NFC’de playoff ikinci turunun son maçında Minnesota Vikings, 40 yaşındaki efsane oyun kurucu Brett Favre’ın dört touchdown pası atarak yıldızlaştığı maçta Dallas Cowboys’u 34 – 3 yenerek adeta sahadan sildi.

Önümüzdeki Pazar günü New Orleans’da New Orleans Saints ile NFC şampiyonluk maçına çıkacak olan Vikings eğer o maçı kazanırsa Miami’ye, Super Bowl’a gidecek ve Brett Favre, Amerikan futboluna geri dönüş amacını gerçekleştirmiş olacak.

Maç sonrası açıklamalar yapan Favre, “Her zaman oynadığım gibi oynuyorum. Hala aynı coşkuya sahibim.” dedi. “Sahada olduğum sürece bendeki oynama tutkusunun ve coşkunun gerçek olduğunu göreceksiniz.”

Bu maçla beraber 40 yaşında bir playoff maçı kazanan ilk oyun kurucu olan ve kariyerine bir ilk daha ekleyen Favre maçın tüm sezon gibi mükemmel olduğunu dile getirmeyi de unutmadı. Favre son şampiyonluğunu Packers formasıyla 13 yıl önce kazanmıştı.

Mağlup tarafta ise çocukluk kahramanı Favre’a karşı mücadele eden Dallas Cowboys’un oyun kurucusu Tony Romo ise “Şuan, sezonun bizim için gerçekten bittiğine inanmak çok zor.” dedi. Romo maç boyunca, sezon genelinde ligin en çok sack yapan savunması olan Vikings defansı tarafından 6 defa sacklenen Romo, maçta üç fumble yapıp bir de interception atarak Cowboys taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Bu maçla beraber 1992 yılından beri deplasmanda playoff galibiyeti alamayan Dallas, bu kötü sersisini sürdürmüş oldu.

Maçta üç touchdown yapan Vikings receiver’ı Sidney Rice ise “Sahada aynı eski Brett vardı. Sadece lige geldiğinden beri, yıllardır yaptığı şeyleri yaptı. Bu onun ne kadar büyük bir yüreğe sahip olduğunun göstergesi” dedi.

Maç sonrası yapılan yorumlarda söylenen ise 40 yaşındaki Brett Favre’ın, Dallas Cowboys’un oyun kurucusu Tony Romo’nun yaşındaki gibi performans gösterdiğiydi.

Yazan: Haber Servisi