Green Bay Packers (8-4) @ Chicago Bears (5-7)

1NFL tarihinin en eski rekabetlerinden birinde, son 4 maçta ev sahibi takımların başarısı gözlemleniyor. Geçmiş haftalara bakıldığında Bears’ın sadece zayıf rakipleri yenebildiğini görüyoruz. STL, CLE, DET ve SEA Bears’ın son 10 haftada yenebildiği takımlar. Diğer tarafta Green Bay Packers ligin bir çok istatistiksel kategorisinde ilk sırada yer alıyor; en iyi savunma, en iyi turnover rasyosu… vs… Packers, bu hafta konferans sıralamasında altındaki (Giants) ve üstündeki (Eagles) takımlar birbiriyle oynarken bu avantajı değerlendirmek isteyecektir.

Packers’ın kazanacağını düşünüyorum. (GB -3,5)

 

Miami Dolphins (6-6) @ Jacksonville Jaguars (7-5)

İki hafta önce Bills karşısında kaybettiklerinde Dolphins için çok playoff ümidi kalmamıştı. Fakat Steelers’ın inanılmaz malubiyet serisi ve geçen hafta alınan Patriots galibiyeti bir anda yunusları tekrar potaya soktu. Bu haftaki Jaguars maçı Dolhins için bu sezon tamam veya devam maçı. Jaguars ise dengesiz sonuçlar almaya devam ediyor. Geçen hafta kendi evlerinde Texans karşısında aldıkları galibiyet oldukça önemliydi. Jaguars’ın trendine bakarsak bu maçı kazanmaları benim için sürpriz olur.

Yunuslar bu maçı kazanarak playoff potasının içinde kalacaktır. (MIA +3)

 

N.Y. Jets (6-6) @ Tampa Bay Buccaneers (1-11)

AFC East’te bir diğer kazanmak zorunda olan takım Jets. Bu sezon evinden uzakta pek başarılı olamayan Jets bu hafta zayıf bir rakibe karşı oynuyor. Jets Packers’ın ardından ypg istatistiklerinde ligin en iyi savunmasına sahip takımı. Rakip TB Bucs şu anda onur mücadelesi veriyor fakat kazanmak zorunda olan Jets karşısında fazla şansları yok. Jets geçen hafta maçını Perşembe günü oynadığı için bu maça daha fazla hazırlanma şansı buldu. Jets’in rahat kazanacağını düşünüyorum.

Jets zayıf rakibini rahat yenecektir. (NYJ -3,5)

 

Washington Redskins (3-9) @ Oakland Raiders (4-8)

6Redskins son haftalarda oynadığı oyun ile taktirimi kazandı. Özellikle kendi evlerinde Broncos karşısında aldıkları galibiyetin ardından son üç maçlarını 3 yada az farkla kaybeden Redskins’in bu hafta bir çöküş yaşayacağını düşünüyorum. Raiders’da son üç haftada ilginç sonuçlara imza attı. Özellikle AFC North’un güçlü takımlarını (PIT, CIN) yenerek herkesi şaşırttılar. Bu hafta evlerinde kazanacaklarını düşünüyorum.

Raiders evinde kazanmaya yakın takım. (OAK +1)

 

San Diego Chargers (9-3) @ Dallas Cowboys (8-4)

6NFL’in beklide en formda takımı şu an Chargers. Son 7 maçlarını kazandılar. Bu 7 maç içinde Eagles ve Giants gibi diğer NFC East takımlarıda vardı. Dallas’ın böyle bir galibiyet yüzdesine sahip olmasının sebebi zayıf fikstürü. Giants, Packers gibi oyunun iki yönünde de güçlü olan takımlara karşı kazanmakta güçlük çekiyorlar. Chargers’da böyle bir takım. Özellikle savunma da Dallas için oldukça uzun bir gün olacak.

Chargers deplasmanda kazanmaya yakın taraf. (SD +3,5)

 

NFLTR tahmin yüzdesi

1. Hafta: D: 3 Y: 2
2. Hafta: D: 2 Y: 3
3. Hafta: D: 4 Y: 2
4. Hafta: D: 6 Y: 1
5. Hafta: D: 4 Y: 5
6. Hafta: D: 3 Y: 2
7. Hafta: D: 3 Y: 2
8. Hafta: D: 2 Y: 2
9. Hafta: D: 2 Y: 4
10.Hafta: D: 2 Y: 3
11.Hafta: D: 12 y:3*
12.Hafta: D:3 Y:1
13.Hafta: D:2 Y:2

Toplam D: 36 Y: 29 = 55%

11.Hafta’da tüm maçlara analiz olmadan tahmin yapılmıştır.