New England Patriots (8-2) @ Detroit Lions (2-8)

Patriots geçen hafta Colts karşısında oldukça önemli bir galibiyet aldı. Maçın kazanılmasındaki en önemli etken Patriots savunmasının yaptığı 3 interception oldu.  Patriots hücumu da zayıf Colts koşu savunmasına karşı kontrollü hücum yapınca maçı kazandı. Bu galibiyet ile Patriots, Jets ile birlikte AFC’nin en iyi iki takımndan biri oldu. Fakat statü gereği AFC East’te lider Jets olduğu için Patriots AFC sıralamasında 5. sırada gözüküyor.

Lions son iki hafta üst üste deplasmanda oynamak durumunda kaldı. Bu maçlarda Bills ve Cowboys’a yenildiler. Özellikle Cowboys karşısında son çeyreğe kadar başa baş mücadele sergileyen Lions son çeyrekte Cowboys hücumunu durduramadı ve sahadan farklı yenik ayrıldı.  Lions’ın bu sezon playoff için şansı kalmadı ve bundan sonra prestij mücadelesi veriyor olacak.

Şükran günün ilk maçında Patriots maç öncesi oldukça favori. Bu sene deplasmanda çok başarılı olmasalar da 2 hafta önce Steelers karşısında alınan farklı galibiyet bu maç için güvenleri artırıyor. Lions ise evinde genelde daha dişli maçlar çıkarıyor fakat bu hafta şampiyonluk favorilerinden birine karşı skoru yakın tutmakta zorlanacaktır.

New England Patriots -6,5

New Orleans Saints (7-3) @ Dallas Cowboys (3-7)

Son şampiyon inişli çıkışlı gidişatını son 3 haftada düzeltmiş gözüküyor. Tabi bu 3 galibiyetten 2’si deplasmanda Panthers ve içerde Seahawks karşısında alındı. Saints’in bu sezon asıl sorunu RB pozisyonunda yaşadığı sakatlık problemleri. Özellikle P.Thomas’ın yokluğu, dedike koşu tercihinde ciddi sıkıntılara yol açtı. Geçen hafta Seahawks karşısında C.Ivory iyi bir maç çıkarsa da arka tarafta P.Thomas ve R.Bush olduğu zaman D.Brees üzerindeki baskı oldukça azalıyor. Bu hafta Cowboys karşısında yine bu ikilin oynaması beklenmiyor.

Diğer tarafta Cowboys, koç değişikliğinden sonra çıktığı iki maçı da kazanmayı başardı. Üstelik bu iki galibiyetten biri Giants karşısında alındı. Geçen hafta ise Lions karşısında pas savunmasında oldukça zorlanmalarına rağmen son çeyrekte gösterilen performans ile maçı kazanmayı bildiler. Bu hafta Saints Cowboys’a özellikle üstün pas hücumu ile ciddi bir tehdit olacaktır. Saint pas savunması da Kitna’nın işini zorlaştıracaktır.

Cowboys genelde şükran günlerinde gösterdiği iyi performansla tanınır. T.Romo’nun yokluğunda J.Kitna yavaş yavaş takıma uyum sağlamaya başladı. Hala büyük oyun sıkıntısı çekselerde son bir iki haftadır defansın da kıpırdanması bu maç için Cowbos adına ümit verici gözüküyor. Fakat bu sezon fazla şansı kalmayan Cowboys’a, NFC’de ciddi bir playoff yarışında olan Saints, maç kazanma motivasyonu açısından fazla gelebilir. Saints’in zor da olsa handikapı kapatarak kazanacağını düşünüyorum.

New Orleans Saints -3,5

Cincinnati Bengals (2-8) @ NY Jets (8-2)

Bengals son 7 maçını kaybederek sezonu en az zararla kapatmanın hesaplarını yapmaya başladı. Geçen hafta maçın ilk yarısında ciddi üstünlük sağladıkları Bills’e karşı ikinci yarıda tamamen sahadan silinen Bengals cevap veremeden 5 TD’a izin verince bu sezon aldıkları en farklı mağlubiyeti yaşadılar. Ofansif olarak iyi bir kadro kurmalarına karşın bir türlü frekansı tutturamayan Bengals’da sorun savunmada. Özellikle maç başına yedikleri 26.2’lik sayı ortalaması Bengals’ın bu alanda ligin en kötü takımlarından biri olmasını sağlıyor.

Jets geçen hafta son hücumda inanılmaz bir maç kazandı. Son çeyrekte bir ara farkı 16 sayıya çıkaran Jets bu farkı koruyamadı ve maçın bitimine 1dk kala 4 sayı geriye düştüler. Jets için bu maçta en şaşırtıcı istatistik koşu savunmasında yaşandı. A.Foster’ı durdurmakta zorlanan Jets savunması yerden de etkili olamayınca oyun kontrolü elden kaçtı. Sanchez, S.Holmes ve B.Edwards gibi oyuncular maçın sonucuna ne kadar etki edebileceklerini gösterdiler. Bir anlık bir silkelenme ile maçı geri getirmeyi başardılar.

Bengals bu sezon son maç hariç 9 sayı fark yemedi. Aynı şekilde Jets’te kazandığı maçlarda farklı sonuç çıkarmayı başaramadı. Şükran gününde prime-time’da Bengals’ın yıldızlarının (C.Ochocinco, T.owens) da ekstra performans göstereceğini düşünerek underdog tercih ediyorum.

Cincinnati Bengals +9