Arizona Cardinals’ın iki defa Pro Bowl olma onuruna erişmiş defensive tackle’ı Darnell Dockett sonunda hakkettiğini düşündüğü kontrata kavuştu.

Cardinals organizasyonu tarafından yapılan açıklamada yıldız defensive tackle ile dört yıllığına 48 milyon dolara kontrat yenilendiği belirtildi. Yapılan açıklamada konratın 30 milyon dolarının garanti olduğu belirtildi.

Dockett’ın eski kontratında iki sezon kalmıştı, şimdi yeni kontratı yıldız oyuncuyu 2015 yılına kadar Arizona Cardinals’da tutacak.

Florida State’in eski oyuncusu Darnell Dockett, 2004 yılı NFL Draftı’nın üçüncü turunda Cardinals tarafından seçilmişti ve lige girdiği andan beri pozisyonunun en iyi oyuncularından biri olarak Cardinals savunmasının lideri olmuştu.

Darnell Dockett’ın geride bıraktığımız üç NFL sezonunda 20, kariyerinin toplamında 26 sack bulunuyor. Geçtiğimiz yıl yedi sack yapan Dockett bu alanda ligin en çok sack yapan defensive tackle’ı olmuştu.

Dockett geçtiğimiz yıl Pittsburgh Steelers maçında üç sack yaparak Reggie White’ın Super Bowl rekoruna ortak olmuştu.

Başarılı defensive end aynı zamanda kariyerinde sadece bir maç dışında tüm maçlara ilk 11’de çıkarak istikrarıyla göz doldurmuştu.

Yıldız oyuncu yeni sezona arka arkaya 81 maça ilk 11’de başlama sayısıyla ile giriyor.

Yazan: Haber Servisi