GREEN BAY, Wis. (AP) – Green Bay Packers bu hafta San Francisco 49ers’ı 30 – 24 mağlup etti ancak bu galibiyete sevinemedi. Pazar günkü maçta Packers’ın başına gelebilecek en kötü senaryo gerçekleşti ve Packers taraftarları savunmalarının en önemli iki ismi Al Harris ve Aaron Kampman’ın acılar içinde soyunma odasına taşınmalarını seyretmek zorunda kaldı.

Cornerback Al Harris ve linebacker Aaron Kampman’ın durumları maç sonrası da düzelmeyince ikisinin de sezonlarını kapatacak diz ameliyatları geçirecekleri açıklandı. Pazartesi günü konuşan koç Mike McCarthy, NFC’de wild-card için mücadele verecekken iki veteran yıldızın olmamasının kendileri adına büyük kayıp olduğunu söyledi.

McCarthy’nin söylediğine göre Perşembe günü Şükran Günü Maçı’nda Detroit Lions ile karşılaşacak olan Packers’da koçlar hala iki yıldızın eksikliğinde sahaya kimleri süreceklerini araştırıyor.

Muhabirlerin sorularını yanıtlayan McCarthy, “Savunma toplandığında 74 ve 31 numaraları görmemek çok farklı olacak ancak bu oyuncularım için yeni bir mücadele, performanslarını arttırıp bir an önce Detroit maçına hazır olmalıyız.” dedi.

İkinci yarıda ayrı oyunlarda sakatlanan oyuncuların yerine kimlerin sahada olacağı büyük merak konusu. Koç McCarthy “seçeneklerimizi değerlendiriyoruz.” dese de veteran Brady Poppinga’nın Kampman’ın yerini alması yüksek ihtimal gözüküyor. Kampman’ın yerine oynaması düşünülen bir diğer isim ise iki hafta önce de Kampman’ın yerine forma giymiş olan yedinci turda seçilen çaylak outside linebacker Brad Jones.

Al Harris’in yokluğunda üzerine daha çok sorumluluk binecek olan bir diğer yıldız cornerback Charles Woodson ise “Elimizde bir sürü yetenekli oyuncu var. Şuan kimin oynadığı hiç önemli değil çünkü sahada birileri olmak zorunda. Harris’in ve Kampman’ın yokluğunda diğer oyuncuların perşembe gününe hazır olmasını bekliyoruz.” dedi.