Houston Texans’ın yıldız wide receiver’ı Andre Johnson, takımıyla olan kontratını iki yıllığına uzattı.

Johnson,  uzun süredir istediği kontrata kavuşurken, kariyeri boyunca Houston Texans’da oynamak istediğini söyledi. Yeni kontrata göre Johnson 2016 yılına kadar Texans forması giyecek.

Kontratın detayları açıklanmazken Houston Chronicle yaptığı habere göre yıldız oyuncu yeni kontarına göre 13 milyon doları garanti olmak üzere 38.5 milyon dolar kazanacak.

Önümüzdeki altı sezon boyunca Texans forması giyecek olan Andre Johnson yaptığı açıklamada “Fazlasıyla tatmin oldum, şikayet edebileceğim bir durum yok. Çok kaliteli bir organizasyona sahibiz, şuan çok mutluyum.” dedi. Andre Johson, iki sezondur en çok yard kat eden receiver kategorisinde lig lideri konumunda bulunuyor.

29 yaşındaki oyuncunun eski kontratında halen beş yılı bulunmasına rağmen 2010 yılının başında takım yönetimine yeni bir kontrat istediğini bildirmişti.

Andre Johnson 2003 yılında NFL Draftı’nda ilk tur üçüncü sıradan Texans tarafından seçilmiş ve lige girdiğinden beri Texans dışında başka bir takımın formasını giymemişti.

Yıldız oyuncu geçtiğimiz sezon da en çok yard kat eden receiver olarak tamamladıktan sonra NFL’de iki sezon üst üste bu kategoride lider olan Jerry Rice’dan sonra ikinci oyuncu olmuştu.

Ayrıca Johnson, iki sezon üst üste 1,500 yard üstü pas yakalayarak bu alanda da Indianapolis Colts’un eski yıldızı Marvin Harrison’dan sonra NFL tarihinde iki sezon üst üste 1,500 yard üstü pas yakalayan ikinci oyuncu olmuştu.

Yazan: Haber Servisi