.” diyor San Francisco’nun koçu Dennis Green. “Vick’in yaptığı büyük bir yanlıştı ancak o topluma karşı olan borcunu ödedi. Örnek bir mahkumdu, eğer öyle olmasaydı cezaevinden bu kadar erken çıkamazdı. Şimdi Michael Vick’in gerçekten bu oyunu sevdiğini ve sorumlu bir vatandaş olduğunu göstermesi gerekiyor. Oynamadan oyunu sevdiğinizi gösteremezsiniz. Eğer Vick, “çok fazla para için oynamayacağım” diyorsa kapımız ona açık.” diye sözlerine devam ediyor Dennis Green.

“Eğer NFL ona geri dönme imkanı tanımazsa ve o hala örnek bir vatandaş olup oyunu sevmek istiyorsa, onun için UFL’de oynamakdan daha iyi bir imkan olamaz” diyerek Vick’in UFL’de oynamasını ne kadar istediklerini belirtiyor.

NFL’in basın sözcüsü Greg Ailleo, ligin bu konuda yorum yapmayacağını söyledi. Vick’in menajeri Joel Segal ise henüz konuyla ilgili yorum yapmış değil.

 

Yazan: Kaan Özaydın