PITTSBURGH (AP) – Madden laneti kendini erken gösterdi. NFL Madden 10 oyunun kapağında yer alan Pittsburgh Steelers’ın All-Pro safety’si Troy Polamalu’nun başı önceki yıllarda Madden’ın kapağında yer yıldızlar gibi sakatlıkla derde girdi. Polamalu, Steelers’ın perşembe günü Titans’ı 13-10 yendiği maçın ilk yarısında dizinden sakatlandı. Koç Mike Tomlin, bu tarz bir sakatlığın genellikle oyuncuları 3 ile 6 hafta sahalardan uzak tuttuğunu söyledi.

“Sağlık ekibi şuan durumu değerlendiriyor. Polamalu’nun ne kadar oynayamağını söylemek bir spekülasyon olur.” dedi Mike Tomlin.

Seelers defensive end’i Aaron Smith’in, Rob Bironas’ın 31 yardlık field goal’ünü engellemsinden sonra topu almaya çalışırken bir Titans oyuncusunun üzerine düşmesinden sonra sakatlanan Polamalu oyundan çıkamadan önce başarılı bir performans segiliyordu.

Polamalu oyunda kaldığı anlarda tek eliyle bir interception yapmıştı ve yaptığı altı tackle ile sahada en çok tackle yapan oyuncu konumundaydı.

Mike Tomlin sakatlığın beklediklerinden daha ciddi çıkma ihtimalininde bulunduğu söylerken, Polamalu’nun çıkısından hemen sonra bir touchdown pası atan Titans quarterback’i Kerry Collins, onun yokluğundan yararlandıklarını ve takım arkadaşlarını “Hey, o artık oyunda yok artık bazı şeyleri farklı yapmamız.” lazım diye motive ettiğini dile getirdi.