Milli Takım Kampı 21.08.2009 Cuma günü sabah erken kahvaltıyla başladı. Sabah idmanında ısınma ve temel hareketler sonrasında savunma ve hücum takımları mevki mevki ayrıldı. Kampın esas odağının, çok temel hücum ve savunma playbook’larının mümkün olduğu kadar basit şekilde oyunculara gösterilmesi olacağı önceden kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda bir yandan da oyuncuların eşit şartlarda karşılaştırılabilmesi sağlanıyor.

Öğleden sonra idmanında takım yine ayrı ayrı çalıştı, ancak idman sonunda bir saat kadar bir scrimmage yapıldı. Çok ilginç veya sihirli idmanlar olmadı ama etkili ve pozitif sonuçlar veren çalışmalar yapıldı. Birkaç notla konuyu kapatayım:

– Kamp Trakya Üniversitesi kampüsünde yapılıyor.

– Federasyon Başkanı Şahin Kömürcü sabahtan aramızdaydı, oyuncuların bazılarıyla tek tek tanıştı.

– Oyuncu ayrımı şu şekildeydi: 2 C, 9 OL (G&T), 4 QB, 6 WR, 5 TE, 10 RB (FB&HB), 11 DL, 11 LB, 8 DB. Bu kadroya bu günün sonunda 4 kişi kadar daha katıldı.

– Koç kadrosu: HC Kerem Ateş, DC Aytek Akbay, OC Emrah Asilyazıcı, LC Bülent Emet, STC Hilmi Çeltikçioğlu.

– Oyuncular çok iyi kaynaşıyor. Ben bunu yazarken kaldığımız yurdun kapısında hala hep beraber geyik yapılıyor. Bir kaç ay önce maç öncesi ısınma koşusunda birbirine ters ters bakan sanki başkası. Görmek istediğim ortamlar bu kamp gibi.

– Hücumda bugün I-formation yapıldı, yarın spread öğreteceğiz.

– Savunmada gayet standart bir 4-3 M2M Cover 1 yapıyoruz.

– Yarın 20 yd, 40 yd, shuttle, bench, vertical ve long jump ölçeceğiz. Dash’ler fotoselle, body fat caliperlarla ölçülecek. Sonuçları gelecek NFL combine’a
göndereceğim.

– Aynı mekanda softball turnuvası yapılıyor, yarın takımca kapanış seremonisine katılacağız.

– Kaldığımız yerde odalar 8 kişilik, biz 3-5 arası kişiyiz her odada. Her katta 2-3 tuvalet var (ki hepimiz aynı kattayız) ve odalarda elektrik prizi yok.

– Saha yeterliydi. Yarın biraz daha iyisine geçme ihtimalimiz var.

– Su, top, vs gibi her türlü ekipmanımız sağlanmış. Hücum ve savunma ayrı renk özel yaptırılmış forma giyiyor. Herhangi bir şey gerektiğinde federasyon hemengerekli bağlantıyı kuruyor.

– Resim çekemedim. Hacettepeli oyuncuların iskambil ortamları ve koç odasının ilginç resimleri özel istek üzerine yayınlanmıyor, ama idmanlarda resim çeken
bir arkadaş var, kamp sonunda ondan alacağım resimleri izniyle NFLTR’ye galeri şeklinde koyarız.

– Internet bağlantımız olmadığından bu yazıyı da cep telefonundan bağlantıyla gönderiyorum.

Yazan: Hilmi Çeltikçioğlu