Sezonun açılış maçında Tigers ekibi Cavs’ı yeni sahasında konuk ekti. Saha ölçüleri nizamiydi. Goal postlar dikilmiş bir şekilde bekliyordu. 1 yard çizgileri vardı. Yard sayıları Tigersın nostalji forma rengi metalik griyle yazılıydı. Saha çok güzeldi. Soyunma odaları güzeldi. Akşam olduğunda ışıklandırmalar sanki gündüz maçı devam ediyormuş tadında sahayı aydınlatıyordu. Tigers’a yeni sahaları hayırlı olsun diyorum inşallah çok güzel maçlar çıkar o sahada. Maçtan önce seyircilere Tigers ekibinin hazırladığı günün bülteni dağıtıldı. İki ekibin önceki maç skorları, Tigers’ın önemli oyuncuları ve maç kadrosu yazıyordu. Eminim ki seyirciler için maçın izlenmesi bakımından yararlı oldu. Bunun dışında sahaya giriş kartı olmayanlar alınmadı bu konuda da Tigers sorumlularını takdir ettim. Bu güzel organizasyon için teşekkür ediyorum.

Maça gelecek olursak Cavs takımı geçen sene de olduğu gibi birkaç saat öncesinden gelip son hazırlıklarını tamamladı. Isındılar ve rakiplerini beklediler. Lisans kontrolleri yapıldıktan sonra Tigers ekibi soyunma odalarına döndü. Orada son konuşmalar yapıldı ve sahaya şaşalı bir giriş yaptılar ki seyirciye zevkli bir maç olacağının sinyallerini verdiler.

Return Tigers tarafından yapıldı ve maçın geri kalanında da olacağı gibi kendi 40 yardları civarından hücuma başladılar. Ama ilk hücumda Cavs defansı force fumble ve fumble recovery ile topu kendi hücum takımlarına kazandırdı. Geçen seneki agresif defansları bu sene daha da agresif olacakları göz dağını daha ilk pozisyondan verdi. Sonra maç biraz tutuk devam etti. İki hücum da ilerlemekte zorluk çekti. Her iki defans da koşu oyunlarını durdurdu. Koşu oyunları işlemeyince pas atmayı deneyen takımlar oyunu biraz açmayı başardı. Daha sonra Cavs yaptıkları TD ile rahatladı ve oyunu ilerde götürdü. Tigers yaptıkları TD sonrası ekstrayı sayıyı başarılı bir kick ile değerlendirdi. Diğer sayıları da safety ile geldi.

Tigers ofansını RB’leri #21 Serhat Erişgin sürüklemeye çalıştı. Cavs DBlerinin uyuduklarına inandıkları zaman #16 Tuğbay Atilla, #7 Erkin Palaz ve #81 Emirhan Çinçik tamamladıkları paslarla zinciri ilerlettiler. Cavs hücumuna baktığımız zaman da oyunu açan pozisyonlar tamamlanan paslar oldu. Tüm Cavs WRları pas tehditleri olduklarını gösterdi. Daha sonra zaten tecrübeli koşucuları #20 Levent Çemberci için koşmak daha kolay oldu ve seyirciye zevk veren pozisyonlar izletti. Cavs tarafında yapılan 5 TD 4 farklı oyuncudan geldi. Ayrıca başarılı olan 3 ekstra denemesi de üç farklı oyuncu tarafından gerçekleşti ve Cavs hücumda da ne kadar çok yönlü olduğunu
gösterdi.

Sonunda 36-9 biten maç hakemler tarafından da çok güzel yönetildi. Hakemlerden Aykut Bilir’in taktığı eldivenler de estetik açıdan çok güzel bir görüntüydü ve gözlerden kaçmadı. İki takım aleyhinde çalınan sadece iki defansif pass interference biraz tartışmalı gözüktü. Bunun dışında hakemlerimizin de ellerine ayaklarına sağlık. Maçta emeği geçen tüm oyuncu ve idari kadroları tebrik ediyorum ve böyle güzel bir maç için teşekkür ediyorum. Sezonun geri kalanında böyle güzel maçlarda buluşmak dileğiyle…

Yazımı okuyan herkese teşekkürler…

Yazan: Görkem Çıkrıkçıoğlu