New York Jets’in Pro Bowl center’ı Nick Mangold, uzun süreli yeni bir kontrata imza attı. Mangold’un geçen sezon Jets hücumunun koşu yardları kategorisinde lig lideri olmasında büyük emeği vardı.

Mangold yaptığı basın toplantısında “Artık resmi, imzalandı, mühürlendi ve teslim edildi.” dedi. Mangold sözlerine, “Bu iş hallolduğu için hiç olmadığım kadar heyecanlıyım.” diyerek devam etti.

Kontratın finansal detayları açıklanmazken, The New York Daily News’ın haberine göre, yeni kontrat Mangold’ı ligin en çok kazanan center’ı yapmış oldu.

Haberde, Nick Mangold’ın yedi yıllığına 55 milyon dolar alacağı ve bunun 24 milyon dolarının garanti olduğu bildirildi. Mangold, bu sezon çaylak kontratının son yılındaydı ve 3.3 milyon dolar alacaktı.

Temmuz ayında Jets’in başka bir offensive line oyuncusu left tackle D’Brickashaw Fergusan, kontratını altı yıllığına 60 milyon dolara uzatmıştı.

Yıldız takım arkadaşı Darrelle Revis’in aksine Mangold’un yeni kontrat beklerken takımın hazırlık kampına katılması dikkat çekmişti.

Yazan: Haber Servisi