NEW YORK (AP) – Cleveland Browns’ın head koçu Eric Mangini, memnun olmadığı wide recevier’ı Braylon Edwards’ı eski takımı New York Jets’e gönderdi.

Mangini Çarşamba günü, Edwards karşılığında eski bir birinci tur draftı olan yetenekli wide receiver  Chansi Stuckey, linebacker Jason Trusnik ve henüz açıklamamış bir draft hakkını takımına kazandırdı.

NFL’deki beşinci sezonunu geçiren Braylon Edwards bu sezon 10 kez topla buluşup toplamda 139 yard kat etti. Ancak bu sezon henüz galibiyet kazanamayan Browns’ın uzatmalarda 23-20 yenildiği Cincinnati Bengals maçında, Edwards ilk defa kariyerinde bir maçı top tutmadan tamamladıç

Diğer taraftan New York Jets yazın free agent olarak takımdan ayrılan Laveranues Coles’un yerini saha dışı olaylarıyla da gündemden düşmeyen bir yıldız ile doldurmuş oldu. Draft öncesi henüz hapishe girip girmeyeceği belli olmayan Plaxico Burress ile ilgilenen Jets, Denver Broncos’ın mutsuz yıldızı Brandon Marshall için de girişimlerde bulunmuştu.

Braylon Edwards, Pazartesi günü NBA yıldızı, Cleveland Cavaliers oyuncusu LeBron James’in bir arkadaşı olan organizatör Edward Givens’ı yumruklayarak gündeme gelmişti. Yasal olarak bir suçlamada bulunulmayan Edwards’a lig tarafından yaptırım verilmesi gündemde.

Takasın diğer ucundaki Chansi Stuckey ise bu sezon hazırlık kampında Jets’in ikinci wide receiver’ı konumuna yükselmiş ve 11 yakalama, 120 yard ve 1 touchdown performansı sergilemişti. 2007 yılında yedinci turdan seçilen Stuckey çaylak sezonunu ayağındaki sakatlık yüzünden kaçırmıştı. Geçen sezon 32 top tutan Stuckey, Brett Favre’ın da 3 touchdown pasını tutmuşru.

Linebacker mevkiinde görev alan Trusnik, yedek bir linebacker ve özel takım oyuncusu konumunda. Trusnik geçen hafta AFC’de haftanın özel takım oyuncusu seçilmişti.