Kampın son günü yine 2 idman yapıldı. Sabah idmanı diğerleri gibi oyun sistemine göre hazırlanmış drillere sahne oldu. Akşamki idmanı da düşünerek biraz daha hafif tuttuğumuz bu idmanın ardından öğleden sonra eksik olan performans testleri tamamlandı. Akşam idmanında playbook’ların iyice oturtulması, ve bütün aday oyuncuların kendilerini bir kez daha göstermeleri için bir maç yapıldı. Maçın ardından beraber resim çekildi ve kamp dağıldı. Oyuncular ve teknik ekip son derece yorgun, ama mutlu ve 3 güzel gün yaşamanın sevinciyle evlerinin yolunu tuttu.

Kampın sonuyla beraber, notlar yerine sık sorulan sorular ile bu haberi bitirelim:

Soru 1: Kampta hangi oyuncular vardı?
Cevap 1: Listeyi bu yazıyla vermeyi düşünüyordum, ama henüz bilgisayara geçilmedi. Elime geçer geçmez NFLTR’de okuyabileceksiniz?

Soru 2: Kimler elendi?
Cevap 2: Kimse elenmedi. Şu aşamada görmek istediğimiz oyuncuları 3 gün boyunca gördük. Bir dahaki kampa daha fazla oyuncu görmek istiyoruz.

Soru 3: Aday kadroyu neye göre seçtiniz?
Cevap 3: Dikkatimizi çeken ve liglerimizde kalitesi genel kabul görmüş bazı oyuncuların yanısıra, yeni ve gelecek vaad eden bir takım oyuncular seçtik.

Burada her takıma olmasa da yeteri kadar koça veya kıdemli oyuncuya danıştık.

Soru 4: Ne zaman maç yapacağız?
Cevap 4: Kış aylarında bir özel maç düşünüyoruz. 1-2 sene içinde de elverişliolduğumuz ilk yerden Avrupa ve Dünya kupalarına katılacağız.

Soru 5: Maç ve deplasman kadroları kaç kişi?
Cevap 5: 40-45 kişi + koç ekibi düşünülüyor.

Soru 6: X milli takıma çağırılmadı ama çağırılan Y’den daha iyi bir oyuncu. Adam kayırıyor musunuz?
Cevap 6: Bizim derdimiz kısa ve uzun vadede milli takımın başarısı. X’e daha çok inansaydık onu çağırırdık.

Soru 7: X koçu senden daha iyi, neden sen gittin kampa da o gitmedi?
Cevap 7: Bir kere kimmiş benden iyi olan, onu bir göreyim. İkincisi, federasyonun teklifiyle milli takımın başına geçen Kerem Ateş tarafından davet edildi koç ekibi.

Soru 8: Kamptan haberler yazılarını yazarken kimlerden izin aldın?
Cevap 8: Sonuçta spor muhabiri değil, milli takımın bir koçuyum. Bu görevim sayesinde öğrendiğim bilgileri açıklamak konusunda Kerem Ateş’e danıştım. Kamptaki herhangi birinin bilebileceği şeyleri yazarken (mesela kendisinin pro shuttle zamanını) ise de kimseden izin almadım.

Soru 9: Kampta iyi ve kötü olan olaylar nelerdi? (Kendime çalıştığım yerden sordum)
Cevap 9: Kötü olan tek önemli şey sakatlıklardı. Hemen hemen hepsi zorlanma veya şanssızlıklardan meydana geldi. Kötü niyetli veya dikkatsizlikten doğan sakatlık olmadı. İyi olan şeylerden biri çok etkili ve başarılı bir kamp olmasıydı. Eksiklerimizi bir dahaki kampta deneyimlerimizi kullanarak kapatacağız.İkinci iyi nokta da yaşanan dostluklar oldu. Bir yanda sene içindeki karşılıklı maçlarından bahseden, öbür yanda daha deneyimsiz olan arkadaşına birşeyler gösteren rakip oyuncular; counter oyununun inceliklerini tartışan rakip koçlar ve genel esen dostluk havası. Ligler başlayınca sert bir pozisyonda yerden kalkarken sinirle baktığı adamın, kampta beraber ter döktüğü arkadaşı olduğunu anlayınca sinirler gerilmeyecek, milli oyuncular da takımlarında az çok lider konumda olduklarından bu tavırlar diğer oyuncularca da taklit edilecek. Everybody, repeat after me: “Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa…”

Soru 10: Niye herkes kızamık gibi kıpkırmızı ve çeşitli deri hasarlarına sahip?
Cevap 10: İki kelime: “Güneş” ve “Sivrisinek”.

Soru 11: Bir sonraki kamp ne zaman?
Cevap 11: Oyunculara, üniversite takvimlerine ve bütçeye en uygun zamanda.

Soru 12: Bu kampa kimler çağırılacak?
Cevap 12: Önceki kamptan tekrar görmek istediklerimiz, bu kampta olmayıp ligde iyi şeyler yapan oyuncular, ve biz. İnşallah sivrisinekleri Edirne’de
bırakabilmişizdir. Bu kampa gelip de diğerine gelmeyenleri de izlemeye devam edeceğiz elbette.

İyi günler ve inananlar için hayırlı ramazanlar…

Yazan: Hilmi Çeltikçioğlu