ATLANTA (AP) – Michael Vick, Philadelphia Eagles formasıya eski takımı Atlanta Falcons karşısına çıktığı ilk maçta sezonun kendisi adına en iyi performansını sergiledi.

Vick bu karşılaşmada NFL’e geri döndüğünden beri ilk koşu ve ilk pas touchdownlarını yaptı.

Maçın üçüncü çeyreğinde 5 yardlık bir koşu touchdown’ı yapan Vick ayrıca ilk yarıda takımına koşarak 7 yard kazandırdı.

Eski Falconslı oyuncu maçın ikinci çeyreğinde takımın as oyun kurucusu Donovan McNabb’in yerine Atlanta 5 yardında 3 ve 1 oynanırken sahaya girdi. Daha sonra ilk touchdown’ını yapan Vick tribünlerden müthiş bir destek aldı. Yıldız oyuncu son touchdown’ını 2006 yılında Atlanta’da oynarken yapmıştı.

Maç öncesinde tribünleri Michael Vick’in Eagles ve Falcons formalarıyla doldurup büyük sevgi gösterilerinde bulunan taraftarlar, Vick dördüncü çeyrekte tight end Brent Celek’e attığı 5 yardlık touchdown sonrası Falcons’ın 34-0 geriye düşmesine rağmen Georgia Dome’u “Vick’i istiyoruz! Vick’i istiyoruz.” diye inletti.

Tribünlerde Vick’i destekleyenler olsa da eski oyuncularını yuhalayarak karşılıyan taraftarların sayısı da azımsanacak gibi değildi.

34 – 7 sahadan galip ayrılan Eagles playoff yarışında önemli bir engeli aşarken Falcons ise oyun kurucu Matt Ryan’dan yoksun çıktığı maçta playoff yarışında önemli bir darde aldı.