CHICAGO (AP) – Chicago Bears’ın running back’i Kevin Jones perşembe günü takımının Cleveland Browns ile oynadığı son hazırlık maçında sakatlandı. Sakatlığının ciddi olduğu, sol ayak bileğindeki bağlarının yırtıldığı bildirilen Jones yeni sezonun tamamını kaçıracak.

Detroit Lions’da oynarken sakatlıklardan çok çeken Jones geçen sezon Bears forması altında ilk sezonunda pek oynama şansı bulamamıştı. Ancak Jones’un bu sezon Matt Forte ile beraber Bears’ın koşu oyununda rakipler için önemli bir tehdit olacağı düşünülüyordu.

Maç esnasında ilk çeyreğin sonlarına doğru takımına 6 yard kazandıran bir koşu gerçekleştiren Jones daha sonra Marcus Benard tarafından yere indirildi ve sakatlandı. Takım yetkililerinin cuma günü yaptığı açıklamaya göre Jones’un önümüzdeki hafta ameliyat olması bekleniyor.

Jones daha önce Lions formasıyla 2006 sezonunun son üç maçını ve 2007 sezonun ilk iki maçını ayağındaki sakatlık yüzünden kaçırmıştı. Jones geçen sezon sağ dizindeki ön çapraz bağlarını parçalamıştı ve cerrah Dr. James Andrews tarafından 10 ay sahalardan uzak durması için uyarılmıştı.

Lions, Jones’u takımdan kestikten dört ay sonra Bears, 2008’in temmuz ayında onun Matt Forte ile iyi bir ikili olacağını düşünerek kadrosuna katmıştı. Ancak geçen sezonun hemen başında böyle bir şey olmayacağı su yüzüne çıkmıştı. Matt Forte müthiş bir çaylak sezonu geçirirken Kevin Jones sadece 11 maçta görev alarak takımına 109 yard kazandırabilmişti.