NFL tarihinin en önemli receiver’larından ve en önemli rusher’larından olan Jerry Rice ve Emmitt Smith geride bıraktığımız hafta sonunda adlarını Şöhretler Müzesi’ne yazdırarak profesyonel Amerikan futbolu tarihine geçtiler.

San Francisco 49ers’ın efsanevi oyuncusu Jerry Rice yaptığı konuşmada, “Sonunda başardım. Artık koşulacak rotalar, yapılacak touchdown’lar ya da kırılacak rekolar yok. Mississippi’li bu genç çocuk artık koşmayı bıraktı.” dedi.

Dallas Cowboys forması altında lige damgasını vuran Emmitt Smith ise konuşmasında, “Bazı insanlar sadece hayal kurarlar. Ben sadece çocukluk hayalimi gerçekleştirmedim. Yapılabilecek her şeyi yaptım. Şuanda lig tarihinin en çok koşu yardı kat eden oyuncusuyum. Bu çok büyük bir onur.” dedi.

Jerry Rice, NFL’de geçirdiği 20 sezon boyunca kendisini izleyen herkesin nefeslerini kesen bir oyuncu olmuştu. Rice’ın 2010 yılında Şöhretler Müzesi’ne girmesi de bunun bir göstergesi çünkü 2010 sınıfı, Şöhretler Müzesi’nin gelmiş geçmiş en güçlü sınıfı olarak gösteriliyor. 2010 yılı için Şöhretler Müzesi grubunda John Randle, Dick LeBeau, Rickey Jackson, Russ Grimm ve Floyd Little önemli gibi isimler bulunuyor.

Rice kariyeri boyunca toplam 1,549 pas yakalamış 22,895 yard ile de bu alanda lig lideri konumunda bulunuyor, ikinci ile arasındaki fark ise 7,600 yarddan fazla. Kariyeri boyunca 208 touchdown yapan efsane receiver, 10 defa All-Pro takımına seçilmiş ve 13 defa Pro Bowl’a seçilme onuru yaşamıştı.

Jerry Rice arka arkaya 274 maçta pas yakalayarak inanılması güç bir istikrar abidesi olmuştu.

NFL tarihinin bir başka efsanesi konumundaki Emmitt Smith ise kariyerini 18,355 yard, 164 touchdown ile tamamlamıştı. Yıldız oyuncu 11 sezon boyunca 1,000 yard ve üstü koşmuş ve 78 maçta da takımına 100 koşu yardı ve üstü kazandırmıştı.

Şöhretler müzesine Smith ve Rice dışında bu sezon 34 yıllık bekleyiş sonrasında 78 yaşındaki Dick LeBeau başta olmak üzere John Randle, Rickey Jackson, Russ Grimm ve Floyd Little adını yazdırdı.

Yazan: Haber Servisi