MIAMI (AP) – Miami Dolphins’in running back’i Ricky Williams, NFL kariyerini biraz daha uzatacak gibi gözüküyor.

NFLPA’in web sitesinde yer alan takımların bütçe bilgilerine göre Williams, Dolphins ile olan kontratını bir yıllığına uzattı. 32 yaşındaki oyuncu bu sezon 3.4 milyon dolar önümüzdeki sezonda 4.35 milyon kazanacak.

Williams’ın The Miami Herald’a söylediğine göre anlaşma araya menajer sokmadan sadece futbol organizasyonundan sorumlu başkan yardımcısı Bill Parcells ile görüşerek kolayca halledilmiş.

1998 yılında Heisman Trophy’yi kazanan Williams, 2002 yılında lig genelinde takımına en çok yard kazandıran running back olmuş ve geçen sezon Ronnie Brown’ın arkasında güvenilir bir running back olarak Miami Dolphins’de yer almıştı.
Williams beş yıl önce emekli olarak tüm NFL’i şok etmiş, 2007 yılında profesyonel futbola geri dönmüş ancak eskisi kadar etkili olamayıp tüm sezon takımına sadece 15 yard kazandırmıştı.

Konuyla ilgili The Miami Herald’a açıklamalar yapan Dolphins’İn koçu Tony Sparano Williams için “Onun bizim için geçmişte yaptıklarına minnettarız ve kendisi çalışma etiğiyle berabere genç oyunculara örnek olabilecek neticede bir profesyonel” dedi.