JACKSONVILLE, Fla. (AP) – Jacksonville Jaguars’ın yıldız running back’i Maurice Jones-Drew, takımının perşembe akşamı Washington Redskins ile oynadığı maçı sağ bacağındaki ezilme sebebiyle terk etmek zorunda kaldı.

Jones-Drew maçın başlarında Redskins’in cornerbacki Fred Smoot’un darbesiyle sakatlandı. Daha sonra sahayı terk edip soyunma odasının yolunu tutan Jones-Drew’in durumuyla ilgili açıklamalar yapan takım yetkilileri sahaya dönmesinin şüpheli olduğunu söyledi.

Sakatlık o kadar da ciddi olmasa da Jaguars’ın en büyük hücum silahını kaybetme gibi bir lüksü yok. An itibari ile Jones-Drew takımın hücumundaki bir numaralı isim durumunda. Jaguars offseason’da tecrübeli running back Fred Taylor ile yollarını ayırmış ve Jones-Drew ile 5 yıllığına 31 milyon dolarlık bir sözleşme yenilemişti.

Jones-Drew üç sezonda takımına yaklaşık 4,000 yard kazandırıp toplamda 40 touchdown yapmıştı. Sadece San Diego Chargers’ın yıldız running back’i LaDainian Tomlinson’ın Jones-Drew’dan daha fazla touchdown’ı (61) bulunuyor.