Chicago Bears, aynı geçen sene olduğu gibi dramatik bir maç sonunda Atlanta Falcons’a 14-21 kaybetti. Kaybederken Matt Forte 1 yard çizgisinde TD yapmak yerine topu kaptırdı, ve maçın bitmesine çok az kala Offensive Line adamı Orlando Pace’in yanlış çıkışıyla “4 and 1” yerine “4 and 6” denemek zorunda kaldı ve beraberliği yakalayamadı.

Bears @ Falconsİki takımın iddialı running back’leri Matt Forte 15 denemede 23 yarda, Michael Turner ise 13 denemede 30 yarda gidebildi. Öyle ki, Bears QB’si Cutler 3 denemede 34 yarda koşarak takımının en iyisi olurken, Falcons QB’si Ryan 3 denemede ortalama 2.7 yarda giderek kendi RB’in 2.3 olan ortalamasından daha iyi performans gösterdi. Ancak Turner bir şekilde maçta takımını öne geçiren TD’ı yapmayı başardı ve son 4 maçında 6. TD’ını da yapmış oldu. Forte ise “sophomore slump”‘ına devam ediyor.

Bears QB’si Jay Cutler’ın kariyerinde 11. kez 300 yardayı geçtiği maç olmuş. Ama enteresan bir not olarak, bu maçlarda takımlar 5 galibiyete karşılık 6 yenilgi almışlar.

Bu maçta Bears, 373’e karşı 253 yarda yol almasına rağmen yenilgiye razı oldu. Bir takımın defansif gücünün en önemli göstergesinin yard başına sayı olduğunu düşünüyorum. Bu maçta Falcons Bears’ın yardı başına 0.038 sayıya razı olmasını sağladı. Karşılaştırmak gerekirse Atlanta geçen normal sezonda yard başına 0.058 sayıya izin veriyordu ki, bu konuda lider sadece 0.050 sayı ile Tennesse Titans idi. Bears ise 0.065 ile iyiler arasında idi.

Bu sezon 5 maç sonunda Bears yine 0.065 ile istikrarlı performansına devam ederken, Atlanta 1796 yardaya karşılık 77 sayı ile 0.043’lük nefis bir ortalama tutturmuş vaziyette. Sonuç olarak, Bears’ın tam çizgide durdurulmasını çok da şanssızlığa bağlamamak lazım.

Bears’ın grubu NFC North’da Minnesota 6’da 6 yaparak tam gaz ilerliyor. Belki henüz konuşmak için erken, ama playoff umutları için karmaşık hesaplı wild card yarışına girmek gerekiyor gibi gözüküyor.