Altı yıllık NFL kariyerinde iki defa Super Bowl şampiyonluğu yaşayan Steelers’ın tecrübeli oyun kurucu Ben Roethlisberger, NFL Başkanı Roger Goodell tarafından, ligin kişisel davranış politikasına aykırı davrandığı için altı maç oynamama cezasına çarptırıldı.

Altı maçlık ceza yıldız oyun kurucunun Georgia’daki cinsel saldırı suçlamalarından beraat etmesinden bir hafta son geldi.

Goodell yaptığı açıklamada ligin kişisel davranış politikasının kendisine ne olursa olsun ligdeki disiplini koruma yetkisi verdiğini bu durumda Roethlisberger’in bir kanunu çiğneyip çiğnemediğinin önemsiz olduğunu dile getirdi. Roethlisberger’in cezasının iyi halden dört maça indirilebileceği dile getirildi.

NFL, 20 yaşındaki bir üniversite öğrencisinin, geçen ay Roethlisberger’e açtığı ve kendisine cinsel anlamda bir gece kulübünde saldırıda bulunduğu ileri sürdüğü davada savcıların Roethlisberger’i suçsuz bulmasına rağmen bu kararı verdi.

Roger Goodell, Ben Roethlisberger’e yazdığı mektupta, “Georgia’da sana karşı ileri sürülen iddiaların tartışmalı olduğunun ve siciline herhangi bir şey işlenmediğinin farkındayım.Bugün verdiğim karar senin Georgia yasalarını ihlal ettiğini düşündüğümü göstermez. Sen NFL’in en önemli yıldızlarından birisin ancak buradaki davranışlarının, içine düştüğün durumun, ligin kalitesiyle, taraftarların beklentileriyle, saygınlıkla, sorumlulukla uzaktan yakından ilgisi yok. Davranışların insanlarda kaygı uyandırıyor. Burada araya girmem senin kişisel ve profesyonel refahın için önemli bir olacaktır.” dedi.

Ben Roethlisberger’in altı maçta forma giyemeyecek olması onun 102 milyon dolarlık kontratında 2.8 milyon dolar gibi bir miktarı kaybetmesi anlamına geliyor. Roethliseberger’e daha önce 2008 yılında bir kadın, kendisine Lake Tahoe otelinde tecavüz ettiği iddiası ile dava açmış ancak yıldız oyuncu iddiaları reddetmiş ve aklanmıştı.

Goodell, Roethlisberger’e yazdığı mektubu “Altı yıllık NFL kariyerinde ilk önce bir sürü insanı büyüledin ama şimdi bir sürü insanı hayal kırıklığına uğrattın. Bu fırsattan yararlanıp hayatını ve kariyerini tekrar rayına oturtmanı arzuluyorum.” diye sonlandırdı.

Pittsburgh Steelers ise Ben Roethlisberger’in altı maç boyunca takımdaki yerini alamayacak olması belli olduktan sonra geçtiğimiz sezonu Tampa Bay’de geçiren eski oyun kurucusu Byron Leftwich ile anlaşmaya vardı. Roethlisberger’in yokluğunda Leftwich’in ilk 11’de forma giymesi bekleniyor.

NFL Başkanı Roger Goodell, 3.5 yıllık başkanlığı sırasında kişisel davranış politikasına aykırı davranan oyunculara verdiği sert cezalarla adından söz ettirmeyi başardı. Goodell daha önce 2007 yılında Titans’ın yıldız oyuncusu Adam “Pacman” Jones’u bir yıl boyunca ligden uzaklaştırmış, Chicago Bears’dan Tank Johnson’a ve Cincinnati Bengals’in geçtiğimiz sezon hayatını kaybeden wide receiver’ı Chris Henry’e sekiz maç oynamama cezası vermişti.

Geçtiğimiz yıl ise adı illegal köpek dövüştürme skandalına karışan ve 18 ay hapis yatan Michael Vick, NFL’e geri döndüğünde altı maçlık bir cezaya çarptırılmış ancak bu ceza daha sonra iki maça indirilmişti.

Toplamda 16 oyuncu kişisel davranış politikasına aykırı davrandıkları gerekçesi ile Roger Goodell’dan ceza almış oldu.

Yazan: Haber Servisi