Tennessee Titans (0-2) @ New York Jets (2-0)

TitansTitans iki haftadır 1 FG farkla yeniliyor. İlk hafta son şampiyona deplasmanda yenilmeleri anlaşılabilir fakat geçen hafta kendi evlerinde Texans’a karşı alınan malubiyeti anlamak için maçı baştan sona izlemek gerekir. Canlı izleme imkanı bulamadığım maçı daha sonradan izleme fırsatı buldum. Titans koşu savunması ile S.Slaton’ı tamamen oyundan çıkarıp Texans’ı tek yönlü hücuma yönlendirmeyi başardı. Fakat M.Schaub’un belki de kariyerinin en iyi maçını çıkarması kimsenin hesaba katmadığı bir noktaydı. Sadece pas hücumu yapabilen Texans kısa paslarla zamanı kontrol etmenin yanı sıra büyük oyunlarla da Titans’ı gafil avlamayı başardı. Titans savunması ilk yarının sonundan itibaren tanınmaz bir hal aldı. Özellikle koşu hücumunda rakibine bariz üstünlük sağlayan Titans’ın maçı kaybetmesinin en büyük sebebi ise 2-0’lık “Turnover” dezavantajı oldu.

Jets ise geçen hafta beklenen sürprizi gerçekleştirdi. İlk hafta kendi evinde Bills karşısında SOS sinyali veren Patriots özellikle hücum olarak Jets maçında tamamen sahadan silindi. Çok uzun bir zaman sonra T.Brady’nin TD yapmadan bir maçı tamamladığını gördüm. Savunmaların söz sahibi olduğu maçta tek TD’ı bulan Jets maçı kazanmayı başardı. Tabi Jay Feeley’in de hakkını vermek gerekir.

Bu karşılaşma için ise Titans’a son bir şans daha vermek gerektiğini düşünüyorum. Jets bundan önce iki pas hücumu yapan takımı (HOU ve NE) yenmeyi başardı. Bunu da başarılı CB’lerinin (L.Sheppard ve D.Strickland) performansı ile başardı. Patriots maçında bu iki oyuncuda oyundan çıkmak durumunda kaldı ve bu hafta antrenmana katılamadılar. Bu önemli etkenin yanısıra Jets sezon başından beri ilk defa etkili bir koşu hücumu ve ligin en iyi koşu savunmalarından biri ile karşılaşacak. M.Sanchez’in üzerine fazladan yük binecek. Titans bu maçı kaybetmesi halinde oldukça sıkıntıya düşecektir. Dolayısıyla defansif anlamda oldukça agresif bir oyun çıkaracaklarını tahmin ediyorum. Çaylak QB’nin bu baskı karşısında çok şansı olacağını düşünmüyorum. Düşük skorlu ve yakın geçmesini beklediğim mücadelede bir kez daha Titans tercihi doğru gözüküyor.

Titans bu sezon ilk galibiyetini sezona flaş bir giriş yapan Jets deplasmanında alacaktır. (TEN +3)

Atlanta Falcons (2-0) @ New England Patriots (1-1)

RyanFalcons geçen hafta favori olduğu maçta Panthers’i evinde zor da olsa yenmeyi başardı. Panthers özellikle ilk hafta gösterdiği kötü performansı hazfılaradan silmek istediği için maça ekstradan asıldı. Atlanta savunmada çok etkili olamasa da hücumda gerekli zamanlarda sayıları bularak maçı kontrol altında götürmeyi başardı. Özellikle özel takımın rakibine üstünlük sağlaması maçın Falconskontrolünde gitmesini sağladı.

Patriots ise deplasmanda ummadığı bir yenilgi aldı. Özellikle T.Brady, R.Moss ve J.Galloway’den kurulu hücumun TD bulamaması haftanın en şaşırtıcı olaylarından biriydi. T.Brady’Nin dönüşü ile bu sezon NFL’in favorileri arasında gösterilen Patriots’ın ilk ciddi deplasmanından malubiyet ile ayrılması ve ilk hafta tamamen rakibin hatası ile maçın kazanılması beklentilerin sorgulanmasına sebep oldu. Preseason’da da çok fazla oynamayan Brady üzerindeki maç eksikliği özellikle Jets maçında iyice hissedildi. 50%’nin altında bir pas yüzdesiyle oynayan Patriots zaten çok başarılı olmadığı koşu hücumundan da beklediğini alamayınca maçı yenik kapattı.

Atlanta evinde iki galibiyet aldıktan sonra bu sezonun ilk deplasmanına çıkacak. M.Ryan’lı Falcons geçen sezon aldığı 5 yenilginin 4’ünü deplasmanda aldı. Atlanta daha çok evi Georgia Dome’da başarılı olan bir takım. Patriots’ın geçen hafta aldığı malubiyet bu maça ekstradan motive olmalarını sağlayacaktır. En son 2005 yılında karşılaşan bu iki takım birbirlerini çok tanımıyorlar. Özellikle bu sezon ilk defa division dışı bir rakiple oynayacak olan Patriots bu avantajını kullanacaktır. T.Brady’nin bu sefer işi baştan sıkı tutacağını ve Patriots’ın evinde kazanacağını düşünüyorum.

Patriots evinde ikinci galibiyetini NFC rakibi karşısında alacaktır. (NE -4)

Green Bay Packers (1-1) @ St. Louis Rams (0-2)

JacksonRams belki de Lions ile birlikte bu ligin en kötü takımı. 2 maçta sadece 7 sayı bulabilen Rams bu sezon ilk defa taraftarı karşısına çıkacak. İlk hafta Seattle deplasmanında özellikle ikinci yarı hiçbir varlık gösteremeyen Rams, geçen hafta Redskins karşısında savunmada daha etkili gözüktü. Fakat 4 kere kırmızı alana gelip hiç TD çıkaramayan Redskins hücumunun beceriksizliği ve J.Zorn’un yanlış oyun seçimlerinin katkısı da maçın düşük skorlu geçmesine etkendi. Rams’in tek etkili hücum oyuncusu S.Jackson’da tüm dikkatleri üzerine topladığı için Rams iki haftada 3,5 sayı ortalaması ile bu alanda ligin en kötü takımı durumunda. Ligin diğer en kötü takımı geçen hafta karşılaştıkları Redskins.

Packers ise geçen haftanın sürprizlerinden birini gerçekleştirdi ve evinde CIN Bengals’a yenildi. Packers hücumu ilk çeyrekte bulduğu 2 TD’ın ardından tamamen oyundan silindi. Tabi ki bu Bengals’ın başarısıydı. Özellikle maçın ikici yarısında C.Benson ile oyunun kontrolünü elinde tutan bengals, Packers savunmasının çabasına rağmen zorlu deplasmandan galibiyetle ayrılmayı bildi.

Packers rakibin aksina bu hafta ilk deplasman maçına çıkacak. Rams’in ilk defa ev sahibi olacak olması, Packers’ın ilk defa deplasmanda oynayacak olması ve geçen hafta yenilmesi, Packers’ın az bir farkla favori gösterilmesinin sebebi. Packers S.Jackson’a büyük oyun şansı vermezse bu maçı rahat kazanacak güçte. Oyunun her iki tarafında da Packers rakibine oranla üstün.

Packers ilk deplasman maçından galibiyet ile ayrılacaktır. (GB -6,5)

Denver Broncos (2-0) @ Oakland Raiders (1-1)

Raiders ilk hafta MNF’de Chargers’a kök söktürünce geçen hafta Chiefs deplasmanında alacakları sonuç merakla bekleniyordu. Yine savunmaların baş rol oynadığı mücadelede özellikle Raiders hücumunun kötü performansı dikkat çekti. Tüm maç boyunca sadece toplam 166 yarda alan Raiders maçı M.Cassel’in iki interception’ı ile kazanmayı başardı. Oyunun kontrolünü 38 dakika kendinde tutmayı başaran Chiefs iki kere kırmızı alandan eli boş dönünce maçı kazanamadı.
Broncos ise ilk hafta Bengals karşısında şanslı bir galibiyet aldıktan sonra geçen hafta Browns karşısında oyunun her alanında üstün gelerek maçı kazanmayı başardı. 2 yıldır Uograde olan pas savunması iki haftadır meyvesini veriyor. Bu sezon Eagles’dan alınan B.Dawkins(S), geçen sezon Dolphins’den gelen R.Hill(S) ve tabi ki C.Bailey(CB) rakip WR’lara fazla gün yüzü göstermiyorlar. İlk hafta C.Palmer’a TD imkanı vermeyen Broncos geçen hafta da B.Quinn’i eli boş gönderdi.

Radiers bu maçta havadan etkili olamayacaktır. Zaten J.Russell geçen hafta Chiefs deplasmanında sadece 109 yardalık pas atmayı başardı. Bu hafta işi bundan çok daha zor olacak. Broncos savunması sadece McFadden ve Bush’dan oluşan koşu hücumuna yoğunlaşacaktır. İki haftada 6,5 sayı yeme ortalaması ile ligin bu alanda en iyi takımı olan Broncos’un zayıf Raiders hücumundan çok fazla sayı yiyeceğini tahmin etmiyorum. Hücumda da her ne kadar kendilerini henüz gösterememişlerse de B.Marshall, E.Royal gibi yıldızlara sahip olan Broncos’un maçı kazanacak güçte olduğunu düşünüyorum. Özellikle iki haftadır maç kazandıran performansı ile dikkat çeken B.Stokley bu maçta da takıma gerekli katkıyı sağlayacaktır.

Broncos deplasmanda kazanacak güçte. (DEN -1)

Bu maçların yanı sıra toplam sayı tahmininde bulunmak istediğim iki maç daha var:

Washington Redsins (1-1) at Detroit Lions (0-2): Washington savunması ve hücumu bu maçın skorlu geçmesini engelleyecektir. Detroit 18 maç aradan sonra ilk maçını kazanmak istiyorsa savunması ile ayakta kalmak durumunda. Toplam skor 38’i aşmayacaktır. (WAS @ DET UNDER 38,5) 

Indianapolis Colts (2-0) at Arizona Cardinals (1-1): İki takımda pas ağırlıklı oyun tercihinde bulunan takımlar. Colts iki maçta ortalama 21 kere koşu hücumu denerken, Cardinals’da bu rakam 22,5. Yine bir prime-time mücadelesinde iki pas hücumu takımının yüksek skorlu bir mücadele çıkarmasını bekliyorum. Toplam skor 47’yi aşacaktır. (IND @ ARI OVER 47,5)