CHARLOTTE, N.C.(AP) – Ronnie Brown’u bu sezonluk kaybeden Miami Dolphins yaşlanan running back’ine döndü. Ricky Williams’da hala işe yaradığını gösterdi.

32 yaşındaki Williams 119 yard koşarak üç touchdown yaptı ve Perşembe gecesi Dolphins Carolina Panthers’i 24-17 yenerek alti maçta dördüncü galibiyetini aldı ve AFC’de playoff hesapları yapmaya başladı.

Brown’un ayağından sakatlanması dolayısıyla sezonu kapattığını öğrendikten bir gün sonra Dolphins (5-5) mücadeleye 0-3 başladıklarında oynayan Williams’la devam etti. 2002 sezonunda NFL’de koşu lideri olan Williams birkaç kayıp sezon içeren kariyerinde ilk defa aynı maçta hem koşarak hem havadan touchdown yaptı.

“Koç her zaman sonunu getirmek hakkında konuşur” diyen Williams “Bazen bu ligde fiziksel bir karşılaşmada sonunu getirmek zordur. Bence geçmişte maçların sonunu getirmekle övünürdük ve bu aksam iyi bir iş becerdik.” diyerek devam etti.

Panthers’da (4-6) DeAngelo Williams 122 yard koştu ama Jake Delhomme’un üç maçtır interception atmama serisi sona erdi. Endzone’a attığı çaresiz bir pası süre biterken savunma tarafından yere düşürüldü.

Ricky Williams hakkında “Sadece iyi indiremedik” diyen Carolina defensive tackle Damione Lewis “Ricky sert koşan büyük bir tailback. Bazi tackle’ları geçti, çünkü o böyle oynuyor.” diye sözlerini bitirdi.