Büyük heyecanla beklenen NFL Playoff’larında ilk tur maçları 9 Ocak günü start alacak. 2010 Playoff’larının ilk turları şimdiden büyük bir sürprize sahne oldu. Cincinnati Bengals, Arizona Cardinals ve Philadelphia Eagles, ligin son haftasında, pazar günü karşılaştıkları ekiplerle eşleştiler. Sezon finali olmayan tek ilk tur karşılaşması Ravens – Patriots maçı oldu.

Dallas Cowboys, Playoff ilk turundaki rakibi olan Philadelphia Eagles’ı 17.Hafta’da 24 – 0’lık bir skorla sahadan silerek NFC East grubunun şampiyonu olmuştu. Cowboys eğer Eagles’ı yenmeyi başarırsa, yıldız oyun kurucu Tony Romo kariyerinin ilk Playoff galibiyeti alacak ve Cowboys’da son 10 yıldaki ilk playoff galibiyetine ulaşacak. Eagles cephesi ise son maçta Cowboys’a yenilerek Playoff’un ilk turunu bay geçme şansını tepmenin üzüntüsünü yaşarken, Cowboys’dan rövanşı almak için mücadele edecek.

New York Jets ise Playoff ilk turundaki rakibi Cincinnati Bengals’i 37 – 0 yenerek playoff ilk turunda mücadele etme hakkı kazandı. Jets böylece 2006 yılından bu yana ilk kez bir Playoff mücadelesine çıkacak ve geçen sezon son beş maçının dördünde yenilmenin acısını, takım tarihinde ikinci kere Super Bowl’a giderek çıkarmaya çalışacaklar. Ancak bu Cumartesi günkü Bengals maçı kadar kolay olmayacak çünkü hiç şüphesiz Bengals as oyuncuları bu sefer kullanacak ve sahada kazanmaya hazır bulunacak.

NFC konferansında Dallas – Philadelphia karşılaşması dışındaki bir diğer eşleşme Green Bay Packers ile Arizona Cardinals arasında olacak. Pazar günü geçen sezonun finalisti Cardinals’i 33 – 7 yenen Packers’da oyun kurucu Aaron Rodgers’ın yüksek performansı dikkat çekmişti. Rodgers maçı 26 pas denemesinin 21’inde başarılı olarak ve bir touchdown pası atarak tamamlamıştı. Ayrıca Packers maçta üç top çalmıştı. Packers güzel bir ritm yakalamışken Cardinals ise pazar günü Packers’a karşı neyin ters gittiğini çözmeye çalışacak. Ayrıca, Cardinals’in tecrübeli oyun kurucuları Kurt Warner’ı pazar günü sahada çok az tuttuklarını belirmekte fayda var.

Yazan: Haber Servisi