St. Louis Rams, hafta başından tecrübeli oyun kurucusu Marc Bulger ile yollarını ayırdı. Rams’in bu hamlesi NFL otoriteleri tarafından, NFL Draftı’nda birinci sıradan seçim hakkına sahip olan ekibin Oklahoma Üniversitesi’nden oyun kurucu Sam Bradford’a yer açma çalışması olarak nitelendirildi.

St. Louis’in head koçu Steve Spagnuolo, böyle bir kara vermenin zor olduğunu dile getirdi ve 33 yaşındaki Bulger’a iyi dileklerini iletti. Geçtiğimiz ay Rams, büyük ihtimalle gelecek sezonu, 2009 sezonunu 1 galibiyet, 15 mağlubiyet ile bitiren takımın yedek oyun kurucusu olacak A.J. Feeley ile kontrat imzalamıştı.

“Önem verdiğiniz ve yaptıkları için minnettar olduğunuz biriyle yollarınızı ayırmak her zaman zor olmuştur.” diyen koç Spagnuolo, “Bulger’ın çalışma etiği, karakteri ve liderliği yüzünden ona daima minnettar kalacağım.” dedi.

Bradford’un idmanlarını izleyip, performansına hayran kalan ekiplerin başında gelen Rams’in 2008 yılında Heisman Ödülü’nü kazanan genç yıldızı kadrosuna katması bekleniyor. Geçtiğimiz ekim ayında omzundan bir ameliyat geçiren Bradford, idmanlarda yaptığı 50 pas denemesinin 49’unda başarılı olarak adeta sakatlığının etkilerinden tamamen kurtulduğunu göstermişti.

Marc Bulger ise geçen sezon sekiz maçta ilk 11’de forma giymiş ancak sezonun geri kalanında sakatlıklarından ötürü yedeğe çekiliğ, sezonu sakat oyuncular listesinde tamamlamıştı.

2002 yılında Rams’e katılan ve 2003 yılında Kurt Warner’dan formayı kapan Rams’in as oyun kurucusu olan Bulger o sezon takımı 12-4’lük bir dereceye taşımıştı. Rams formasıyla 95 maça çıkan Bulger, 2004 ve 2006 yıllarında Pro Bowl’a seçilmişti. 2006 yılında 4,000 yarddan fazla pas atan Bulger’ın kariyerinin gidişatı geçirdiği sakatlıklardan ötürü sekteye uğramıştı.

St. Louis Rams formasıyla dokuz sezon geçiren Bulger bu dokuz sezonda toplamda 22,814 yard pas atmış, 122 touchdown pası ve 93 interception atmıştı. Bulger, 2007 yılında Rams ile altı yıllığına 65 milyon dolara sözleşmesini uzatmıştı.

Yazan: Haber Servisi